reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

reklama
Dla Sary zdrówka!!
Oliwka jest superowym kotkiem!!!

Niestety z przedszkolem Ewki sprawa przesądzona- mają w młodszej grupie 16 miejsc a już 30 podań, a my to nie rejon, więc powiedziano mi, że niestety muszą rejon rozpatrywać... No a w tym drugim przedszkolu też kicha... Bo chętnych mnóstwo... a ja nie pracuję... W każdym razie, będą tam próbować dać Stacha do grupy 5cio, 6ściolatków- bo to taka grupa bez wyżywienia i tylko tam mogłoby się udać... Mi to w sumie nawet bardziej odpowiada, bo Stach i tak większość czasu spędza z dziećmi właśnie w tym wieku, no ale to przedszkole już nie jest takie super.... Ech zobaczymy...
W sumie gdyby nie to, że Stach tak strasznie marzy o tym przedszkolu, to bym go w domu zostawiła i już....

Jaka Oliwka ładna w tym przebraniu...
Zdróweczka dla Sary....

U nas podania przyjmują od 15 marca, trzeba niestety jeszcze raz składać, mimo, ze trzylatkiem był...
A my mamy w przedszkolu ospę i tak sobie czekam kiedy Filip się rozchoruje...narazie odpukać od 3 tygodnia wszystko dobrze...tylko ten kaszel ciagle go męczy..badan ciąg dalszy mamy.
Z przedszkola coraz więcej informacji do mnie dociera od synka...a to opowiada sam jak i co robili, a to jaki kolego go udeżył...i zauważyłam,ze jak go denerwuje ktoś to mówi tak twardo imię, a jak lubi się z kimś bardziej to zdrobniale - i nie wiem jak on tak szybko się nauczył tych imion - jeszcze niedawno nikogo nie pamiętał

Jakie tu mamy zdolne dzieci! Brawo:-)

Życzę Wam wszystkim, aby Maluchy dostały się do tych przedszkoli, gdzie chcecie:tak: No a te, które już są starymi wyjadaczami zostały w swoich miejscówkach;-)

Tak czytam o Waszych przygodach z przedszkolami i u nas, przez to że Victor chodzi do irlandzkiego przedszkola, nie zna dzieci z imienia i nazwiska, ba nawet nie wszystkich z imienia pamięta:sorry2: Ogólnie to rozumie już bardzo dużo po angielsku, sporo rzeczy potrafi powiedzieć i jakoś daje radę, ale on tylko 3h dziennie ma tego przedszkola, więc cudów się nie spodziewam;-)

Kasiad ale z Oliwki śliczny kotek! Mojemu Vickowi bardzo się Oliwka spodobała:rofl2: I mówi mamo patrz, jaki ta dziewczynka ma śmieszny nosek, jak kotek:-D Imponująca stylizacja!

Mam nadzieję, że Sarcia i Filipek już zdrowi:tak:

My cały tydzień spędziliśmy w domu, bo Victor miał kaszel:sorry2: Teraz już zdarza mu się bardzo rzadko i chyba w poniedziałek pójdzie do przedszkola, ale za to od wczoraj Oliver zaczął i katar do tego się leje:dry: Jeden wychodzi z chorób, to drugi zaczyna:sorry2:

Dużo zdrówka dla Wszystkich!

O Wolfia od 14 marca młody już nei chodził do przedszkola przez ten kaszel, a teraz mamy ospę...chyba sie wścieknę...przechwaliłam...

u nas grupa liczna kaszlących nie słyszę jak czekam pod drzwiami na Szymka więc chyba klimat służy ;) odpukam lepiej by nie zapeszyć.

Wiki już drugi tydzień jak do przedszkola śmiga po chorobie. Okazało się, że konkurs recytatorski, w którym miała wziąć udział odwołali, recytatorzy się pochorowali:tak:Wiki była w siódmym niebie, że jednak jej nie przepadł. A efekt, zajęła III miejsce:-D. Najmłodsza uczestniczka wśród 5 i 6 latków. Mówiła Kaczkę Dziwaczkę. Dumna jestem jak paw, tym bardziej, że to był konkurs międzyszkolny.

Brawo, gratulacje dla Wikusi :-)

Ja wczoraj podpisałam umowę z naszym przedszkolem na przyszły rok. Podwyżka jest umiarkowana, spodziewałam się więcej (w tym roku płacę 250 zł opłaty stałej i 5 zł za wyżywienie dzienne, a w przyszłym roku będzie odpowiednio 275 zł i 5,50 zł).

reklama
Do góry