reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik urody kwietniówek

reklama
agula82 ja ostatnio bardzo jestem zadowolona z maseczki oczyszczająco-rozświetlającej typu peel-off firmy "Lirene". Oczyszcza i odświeża skórę twarzy i jest przeznaczona dla każdego rodzaju cery.

kupiłam Garniera balsam nawilżający do jasnej karnacji skóra muśnieta słońcem i co ?
miał nie robić plam itp :wściekła/y:
plamy robi :wściekła/y::wściekła/y:
ręce mam takie jakbym przed chwilko z 10 kg marchewki obrała:no:
dobrze że nie zakładałam nic białego
wcześniej używałam J&J i był ok.
szkoda kasy :baffled:
a ja się opalać nie powinnam , bo mam masę plamek potem i faktor 50+ to podstawa

z innej beczki pewnie kiedyś już pytałam czy któras z was używała vichy tego do skóry z problemami, bo chce kupić a on u nas 130 zł kosztuje i nie wiem czy nie wywalę kasy w błoto

agula82 ja nigdy nie kupuje balsamów ani samoopalaczy do jasnej karnacji, choć mam bardzo jasną cerę, bo wygląda się po nich jak marchewka.
Garniera nigdy nie stosowałam, a J&J mam do teraz i zadowolona jestem. Jeszcze używam Dove Summer Glow+soft shimmer i też nie narzekam. Szukam jakiegoś dobrego, a niedrogiego samoopalacza. Obecnie "jadę" na Soraya do twarzy i ciała.
Właściwie to ja rzadko smaruję całe ciało. Raczej od pasa w górę. Kiedyś wysmarowałam się cała samoopalaczem. Nogi wyglądały okropnie, były pomarańczowe. Ale im wyżej tym lepiej wyglądało:-p.

A co do tego kremu Vichy, to niestety Ci nie pomogę, bo nie używałam. Cena jest dość wysoka, z resztą jak wszystkie kosmetyki tej firmy. Ja bym na twoim miejscu skonsultowała to z dermatologiem, co on o tym kremie sądzi, czy warto. Poszukaj może jakiś informacji w necie, albo po prostu w aptece zapytaj. Powiedz babce, że zależy Ci na skuteczności. Ja kiedyś używałam produktów Garniera do cery z problemami. Był to taki krem w cienkiej niebieskiej tubce ( chyba z cynkiem ), tonik i żel do mycia twarzy. Teraz jest do kupienia 3w1. Byłam zadowolona z tych produktów Może warto byłoby wypróbować?. Nie namawiam oczywiście, bo wiadomo każda z Nas ma inny rodzaj skóry.

Agula moja koleżanka używała tego vichy i była bardzo zadowolona, ale ja bym na Twoim miejscu najpierw zapytała w aptece czy nie mają próbek, bo często takowe posiadają,a lepiej najpierw sprawdzić tak drogi kosmetyk.

Ja już pisałam, że polecam balsam brązująco-ujędrniający nivea, ja stosuję ten do ciemnej karnacji i podoba mi się to, że daje naprawdę brązowy odcień, a nie jak większość pomarańczowy.

a ten nivea dobrze na nogi działa?
Bo ja mam zawsze z nogami problem, ie mam kiedy ich opalać

a nie wiecie, bo ja nigdy nie doczytałam o tym, te brązujące kremy można stosować na bliznowce? Bo wiadomo, że bliznowców opalać nie wolno, ale o kremach to nic nie wiem :confused:

Ja kiedyś kupiłam bardzo fajny krem, ale oczywiście nie pamiętam marki :zawstydzona/y:
a w tamtym roku kupiłam jakieś badziewie totalne :no:
tyle,że ja mam taką głowę do marek że nigdy nie pamiętam, jak opakowanie wyrzucę :sorry2:

Jagoda ja na nogach widzę najlepsze działanie, ale nie wiem jak to jest z bliznowcami, powiem Ci tyle, że rozstępów nie maskuje, ale też nie podkreśla jakoś specjalnie. A poza tym bardzo dobrze robi na nogi tekże pod względem ujędrniania, ładnie likwiduje celulit.

a nie wiesz czy można go w naszym rossmanie nabyć ?

Hmm. chyba spróbuję

a rozstępy mi właściwie zblakły i nie widać, a straszne miałam

reklama
Można, ale jakbyś wcześniej była w tesco to też się rozejrzyj, bo ja tam nabyłam większą butlę, chociaż na początek lepiej mniejszą, bo róznie może być. Tylko ostrzegam jeżeli ktoś nie miał do czynienia z takimi produktami, mają dość specyficzny zapach.

Do góry