reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kąciki,pokoiki czyli królestwo naszych maluszków .

reklama
dziewczyny śliczne kąciki:-) ile wy macie ciuszków piękne wszystkie

kilolek ja mam w moskitierze taką falbanke ktorą ty masz na zewnątrz u mnie jest w środku i ją mozna związać lub przełożyć przez taką dziurke robi się taka róża i już nic tam nie wleci ale moja sąsiadka ma taką moskitiere której nie można zamknąc i od góry wszystko może wlecieć

Piękne łóżeczko i śliczna pościel:tak:Jak mieszkaliśmy u teściów to miałam identyczną sypialnię, kolor ścian ton jaśniejszy, ale też fiolet i ciemne panele - no prawie identycznie. Jedyne, co mogę doradzić to: łóżeczko nie powinno pod skosem spać, bo pod skosami się źle śpi i nam się Lenka budziła w nocy co chwilę do momentu aż je przestawiliśmy.

dzieki dziewczyny- to jest akurat nasza sypialnia, bo maluszek narazie bedzie spal z nami a w jego pokoiku bedzie stala szafa, komoda...... jak zrobie zdjecie to wstawie :)
she strasznie podobal mi sie ten fiolet..... probuje zrobic z naszej sypialni taki wiejski styl....czyli fiolety, kwiatki, szarosci ;)

Elvi lozeczko narazie tam stoi bo akurat tam fajnie pasuje i jest miejsce, ale nie przecze ze zmieni swoje ustawienie bo jako ze na podejscie to strasznie niewygodne dojscie do niego- wiec jakby nie bylo chyba rozsadek zwyciezy :)..... ale widze ze nie tylko ja za takimi fioletami przepadam..... na starym mieszkaniu kombinowalam z kolorami i wszystkie mialam bardzo wyraziste, np. bardzo ciemny fiolet na korytarzu.... teraz staram sie kombinowac z jasnymi kolorami zeby nie pomniejszac sobie pomieszczen.

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny- to jest akurat nasza sypialnia, bo maluszek narazie bedzie spal z nami a w jego pokoiku bedzie stala szafa, komoda...... jak zrobie zdjecie to wstawie :)
she strasznie podobal mi sie ten fiolet..... probuje zrobic z naszej sypialni taki wiejski styl....czyli fiolety, kwiatki, szarosci ;)
U nas też tak było, że przez pierwsze 5m-cy łóżeczko stało w naszej sypialni i miałam obok tylko taki wiklinowy stolik z pampersami, chusteczkami, kosmetykami itp. i fotel do karmienia a szafa i komoda z ubrankami i resztą stały w pokoju Lenkowym. Jak mała skończyła 5 miechów to kupiliśmy nianię i jej zrobiliśmy eksmisję ku wielkiemu oburzeniu dziadków:-D

Ja już powoli tracę nadzieje że pokoik dziecka (nie mówiąc o naszym mieszkaniu) kiedykolwiek się zrobi... niby tylko wejść pomalować i położyć podłogę, ale dalej to wygląda jak wygląda, czyli wielki plac budowy ...:-(

Elvie dokladnie tak samo planuje zrobic...jak tylko maluch jako tako bedzie przesypial noce to go eksmitujemy.... u nas jeszcze jest taki problem, ze mamy sypialnie na poddaszu a pokoik maluszka bedzie na dole, wiec mam nadzieje ze nie bede sie bala ze on tam sam na dole a my u gory...ale z drugiej strony nie chce dlugo czekac bo boje sie ze mlody sie przyzwyczai i w wieku 3 lat on bedzie sie bal sam spac na dole...zobaczymy jak to bedzie.

Misiochomis..... pokoik waszego malenstwa predzej czy pozniej bedzie gotowy !!! Tak na prawde przeciez te pierwsze piesiace to i tak sa obojetne dla dziecka gdzie spi.... najwazniejsze dla niego zeby mama byla.... te kaciki, pokoiki to chyba dla nas przygotowujemy :-D

U nas też tak było, że przez pierwsze 5m-cy łóżeczko stało w naszej sypialni i miałam obok tylko taki wiklinowy stolik z pampersami, chusteczkami, kosmetykami itp. i fotel do karmienia a szafa i komoda z ubrankami i resztą stały w pokoju Lenkowym. Jak mała skończyła 5 miechów to kupiliśmy nianię i jej zrobiliśmy eksmisję ku wielkiemu oburzeniu dziadków:-D

ja mam zamiar od poczatku malego klasc w jego pokoiku. na poczatek bedzie tam kanapa dla mnie a po jakims czasie ja bede sie eksmitowac :) zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce... :)

edit: andav, coreczka mojego kuzyna od 2 miesiaca zycia! spi sama na innym pietrze i od tego czasu przesypia im cale noce! bez koniecznosci karmienia

Ostatnia edycja:
reklama
Elvie dokladnie tak samo planuje zrobic...jak tylko maluch jako tako bedzie przesypial noce to go eksmitujemy.... u nas jeszcze jest taki problem, ze mamy sypialnie na poddaszu a pokoik maluszka bedzie na dole, wiec mam nadzieje ze nie bede sie bala ze on tam sam na dole a my u gory...ale z drugiej strony nie chce dlugo czekac bo boje sie ze mlody sie przyzwyczai i w wieku 3 lat on bedzie sie bal sam spac na dole...zobaczymy jak to bedzie.

Misiochomis..... pokoik waszego malenstwa predzej czy pozniej bedzie gotowy !!! Tak na prawde przeciez te pierwsze piesiace to i tak sa obojetne dla dziecka gdzie spi.... najwazniejsze dla niego zeby mama byla.... te kaciki, pokoiki to chyba dla nas przygotowujemy :-D

Tylko taki mały problem jest że mój kącik do spania to jest jeszcze w gorszym stanie niż pokoik Babola :p nawet kuchni nie mam :p a jak widzę jak się do roboty te moje dziady zabierają to ja w końcu sama to zrobie z moja mama i teściową :p

Do góry