reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Super, że już większość dzieciaczków zaaklimatyzowało się w przedszkolu.
U nas bezzmiennie Oliwka uwielbia przedszkole :tak:

reklama
Ja myslalam ze dzis bedzie cyrk po takiej pauzie ale Jenni byla w niebowzieta wpadla do grupy i zaczela tanczyc i spiewac ze jest dziewczynka malinka no i panie mialy dobry ubaw

Jenni :-D:-D Irtasia a Jenni chodzi do polskiego czy niemiekciego przedszkola??

HUbek juz z pełnym usmiechem chodzi do przedszkola, jupi!!:-):-D ma swojego najlepszego kolegę Maksia, któy rano juz czeka na niego w sali więc Hubek biegnie aż miło patrzeć:tak::-) a już miałam obawy że ten moment nigdy nie nastapi, bo dosyc długo u nas to trwało,a tu proszę jaka niespodzianka miła:-)

ja już się boją poniedziałku bo myślę że w piątek pójdzie gładko bo Szymek pójdzie na 9 a o 11 my już będziemy na pasowaniu bo rodzice zaproszeni no i o 12 po obiedzie jedziemy do Gdańska więc masa atrakcji się szykuje byle by nic po dordze nie wyskoczyło.

piątkowe pasowanie było super.K. wszystko nagrywał te piosenki wierszyki tańce miałam jak wariatka łzy w oczach z radości nie nie mogłam uwierzyć że on już tyle potrafi.był zachwycony -oczywiście najbardziej tym że my tam byliśmy razem ale tym występem też.
poniedziałek już nie był radosny.kurcze ciągle tragedia z tym przedszkolem.

Wiki dziś poszła po ponad tygodniowej przerwie na chorowanie i nie chciała wracać do domu, bo rysunek nie skończony:-)
Karola dosc długo Szymek nie moze się przekonać do przedszkola, nawet Michas mojej kolezanki już nie robi problemu, a było strasznie, nawet wymioty na sam dźwięk "Przedszkole"

no ma charakter nasz uparciuch i tyle.dziś nie płakał ale i tak chodził i dopytywał się czy mama będzie o drugiej.ja myślę, że to wina tego że jak jest weekend to wiadomo ma masę atrakcji i każdy zabiega by z nim spędzać czas a przedszkole niestety panie mają całą grupę a nie tylko Szymcia.

Karola, panie w przedszkolu mają nie tylko Szymka, ale przecież w tym wieku dziecko nie powinno już wymagać nieustannej uwagi, umie się zająć przez jakiś czas sobą. Gdzie się nauczy życia społecznego jeśli nie w grupie. Może trochę poluzuj pępowinę w domu, to myślę, że Szymkowi łatwiej będzie się znaleźć również w grupie, gdzie nie jest w centrum uwagi.

A u Oliwki w przedszkolu za 2 tygodnie organizowane są zajęcia pokazowe dla rodziców, także 24 w środę na 16tą idę do przedszkola.

reklama
no pewnie tak ale u nas każdy chętnie spędza z nim czas to co na to poradzić no i zwłaszcza weekendy bo każdy ma czas.

Do góry