reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Ja również ostatnio przeszłam gorączkę , która trwała równo 24h. U mnie to było załamanie organizmu z przemęczenia. Na początku bardzo dużo kobiet to ma i nie należy się tym przejmować po prostu organizm nie wytrzymuje nowego tempa.
Moja położna zaleciła wziąć po 1/2 tabl. ( druga połowa po godzinie) paracetamolu - nie zaleciła od razu całej aby nie dostać drgawek. Podobno belladonna lek homeopatyczny też jest dobry. Przy temp. do 39 stopni można karmić śmiało maluszka. I nie należy się martwić jak piersi będą przy tym twardnieć - to przejdzie. I tak też było u mnie. Uff... jednak dobrze ,że mam to już za sobą.

A co do wkładek ja mam z penaten - ale niestety brylą się , gdy dłużej się je ponosi więc muszę zmienić.
ja wlasnie to przechodze, mialam dzis goraczke 39,5 teraz juz 38,8, piersi gorace, plakac mi sie chce jak mala przystawiam, boze jak dobrze czytac ze u was tez sie to zdarzylo i ze to przechodzi bo strasznie sie boje ze bede musiala brac jakis dupny antybiotyk i odstawic mala :-:)-:)-(

dziewczyny polecam Wam wkładki Avent - są super chłonne!!
karmie małą moim mlekiem i sztucznym - niestety
najpierw podaje moje a póżniej sztucznego'
a na kupki herbatke koperkjowa i jest OK
a mam pytanie podajecie juz witamine D3 i Vigantol???

dziewczyny polecam Wam wkładki Avent - są super chłonne!!
karmie małą moim mlekiem i sztucznym - niestety
najpierw podaje moje a póżniej sztucznego'
a na kupki herbatke koperkjowa i jest OK
a mam pytanie podajecie juz witamine D3 i Vigantol???

D3 i wit K od osmej albo dziesiatej doby trzeba dawac. A co ta herbatka daje luzniejsze kupki?

u mnie z karmieniem to różnie - w ciągu dnia co 2-3 godz wieczorem po kapaniu mały się naje i spi 3-4 godz a poźniej to masakra co 1-1,5 - także śpie po 4 godz na dobe i mam nadzieje że szybko Oskarkowi minie taki tryb nocny:-)

u mnie z karmieniem to różnie - w ciągu dnia co 2-3 godz wieczorem po kapaniu mały się naje i spi 3-4 godz a poźniej to masakra co 1-1,5 - także śpie po 4 godz na dobe i mam nadzieje że szybko Oskarkowi minie taki tryb nocny:-)

mój Łukaszek spał od 21:30 sześć godzin, potem go nakarmiłam i spał 5 godzin do 8 rano, więc wyspałam się

Agatka miała wczoraj dzień wiszenia na cycu - jadła co 1-1,5 godz :) ale pospała od 23 do 4, a potem pobudka o 7 - więc nie było źle :) Przez dwa dni miała kolki po moim eksperymencie jedzeniowym, ale już chyba przeszło. Mąż kupił mi Plantex do picia - czy ktoś jeszcze to pije antykolkowo?

Karolinka w dzień budzi się na jedzenie przeciętnie co 3godz, choć nieraz potrafi po 1,5godz dopominać się. W nocy natomiast je tak co 4-4,5godz.
Na początku niestety w większości była na Bebilonie bo niemiałam pokarmu, ale udało się i teraz je praktycznie tylko mamusine mleczko:-)

reklama
Iga budzi się różnie, czasem po 30 minutach, ale to chyba jak nie doje, czasem po 3 -4 godzinach, wczoraj spała jak suseł, na kąpanie musiałam ją budzić. Tylko narazie w nocy mamy problemik, bo nie chce za bardzo spać.

Do góry