reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

dziewczyny potrzebuję porady, bo się zastanawiam czy ekipie malarskiej zapłacić, do sypialni dostali farbę duluxa - babie lato, pomalowali beznadziejnie mówiąc, że "dulux się odparza i ciemne farby są z tej firmy beznadziejne" - ok. przyjęłam;
do kuchni dostali dekorala jasny beż - jak się przyjrzę bardzo uważnie to widzę nierówne pociągnięcia;
dla odmiany na pokoju dziecka dostali nobilesa jasny miodowy i do gabinetu nobilesa ciemny - khaki, i już widzę, że nic dobrego z tego nie będzie; salonu nie komentuję, bo jest tak jasny prawie jak biały,
chyba się okaże, że wszystkie farby na rynku są do kitu, a ekipa do malowania jest super i moja wina, że nie kupiłam najdroższych farb
o co chodzi?

bali, my malowaliśmy dekoralem lub duluxem właśnie i wyszło fatalnie,:-(
ja polecam farby magnat pięknie kryją

reklama
Agate imie dla coreczki wybral tatus,taka byla umowa
ja wybieram dla chlopczyka ,a on dla dziewczynki:-)

Mi z moim imieniem dla synka przyjdzie poczekac;-)

To odwrotnie niz u nas, ja mialam wybierac dla dziewczynki, a dla chlopca tata wybral. Mozesz przekazac mezowi, ze ma dobry gust.

Co do farb z Leroy Merlin, to maz tam wlasnie farby do pokoiku i border kupowal. Malowal sam z kuzynem i wyszlo bardzo dobrze, border tez ladnie sie nakleil. Z tym, ze nie wiem, czy tutaj i w Polsce w Leroy Merlin sa te same produkty.

Ja pracowałam 2 lata malując codziennie powierzchnie kilkumetrowe i obserwacje są takie:
Dulux faktycznie taki sobie,
Jasny beż każdej firmy trudno równiutko położyć - ale da się jak się chce!,
Ale nobiles jest dobry i nie daj się wkręcić że nie! Wałkonie zwyczajne a nie fachowcy!!!!

Jeśli chodzi o farby to ja mam całe mieszkanie pomalowane w Duluxem i uważam że są bardzo dobre, kolor taki jak na próbkach, nie ma potem jakiś niespodzianek, no i bardzo dobrze kryją, przynajmniej u Nas. Nie trzeba nigdzie było malować dwukrotnie, miesiąc temu z fioletu przemalowaliśmy sypialnię na caffe latte i wyszło super:) Więc wydaje mi się że fachowcy do d..y, nie ma takej chyba możliwości żeby nagle wszystkie farby różnych firm były złe...Bali nie daj się:)

Znam to!! U nas malowali Tikurrilą (matka Beckersa jeśli komuś to coś mówi). I wmówili nam, że strasznie się tą farbą maluje i że kiepska ta farba, znać ślady od wałka. Potem mi wmawiali, ze to przez to, ze kupiłam w Leroyu. A ja kupiłam z mieszalnika i jak brakło farby kupiliśmy w sklepie i było to samo. W ogóle za 5 lat mam ściany do malowania!! Już bym je pomalowała ale kasy mi szkoda. Majstry są straszne!! A trafić na dobrą ekipę to cud!! I cenią się nieziemsko. Ja po mojej na drabinę wchodziłam i resztkami farb poprawiałam!! Czujecie w moim stanie!!

Ja mam tikkurilą pomalowane prawie całe mieszkanie. Wyszło super. Malowane dwa razy. Jeden pokój malował ktoś inny i wyszło tak sobie. Więc wydaje mi się że jak tzw. fachowiec się nie przyłoży to wszystko jest w stanie spiep.... Powiedzieli nam w sklepie że jak będzie małe dziecko to tikkurila lateksowa jest najlepsza bo można ją nawet szorować! zobaczymy...

Bali moim zdaniem farby Duluxa i Dekorala są ok. My mamy Duluxem pomalowane ściany w całym domu (tymi gotowymi kolorami). Malowaliśmy sami 2x i jest super. Ciemne kolory też wyszły dobrze. Tylko przed malowaniem szwagier nam doradził, żeby pomalować ścianę raz, a drugi jak wyschnie, najlepiej kolejnego dnia. Jak farba była za gęsta dolaliśmy trochę wody.
A na "fachowców" trzeba uważać. Nam spierniczyli tynk zewnętrzny: miały być głębokie pionowe rowki, a tak poprzecierali, że wyszły mazgaje. Mąż im nie zapłacił i odliczył za materiał, a druga ekipa poprawiała.

u babci malowałam duluxem z mieszalnika i gotowym. Mieszalnik - dramat, gotowa ok.

Ta gotowa (otwierana) stała 4 lata i ostatnio użyłam jej u Stasia (niewielkie powierzchnie - kwadraty 40x40) ale po JEDNYM malowaniu wyglada dobrze!

bali, my malowaliśmy dekoralem lub duluxem właśnie i wyszło fatalnie,:-(
ja polecam farby magnat pięknie kryją

to zupełnie odwrotnie niż u nas.. magnata kupiliśmy do sypialni i wyszedł dramat.. odcienie na ścianie a na wzorniku to zupełnie inna bajka więc pół pokoju przemalowywaliśmy..
w salonie mamy duluxa z mieszalnika i wyszło pięknie..
u Joniego położyliśmy nobilesa i też jesteśmy bardzo zadowoleni także bali nie daj się wkręcić bo to chyba jednak zwykła nieudolność wykonawców.. może zrobili nieodpowiedni podkład czy coś w tym stylu.. ja bym im tego nie odpuściła :no:

myślę, że duzo zależy od gładzi jaka jest położona, my na dole w pokoju mamy dulux i jest koszmarny a na górze w pokojach dekoral i super wyszedł

reklama
myślę, że to może być wszystko po trochu i ciaptaki mi się trafiły i grunt dały kijowy, bo kafelkarz dziś wziął od nich białą farbę, żeby wykończyć sufit na biało i mówi, że się nie nadaje ta farba, bo rozwodniona i rzeczywiście jak tu zakryć zielone płyty regipsowe jak farba ledwo kryje

Do góry