reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

U mnie po dwutygodniowej walce o karmienie piersią wygląda to tak że w dzień najczęściej karmię z cycka a w nocy z butelki jednak podaje wcześniej odciągnięty pokarm chyba że nie mam to modyfikowane mleko. Nie wiem jak długo tak mi się uda bo mały bystrzaka szybko do wygodnej butelki się przyzwyczaja :-) ale jeśli odrzuci butelkę to i tak będę odciągać i będzie na naturalnym pokarmie :-D
Mój sposób na ból sutków (które się jeszcze niestety do końca nie zagoiły :-( ): przystawiam małego do piersi i włączam sobie grę na komórce lub czytam gazetę byle tylko odwrócić uwagę, nawet trochę pomaga :-) Tyle że mój facet się śmieje że takie cudo mam przy piersi a sobie gazetę czytam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
mleka miałam nawet duzo bo cały czas odciagała, jak mała spała to laktatorem, ale jak zjadła moje mleko to po 20 min si ebudziła i była znowu głodna :(

mój Łukasz też zasypiał i budził się po pół godzinie. Poprostu zaczęłam go budzić żeby się najadł pożądnie. Trochę z tym było zachodu ale wkońcu się udało.

Witajcie, wreszcie i ja moge cos w tym temacie napisac

Ja w dzien karmie cały czas piersia głownie lewa ,bo jakos z prawej mniej leci, w nocy jest do pewnego czasu spokojnie,ale ok. 4- 5 rano musze wstawac i robic mleko w butelce -niestety. Niewiem co jest , pije ta herbatke na laktacje hippa i duzo wody

ewela-tak jak dziewczyny pisała,ja tez to potwierdzam---ta z hippa jest do dupy////z herbapolu kup i spróbuj;)))
dziumdzia;)))))))To odstaw butle ze sztuczydłem i przystawiaj dzidziolka do didolka,wybudzaj poprzez chociazby rozbieranie pampersa i zakładanie na nowo a wsio się unormuje;)))POWODZENIA,kciukaski zacisnięte;)) A jak z kupką? pojawiła się?Jest jeszcze jedna metoda jakby nie zrobiła...Nalej kropelkę oliwki na koncówke termometra,wsun delikatnie do odbytu.Jakby to ująć....pomerdaj nim troszkę az mała zacznie puszczac gazy i sie wyprózni.Pomaga tylko nie stosuj często zeby sie nie przyzwyczaiła;)
anecznik -mleczko moze byc w lodówce 24h więc moze zbieraj sobie przez cały dzien zeby miec swoje na noc;)))

U mnie pokarmu pod dostatkiem mała dydoli sobie ile chce tylko jak najje się za dużo to często jej się ulewa dziwne to dla mnie bo poprzednio jak karmiłam marysie to ona wogóle nie ulewała

u nas dzien bez ulania to dzien stracony, wszystkie kocyki do prania
najlepsze ze zawsze uleje na swierze ciuszki

yoshe popieram Cie calkowicie

ja ciagle walcze o laktacje, przystawiam malego, sciagam, pije piwo karmelowe a jeszcze musze w noy dokarmiac butelka

dziumdzia spadek wagi kiedy dziecko jest tylko na piersi jest zupelnie normalny, za dwa dni powinno sie unormowac
nie jest to nic strasznego jesli waga dziecka jest kolo 3 kg

u mnie nawal byl tylko przy pierwszych dwoch kubkach,a potem juz nic. A ta herbate to w aptece kupie? Mojemu musze dzis powiedziec,bo bedzie jechal zakupic witaminy w kropelkach.

A jakich uzywacie wkladek do cyckonosza? bo ja te tommy tippee i nie jestem z nich zadowolona,strasznie sie bryla.

reklama
ostatnie dwa dni to dla mnie była jakas masakra:-(ból piersi i tem 39,5 stopnia, normalnie koszmar. Nie sadziłam ze po prawie trzech tygodniach mnie to dopadnie. Musiało mi gdzies piersi przewiac. Paracetamol i okłady z liści kapusty po 2 dniach wkońcu dały rezultaty - dzisiaj brak temperatury. I mam nadzieje ze to był pierwszy i ostatni raz;-)

Do góry