reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

reklama
a w przedszkolach podobno dzieci padają jak muchy my narazie się trzymamy mam nadzieję że dłuuuuuuuugo. a mówią że jak mroźno to chorób nie ma.ja ciągle polegam na imunoglukanie.

My do konca lutego tez musimy zlozyc ponownie zgloszenia. Na szczeszcie u nas tez to tylko formalnosc.

Karola, a jak dlugo podajesz imunoglukan? Bo ja podawalam przez 2 miesiace, ponad miesiac przerwy i teraz zastanawiam sie czy nie zaczac ponownie.

ja podawałam tak sierpień wrzesień przerwa listopad grudzień styczeń luty później w marcu mam zejść do dawki 2,5mL a tak dostaje 5mL tak mi pani doktor zaleciła i tak podaje.tylko już nic innego mu nie daję oczywiście jedynie 1 miśka kinder witaminkę ale nie codziennie co drugi raczej i jak widzę że robi się jakiś maślany to rutinkę 1.

Ja Wam życzę bezstresowych formalności w przedłużaniu przedszkola, a ja się cieszę, że Victor dostał się do szkoły:-) Na przełomie kwietnia/maja będzie spotkanie rodziców z dziećmi i zobaczymy co nas czeka od września;-)

Wiecie co, ja wcześniej się tak martwiłam, czy to dobrze, że dzieci tak wcześnie zaczynają tu szkołę, ale teraz jakoś widzę tego plusy:-) Zresztą żeby to nie brzmiało tak poważnie, to Victor idzie do Junior Infant, więc można by powiedzieć, że to starsza grupa w przedszkolu;-) Tyle tylko, że będzie miał mundurek, plecak i jakieś pierwsze książki:tak: Zajęcia od 8:50 do 13:30 czy jakoś tak, więc będzie ok:-) Eh dzieci mi dorastają:rofl2:

reklama
a ja wczoraj przeszłam pierwsze zebranie było super mimo że trwało 2 godziny.poczytałam o Szymku i w przedszkolu jak i domu zachowuje się tak samo. Ma niestety problem z nawiązywaniem kontaktu z dziećmi, wycinaniem nożyczkami i łapaniem.więc musimy poćwiczyć troszkę.literki ma opanowane oczywiście chodzi o wymowę jedynie zostało nam Sz Cz dź ale podobno ma na to czas.jako z minusów to że się targuje i ma zdecydowanie własne zdanie.Ale jako jedyny w grupie chłopiec uwielbia występować zawsze jest pierwszy to ćwiczenia układów tańców- normalnie zwierzak sceniczny.

Do góry