reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik starszaka - problemy ze starszym rodzeństwem

ja planuję chłopaków przewieźć do moich rodziców - muszę spakować im trochę ciuszków - czyli kolejna torba w pogotowiu. Chłopcy są już duzi i ostatnio jak jechałam na dyżur do szpitala to w nocy wstali bez marudzenia i pojechaliśmy. Od rodziców mają blisko do szkoły i przedszkola, a więc to dla nas lepsze rozwiązanie niż zciąganie kogoś do nas. Ja chcę rodzić w nocy - ominę korki w których dzisiaj stałam :)

reklama
No i to sie zaczynaja schody !!!! Z kim Julia ???? A ze mną pojedzie rodzic :baffled: A tak poważnie to niewiem i to rownież mi spędza sen z powiek dlatego mam cicha nadzieje ze porod zacznie sie w weekend jak Robert będzie wtedy matka Chwile z nią zostanie a on mnie zawiezie do szpitala i weźmie sobie urlop na 2 tyg a jesli zacznie sie w tyg to kurka siwa problem będzie !!! U mnie ludzi jak w mrowisku ale chętnych brak a raczej każdy sie wykręca jak moze !!! Oby tylko R blisko domu miał trasy to na kilka godz kogoś znajdę .

kurcze magsus kochana wspolczuje ci strasznei co za znieczulica ;( cholera nie przejmuj sie jak nie bedzie r to odprowadz julie do babci ipowiedz ze musi z nia zostac i laski nei robi a jak nei to mzoe zaraz domowy odbierac nawet jak zrobi to z laska to sie nie przejmuj chyba nie odmówi rodzacej? badz stanowcza kochana ;*!!

Magsus - rzeczywiscie masz problem!
U nas odwrotnie,oby nie w weekend, bo mezus bedzie musial zostac z Amelka a ja pojechac sama, a w tyg. przedszkole od 7 do 17 wiec zawsze jakas opcja. Termin mam na wtorek I tak byloby by dobrze a najlepiej w pon. ale pomarzyc sobie moge a dzidzia wyskoczy I tak kiedy bedzie chciala:rofl2:

Dobrze, że my u teściów mieszkamy, jest tu jeszcze męża siostra. Także nie mamy problemu co zrobić z 6- latką. Mój też jest kierowcą ciężarówki ale jeździ "na miejscu" więc jak poród się zacznie, gdy będzie w pracy, to ciężarówką pod szpital przyjedzie :laugh2:

magsus - no to ja trzymam kciuki bardzo mocno za rodzenie w weekend!
Emily - a u Cię za każde inne dni!

u nas plan jest taki: jeżeli zacznie się w nocy, to zostawiamy Kajtkowi kartkę, gdzie jestesmy i nie budzimy. Dopoki znajomi po Niego nie przyjadą, ma wolną rękę w graniu na ps3, wiec szczęśliwy jest bardzo:) Jeżeli w ciągu dnia - od razu znajomi po Kajcika przyjezdżają

nie lubię tego, ze sam w nocy ma być, ale niestety nic nie zrobię...

Do góry