reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

W poniedziałek idę do przedszkola na zajęcia otwarte, dzieci będą malowały na bluzkach, które mają przynieść, specjalnymi farbami do tkanin. A za tydzień znów zajęcia otwarte na basenie. A potem pewnie znów Jasełka, tylko dokładnie nie wiem jeszcze kiedy, także dość często będę w najbliższym czasie odwiedzała przedszkole.

reklama
u nas Jasełka 15 grudnia Emilka będzie Pastuszkiem ;-)
a śmiać mi się chciało jak przekazywała mi wiadomość najpierw powiedziała ze pani nas zaprasza do przedszkola na drugi dzień jej się przypomniało dlaczego na trzeci że będzie duszkiem a ja się zdziwiłam o co chodzi a potem jej się przypomniało że Pastuszkiem ;-) mam nadzieje że dobrze mi przekazała wiadomość bo dostałam informacje kiedy mam przyjść ale nie kim Emilka będzie a strój jakiś skombinować znowu muszę :sorry:

U szymka jaselka też 15.12 pod tytułem bankowe postacie u Jezuska szymus będzie murzynkiem bambo oby tylko był zdrowy to zawsze super imprezy

No to widzę będzie wesoło przed świętami, u Wiki jasełka - 20 grudnia, czeka nas kombinowanie stroju dla Matki Boskiej:szok:, szkoda że babcia daleko, bo z moimi talentami raczej skończy się na allegro:-D lub w wypożyczalni.

No to będziemy Miśka się razem wzruszać, bo u nas też Jasełka 20 grudnia :tak: Z tym, że nie muszę się martwić o strój, bo Oliwka dostaje strój z przedszkola. Dostałam go dziś właśnie do odświeżenia.

Nie wiem, czy u Was w przedszkolach też były oceny indywidualnego rozwoju dzieci? Wychowawczyni zorganizowała zebranie, żeby przekazać informacje na temat rozwoju dzieci i przedstawić kierunki pracy indywidualnej z każdym dzieckiem na podstawie tej oceny. Na temat Oliwki pani powiedziała, że właściwie w każdej dziedzinie wyprzedza rówieśników (razem z jeszcze jedną dziewczynką z grupy) i jej praca z nią właściwie będzie polegać tylko na wspieraniu tego rozwoju. No nie powiem, miło coś takiego usłyszeć :sorry:

U nas takie czegoś nie było tylko chwalą ogólnie mówiły że jak na dziecko nie chodzące wcześniej do przedszkola to Emilka bardzo dużo umie no i fajnie że daje sobie radę bo mnie to martwiło :tak:

za to miała badanie postawy

a mi pani prawie codziennie mówi,co dzieci robiły,jak sobie poradził,co umie,czego nie...podsumowanie będzie [pewnie na koniec semestru.

Wu szymka karty oceny były.i następne beda w lutym.wypadł super jedynie czasem nie radzi sobie z emocjami.nie akceptuje obcych dorosłych jest nie ufny co go blokuje na zajęciach np. Religii jak grupa zostaje z inną panią.a co dzieje się w przedszkolu to on mi wszystko powie sam ze szczegółami typu pani malowała usta a druga pani dała faktury a ktoś coś więc jestem zawsze na bierzaco.choć ostatni tydzień ma mikro wakacje był na mikołajkach i wyprosil by zostać w domu.chyba ma zmęczenie materiału bo non stop chodził ale od poniedziałku powrót b

reklama
Do góry