reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Hej Mamusie :-)
Mam pytanko, jak ubieracie swoje maluszki do snu ?? U mnie w domku jest temperatura pokojowa, staram sie zeby w sypialni bylo troszke chlodniej, jednak mala ostatnio jakos kiepsko spi w nocy, moze ja przegrzewam ?? Zakladam jej zwykle pajacyk, lub body i spodenki. Moze wystarczy samo body z dlugi rekawkiem ?? Aa i dodam, ze spi miedzy mna a mezem, wiec ja troszke i soba ogrzewamy.

reklama
Ja rzeczy Martyny z trudnymi plamami wywabiałam vanishem albo ace, potem w dorosłym proszku, a potem w dziecięcym. Tak jak Kaka Coś słyszałam o sodzie dodawanej do prania, ale nie wiem czy to tylko nie na białe :confused: Kwasek cytrynowy chyba też ktoś kiedyś próbował, ale głowy za to nie dam :sorry2: Myślę, że duży śliniak i pogodzenie się z kilkoma stratami, to jedyne rozwiązanie :sorry2:

CALINECZKA moja do snu ma 2 dlugie rekawki i jedne dlugie nogi A to dlatego ze spi sama i nie ma kto ja grzac a pozatym my grzejemy gazowo wiec na noc grzejemy troche mniej i jakos zimno jest w sypialni Nie wiem czy jej zimno czy za goraco Chora byla raz wiec chyba dobrze robie bo robie tak od poczatku

Hej Mamusie :-)
Mam pytanko, jak ubieracie swoje maluszki do snu ?? U mnie w domku jest temperatura pokojowa, staram sie zeby w sypialni bylo troszke chlodniej, jednak mala ostatnio jakos kiepsko spi w nocy, moze ja przegrzewam ?? Zakladam jej zwykle pajacyk, lub body i spodenki. Moze wystarczy samo body z dlugi rekawkiem ?? Aa i dodam, ze spi miedzy mna a mezem, wiec ja troszke i soba ogrzewamy.
U nas Niunia śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i lekkim bawełnianym pajacyku ;-). Przykrywamy ją kocykiem, bo pod kołderką, za żadne skarby nie zaśnie.. :tak:.
Pamiętam, że swojego czasu strasznie się pociła i spała wtedy w samym body i skarpetkach ;-)

Ja Sebcia do snu ubieram w bodziak z krótkim rękawem i na to śpioszki z kaftanikiem cieniutkie, albo pajacyk.
Śpi pod kołderką najpierw z rączkami przykrytymi ale w nocy wyciąga je na wierzch i ma przy główce.

No ja wypiorę w Vanishu i wygotuję i zobaczymy czy zejdzie. Ale drugim razem stare ciuszki ubiorę. Że też wtedy nie pomyślałam o tej nieszczęsnej marchewce:baffled:

Calineczka nasz Bartek śpi w bodziaku i pajacyku albo spodenki i bluzeczka przykrywam go lekką kołderką ale tylko do pępka, czasem skopuje z siebie, wygląda na to że wtedy jak jest mu gorąco:happy:

CALINECZKA moja Marika śpi od 2 tyg. w piżamce i uważam, ze to był dobry pomysł (bluzeczka z dł rękawem i długie spodenki bez stopek). Mama mi tak poradziła, nie pocą się jej nóżki, kołderką i tak jest zakryta do pach i ubranko kojarzy się ze spaniem. W sypialni mam temp. ok. 20st.

Nasza przeważnie śpi w kaftaniku i półsiochach albo śpiochach. Spi sama wiec przykrywam ją kocykiem i kołderką...widze ze jest jej w sam raz;-)

calineczkateż tak ubieramy Mikiego do snu,a temp. na noc mamy 19-20st. najlepiej sie wtedy spi,moze jest jej za goraco?poci się?ja jeszcze wlaczam nawlzacz powietrza,bo moj M alergik, a i mi jest czasem sucho,jak jest mroz i wtedy wszyscy spimy jak susły;-)

reklama
Do góry