reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - cyce, butle, zupki, kaszki czyli jak karmimy nasze pociechy

Aleksp a pije cokolwiek z butelki, wodę, herbatkę? Bo moja pije więc tu nie chodzi o butelkę, smoczek tylko mleko.
Mogłabym jej odciągać i mieszać z mm ale nie mam za bardzo z czego odciągać...zwłaszcza w ciągu dnia.

reklama
Aleksp a pije cokolwiek z butelki, wodę, herbatkę? Bo moja pije więc tu nie chodzi o butelkę, smoczek tylko mleko.
Mogłabym jej odciągać i mieszać z mm ale nie mam za bardzo z czego odciągać...zwłaszcza w ciągu dnia.

Kochana nie tyka niczego. Mleko odciagalam i nic, woda tez ,,koli". Mamla tego smoka, butelke w łapkach trzyma i na tym koniec. mam butelko Avent-u z 3 dziurkami. Dzis zjadla trochę groszku-chyba smakowal. Tak czy siak z potrawami dodatkowymi mogę poczekać ale z butelki pic musze nauczyć szybko bo cholercia nie mogę się ruszyc z domu na dluzej niż godzine a w ostatnich miesiącach urlopu trochę trzeba pozałatwiać. Wiec Helpppp:)))))))

Aleksp a próbowałaś z innej butelki? Bo u nas był straszny problem z jedzeniem z butli i okazało się, że to smoczek aventu jej nie pasował.

Aleksp kup zwykłą buteleczkę z Canpola ze smoczkiem 3+, są zdecydowanie miększe i może właśnie chodzi o smoczka, ze twardy i nie ma jak zassać. A doi takiego zwykłego smoczka?

Z tymi smoczkami to u nas są dwa - Avent i Tommee Tippee. Ten drugi o tyle fajny, że imituje cyca :) Poza tym racja z miękkością. W szpitalu jak byłam to pielęgniarka mówiła (fakt o zwykłych uspokajaczach, ale to smok i to smok), że jak dzieć nie chce ssać smoka, to kupić taki najtańszy - żółty, bo jest miękki. W Rossamnnie mają takie chyba Babydreama, wydaje mi się że i NUK, ale mogę kłamać. Można zobaczyć czy są takie do butli i spróbować.
Ja już cycka nie daję od 3 tygodni, tylko u nas Laura od początku butlę łapała. Teraz z każdego wypije. Każdego smoka sysoli, tylko wody pić nie chce :/ Jedyne co to mleko i herbatkę Hippa raz koperkową dałam, ale to słodkie jak cholera, wolę dopajać wodą. Soczek Hippa jabłuszkowy dałam i też pluje. Jak jej dam słoiczek to popije tej wody ale max 10ml, a jakbym dała mm to wydoiłaby całą butlę. Raz czy dwa razy przyssała się i nawet 50ml wypiła wody, ale to sukces był. Myślałam, że jak soczek słodki to będę mieszać z coraz większą ilością wody, a tu kicha :-D

Aleksp kup zwykłą buteleczkę z Canpola ze smoczkiem 3+, są zdecydowanie miększe i może właśnie chodzi o smoczka, ze twardy i nie ma jak zassać. A doi takiego zwykłego smoczka?
no dziś kupie inna butelke ze smokiem, podobno Tommee najlepsze
zwykłego smoka tez nigdy nei doiła i nie doi

Ja jeszcze dodam, ze u nas na razie najlepiej sprawdza się profilowany smoczek Canpol 3+, Gabi chętnie też pije ze smoczka NUK (0-6). Oba są z miękkiego silikonu.

No i kupila mamusia sliczna butelunie za ponad 30 zl TT. sliczna niby najbardziej symulujaca cycunia mamuni...i mamunia leci do domciu i sciaga pokarm i co???? i pstrooooo i Kornela nadal nie akceptuje niczego procz cyca mamuni. I co teraz? sprobuje jeszcze ze 2 dni ja przekonać chyba i nie wiem już. kupować inna butelke???

reklama
No i kupila mamusia sliczna butelunie za ponad 30 zl TT. sliczna niby najbardziej symulujaca cycunia mamuni...i mamunia leci do domciu i sciaga pokarm i co???? i pstrooooo i Kornela nadal nie akceptuje niczego procz cyca mamuni. I co teraz? sprobuje jeszcze ze 2 dni ja przekonać chyba i nie wiem już. kupować inna butelke???
Za butelkę Canpola zapłaciłabyś 7-8 zł chyba. Może zassie, próbuj :-) O znalazłam jeszcze tańszą http://www.ceneo.pl/365958

Do góry