reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

dziumdzia ja tez nie sadzilam ze kiedys kupki beda mi sen z powiek spedzac i ze bede je tak analizowac

wczoraj za szybko pochwalilam mojego Jasia ze ladnie spi i dzis w nocy dal czadu, do 3 nie spal a potem przysnal tylko do 6

reklama
dziumdzia ja tez nie sadzilam ze kiedys kupki beda mi sen z powiek spedzac i ze bede je tak analizowac

wczoraj za szybko pochwalilam mojego Jasia ze ladnie spi i dzis w nocy dal czadu, do 3 nie spal a potem przysnal tylko do 6

U nas jest podobnie jak tylko pochwalimy się że mały ładnie spał to na następną noc daję czadu :-) taki mały złośliwiec :-)

Mnie wczoraj dopadła gorączka niby tylko 38 stopni ale nie byłam wstanie małego karmić z cyca i odciągałam pokarm do butelki, dziś zresztą robię to samo bo boje się że nie utrzymam go przez godzinę, zastanawiam się po ilu takich butelkach nie będzie chciał już cyca :-( No i skąd ta gorączka skoro praktycznie siedzę w domu, profilaktycznie przyłożyłam dziś kapustę do piersi. Jednak gdyby to było przez zapalenie cycków to pewnie już dawno miałabym je bardzo bolesne i czerwone, jak myślicie??

anecznik mi sie nie zrobily czerwone, bolal najpierw tylko sutek i to olalam ze tak powiem, bo myslalam ze po prostu Lili zle zasysa, a nastepnego dnia goraczka i taki ciagnacy bol calej piersi (tylko jednej). Teraz juz przeszlo, chociaz jak jest zbyt pelna to ten bol wraca.
Ale goraczka nie musi oznaczac zapalenia piersi, wazne jest zebys przystawiala malego jak najczesciej nawet jak boli (albo odciagala pokarm zeby nic w piersi nie zostawalo)

cześć Mamuski -)

malutka skończyła juz 5 tyg, rosnie jak na drożdzach od porodu przybrała 1400g ;-) niestety jak to wczesniak miewa kolki ale w miare łagodne bo nie powoduja płaczu jedynie stęka przez sen i podnosi nozki....no i ma przepuklinkę pępkową, która powinna jej sie wchłonąć, tak to juz jest z wczesniaczkami, poza tym je co 2,5 - 3 godzinki po 90 ml, ściągam pokarm i karmie ja butelką.....coraz wiecej czuwania i ciekawości swiata u niej;-) spanie niekoniecznie hehe
kąpiele za to uwielbia, ciepło lagodzi tez kolki , robimy jej okłady i masowanie brzuszka co jej pomaga.....
co do kupek to byly przy każdym przewijaniu teraz nie zawsze, jdnak pani dr powiedziala ze to normalne, moze nawet kupki nie byc przez 3 dni byle by przypominała " jajecznice" a nie była twarda lub rozwolnienie, wtedy wszystko jest ok.
nie wiem jak u Waszych pociech z bekaniem ale moja czesem odrazu beknie a czasem sie meczy i nie mozna jej połozyc.....ulewa żadko i nie za dużo.

pozdrawiam i życze cierpliwosci ;-)

Świetnie temperatura wzrosła do 39,7 (więc nie zdziwcie się jeśli za jakiś czas zacznę bredzić) moje kochanie idzie zaraz do pracy i wszczęło alarm, ściągnęło do mnie szwagierkę, ciekawe jak ona mi pomoże skoro boi się malucha na ręce wziąć, na szczęście o 18 przyjdzie mama :-) a teraz jeden liść na jednym cycu drugi na drugim i sobie siedzę :-)

Świetnie temperatura wzrosła do 39,7 (więc nie zdziwcie się jeśli za jakiś czas zacznę bredzić) moje kochanie idzie zaraz do pracy i wszczęło alarm, ściągnęło do mnie szwagierkę, ciekawe jak ona mi pomoże skoro boi się malucha na ręce wziąć, na szczęście o 18 przyjdzie mama :-) a teraz jeden liść na jednym cycu drugi na drugim i sobie siedzę :-)
anecznik zadbaj by piersi byly caly czas oprozniane, jesli udaje ci sie przystawiac synka to zmieniaj co jakis czas pozycje, wtedy odblokuje ci ewentualne zapchane kanaliki . Mi goraczka zeszla w ciagu doby, bez paracetamolu (goraczka sama w sobie tez zwalcza infekcje, a maluszkowi nie zaszkodzi)

Koriander - sposób z suszraką wykorzystałąm na brzuszek a dokłądnie na kolki od 6 rano dziś - pepek się zagoił i ten strupek odpadł sam (tzn. po przemywaniu)
Klementinka - ja mam taki sam problem - Michalina odbija kiedy chce - czasami od razu a czasami wcale - w nocy wymiękam i nie daje rady nosić Jej przez godzinę i kłądę Ją na boczek - a ulewa nawet po odbiciu albo bez odbicia nie ulewa - to jakaś loteria
teraz piszę z Małą na rękach bow yczytałąm, że na kolki to tzreba nosić, bujać, przytulać i czekac aż same pzrejdą - za tydzień mi kuzynka lefax z Niemiec przywiezie to mam nadzieję, że pomoże

reklama
Dziewczyny a jak to jest z karmieniem w nocy i odbijaniem po nim?
Wyciągacie dziecko do karmienia, a potem je jeszcze nosicie na ramieniu żeby mu się odbiło?
Czy nie wybudza to całkowicie dzieci ze snu?

Do góry