reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Hubek wreszcie od poniedziałku w przedszkolu, juz nie szło z nim w domu wytrzymać ;-)ale szedł baaardzo chętnie, zadowolony i stęskniony za Maksiem i paniami:tak: az nie myślałam kiedyś że taki dzień nastąpi, że sam sie dopytywał juz keidy do przedszkola pójdzie:-D
tez odebrał zaległa paczkę - dostali zestaw ciastoliny i żelki Haribo

reklama
Jutro Oliwka ma wyprawiane 4 urodziny w przedszkolu - panuje w nim taki zwyczaj, że wyprawia się urodziny raz w miesiącu, jutro będą obchodzić wszystkie styczniowe dzieci z Oliwki grupy.
A za tydzień 19tego będzie Dzień Babci i Dziadka organizowany, połączony razem z Jasełkami (Jasełka w grudniu niestety nie wypaliły, bo większość dzieci była chora).
No i w jeszcze w następną środę 26 stycznia będzie bal przebierańców. Dla Oliwki będzie to podwójnie świąteczny dzień, bo bal wypada w jej urodziny.

u nas dzień babci i dziadka 21 stycznia(Sara uczy się wierszyka "roli")
bal przebierańców mamy 17 stycznia i nie zgadniecie czym Sara będzie :confused::rofl2:(chciała być doktorem) ale będzie pielęgniarką(za mało jej chyba białych fartuchów :rofl2:)

Ale się będzie działo u Was w przedszkolach:rofl2: Napięty grafik;-)

My od wczoraj na nowo do przedszkola po 3tygodniowej przerwie, bo tydzień przed Świętami Victor był chory, a później były ferie dla wszystkich do 10.01;-) Jedyne z czym Vicek ma problem to Mamo ja nie chce iść w nocy do przedszkola, ja chcę jeszcze spać! To nic, że budzę go o 8:15:-p

u nas w zeszly piatek byl bal karnawalowy polaczony z pasowaniem na przedszkolaka, wiec byli rodzice. bylo bardzo przyjemnie. zaczelo sie od tego ze dzieci zaspiewaly kilka piosenek, powiedzialy wierszyk i nawet zatanczyly taniec. Mi on sie kojarzyl z tancem irlandzkim. Pozniej byly zabawy i konkursy dla calych rodzin. A na koniec byly ''balety''. Dzieci i rodzice wspolnie tanczyli. Ale przed baletami byl jeszcze Sw. Mikolaj, ktory uroczyscie pasowal dzieci na przedszkolakow. Kazde dziecko bylo pasowane wielka kredka, dostalo odznake przedszkolaka (kazde dziecko dostalo odznake ze swoim zdjeciem) i prezent. Tym razem byly slodycze i drewniana ukladanka. Milena dostala dokladnie taka ukladanke http://www.eko-leko.nazwa.pl/obrazki/uk58w0full.jpg

no faktycznie dużo w waszych przedszkolach u Szymka jutro bal karnawałowy który będzie trwał 2 godziny od 10-12 w jego grupie bo o 12 obiad i leżakowanie.w piątek pożegnanie przed feriami mają dostać jakieś zadania na ferie.no i koniec na 2 tyg. przez ferie grupy dyżurne i w związku z tym nie będzie w tym roku Dnia babcia ani dziadka ale dzieci zrobiły prezenty i nauczył się 2 wierszyków więc Szymke każdemu coś powie.

u nas 21 dzień babci i dziadka - Hubek juz chodzi podekscytowany i dopytuje codziennie babcie i dziadka, czy aby napewno przyjdą:-)

a potem 28 stycznia bal przebierańców - moje dziecko chce oczywiscie byc strażakiem:-D muszę znaleźć jakis strój dla niego
a potem dwa tygodnie ferii i znowu dyzury, dobija juz mnie to - co chwilę jakieś wolne mają,

U Kubula jutro Bal(bedzie Królem-taki strój wybrał w wypożyczalni,he,he)
27 Dzień babci i Dziadka.
Od pn codziennie ryk,ze nie chce chodzic,kryzys...

reklama
no i zaprowadziłam Szymka na ten bal ale opadła mi szczęka dziś pani która pełni zastępstwo raz w tygodniu plus stałą pani pomoc.dziewczynki w standardzie księżniczki, wróżki jedna była tylko cudownym wesołym klaunem no boska.chłopcy 5 spaidermenów z H&M strażak rycerz, kogut, Szymek jako tygrys.rodzice przynosili jakieś słodycze bo była prośba i ta kundzia zamiasta patrzeć na dzieci gadała z rodzicami co ciastkach a chłopaki się bili.no szok jak widziałam że jeden popchnął Szymka że upadł na plecy to go zawołałam i powiedziałam, że nie ma się dawać tylko oddać popchnąć tak jak tata go uczył.jak zobaczę że coś mu sie dziś tam stało to ją ochrzanie.ta kobieta zupełnie się nie nadaje do takich dzieci.zresztą nie wiem jak rodzice mogą dać dzieciom miecze do przedszkola.

ja się nie nadaję chyba nie jestem obyta z agresją.

Do góry