reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

reklama
Dla Sary zdrówka!!
Oliwka jest superowym kotkiem!!!

Niestety z przedszkolem Ewki sprawa przesądzona- mają w młodszej grupie 16 miejsc a już 30 podań, a my to nie rejon, więc powiedziano mi, że niestety muszą rejon rozpatrywać... No a w tym drugim przedszkolu też kicha... Bo chętnych mnóstwo... a ja nie pracuję... W każdym razie, będą tam próbować dać Stacha do grupy 5cio, 6ściolatków- bo to taka grupa bez wyżywienia i tylko tam mogłoby się udać... Mi to w sumie nawet bardziej odpowiada, bo Stach i tak większość czasu spędza z dziećmi właśnie w tym wieku, no ale to przedszkole już nie jest takie super.... Ech zobaczymy...
W sumie gdyby nie to, że Stach tak strasznie marzy o tym przedszkolu, to bym go w domu zostawiła i już....

Jaka Oliwka ładna w tym przebraniu...
Zdróweczka dla Sary....

U nas podania przyjmują od 15 marca, trzeba niestety jeszcze raz składać, mimo, ze trzylatkiem był...
A my mamy w przedszkolu ospę i tak sobie czekam kiedy Filip się rozchoruje...narazie odpukać od 3 tygodnia wszystko dobrze...tylko ten kaszel ciagle go męczy..badan ciąg dalszy mamy.
Z przedszkola coraz więcej informacji do mnie dociera od synka...a to opowiada sam jak i co robili, a to jaki kolego go udeżył...i zauważyłam,ze jak go denerwuje ktoś to mówi tak twardo imię, a jak lubi się z kimś bardziej to zdrobniale - i nie wiem jak on tak szybko się nauczył tych imion - jeszcze niedawno nikogo nie pamiętał

Jakie tu mamy zdolne dzieci! Brawo:-)

Życzę Wam wszystkim, aby Maluchy dostały się do tych przedszkoli, gdzie chcecie:tak: No a te, które już są starymi wyjadaczami zostały w swoich miejscówkach;-)

Tak czytam o Waszych przygodach z przedszkolami i u nas, przez to że Victor chodzi do irlandzkiego przedszkola, nie zna dzieci z imienia i nazwiska, ba nawet nie wszystkich z imienia pamięta:sorry2: Ogólnie to rozumie już bardzo dużo po angielsku, sporo rzeczy potrafi powiedzieć i jakoś daje radę, ale on tylko 3h dziennie ma tego przedszkola, więc cudów się nie spodziewam;-)

Kasiad ale z Oliwki śliczny kotek! Mojemu Vickowi bardzo się Oliwka spodobała:rofl2: I mówi mamo patrz, jaki ta dziewczynka ma śmieszny nosek, jak kotek:-D Imponująca stylizacja!

Mam nadzieję, że Sarcia i Filipek już zdrowi:tak:

My cały tydzień spędziliśmy w domu, bo Victor miał kaszel:sorry2: Teraz już zdarza mu się bardzo rzadko i chyba w poniedziałek pójdzie do przedszkola, ale za to od wczoraj Oliver zaczął i katar do tego się leje:dry: Jeden wychodzi z chorób, to drugi zaczyna:sorry2:

Dużo zdrówka dla Wszystkich!

O Wolfia od 14 marca młody już nei chodził do przedszkola przez ten kaszel, a teraz mamy ospę...chyba sie wścieknę...przechwaliłam...

u nas grupa liczna kaszlących nie słyszę jak czekam pod drzwiami na Szymka więc chyba klimat służy ;) odpukam lepiej by nie zapeszyć.

Wiki już drugi tydzień jak do przedszkola śmiga po chorobie. Okazało się, że konkurs recytatorski, w którym miała wziąć udział odwołali, recytatorzy się pochorowali:tak:Wiki była w siódmym niebie, że jednak jej nie przepadł. A efekt, zajęła III miejsce:-D. Najmłodsza uczestniczka wśród 5 i 6 latków. Mówiła Kaczkę Dziwaczkę. Dumna jestem jak paw, tym bardziej, że to był konkurs międzyszkolny.

Brawo, gratulacje dla Wikusi :-)

Ja wczoraj podpisałam umowę z naszym przedszkolem na przyszły rok. Podwyżka jest umiarkowana, spodziewałam się więcej (w tym roku płacę 250 zł opłaty stałej i 5 zł za wyżywienie dzienne, a w przyszłym roku będzie odpowiednio 275 zł i 5,50 zł).

reklama
Do góry