reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - cyce, butle, zupki, kaszki czyli jak karmimy nasze pociechy

reklama
no wlasnie kupiłam dziś smoczek Lovi, pasuje do butelki Aventu ....i niestety....chociaż przynajmniej nie wypluwala tak szybko jak wszystkie inne

z butlą nie pomogę bo moja od urodzenia butelkowa a pierś dopiero teraz ładnie ssie, bo wcześniej jakoś za wolno jej leciało i się denerwowała . My używamy Tommee Tippee. Smoczek uspokajacz NUK - bardzo zadowolona jestem, ale chcę się przerzucić od 6 miesiąca na MAM Smoczek uspokajający Perfect Teeth 0-6 miesięcy - Minikraina
a ja mam pytanie . co wasze dzieciątka piją ? czystą wodę , soczki , herbatki granulowane , parzone z torebek , może jakieś ziółka ?

Aleksp - bardzo sie chwali , że nie ugięłaś się w postanowieniu podawania pićku z piersi :tak: Ja niestety z cycula nie dam rady ugasić pragnienia córy choć bardzo bym chciała ... tobie zazdroszczę :tak: Co nie zmienia faktu, że od czasu do czasu mojej gwieździe coś do picia dać muszę , za wodą przegotowaną nie jest. Herbatka zaparzana Hippa z kopru włoskiego - napije się z 3 łyki i więcej nie chce , zakupiłam ostatnio też do zaparzenia owocową , ale jeszcze nie praktykowałam . Mam także taką w granulkach ,jabłko-melisa i ta lubi , no ale nic dziwnego z cukrem jest :tak:

Jasiek tez tylko cyckowy, ale wodę mu podaję z butli, żeby właśnie nie zapomniał jak sie z butli ciągnie, bo czasem chcę gdzies wyjść z domu :-D
my jesteśmy na butelkach i smoczkach Aventu, równiez ten do usypiania z Aventu... moi starsi używali i Jasiek tez lubi...

co do picia, to sama przegotowana woda - myślałam nawet o takiej granulowanej herbatce, ale jak zobaczyłam skład - glukoza i koper włoski 3,7% to stwierdziłam, ze to chyba jakis żart....
starsze dzieci tez dostawały tylko wodę i do tej pory jest ona dla nich podstawowym napojem... soki, cola to tylko od wielkiego dzwonu.....

a ja generalnie uważam, że jak się dziecku chce pić to pije wode - tyle co potrzebuje - bo jak słodkie to własnie pije więcej, ze względu na smak....

a jakie słoiczki dajecie?? któras próbowała np te z Rossmana??
bo ja na razie kupuje Gerbera i Bobovitę - Hipp drogawy mi się wydaje....

Gabrysia pije prócz cyca herbatkę na trawienie z Hipp (max 50 ml dziennie) i wodę przegotowaną.

AGula
znajome które dawały z Rossmana obiadki itp. bardzo sobie chwaliły :-)
Aleksp Gabrysia z lovi też pije, nie jest taki twardy, ale te z Canpola są dużo miększe.

Co do dopajania to odkąd daję Laurze obiadki to popija to czystą wodą. Kupuję taką gotową w Rossmannie, nie trzeba przegotowywać. Poza tym wszystko z marchewką strasznie posmakowało, aż się podnosi do łyżeczki :) Brokuła dałam, ale drgawki ma i wypluwa :) Tak samo jak z marchewką, chociaż przyznam że i mnie brokuł taki nie podchodzi :-D

ziemniak z marchewka z BoboVity smakuje tak ze az Kornela sama buzke otwiera-hurra udało się-pierwszy raz takie zainteresowanie jedzeniem. Kupilam dziś smoczek Nuk-zainteresowanie jest większe ale................. nie uwierzycie, kupiłam z Lovi butelke z dziubkiem (+6m) .....i co? i pije mleczko:)) wprawdzie ciut nieudolnie bo się jeszcze wylewa z buzki bokami, ale chce pic:))) Może moja corka jest bardziej dorosła niż mi się wydaje. Aha no i przeczytałam ze dziecko w 5 miesiącu można już pomalu uczyc pic z kubka????

reklama
Do góry