reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Super, że już większość dzieciaczków zaaklimatyzowało się w przedszkolu.
U nas bezzmiennie Oliwka uwielbia przedszkole :tak:

reklama
Ja myslalam ze dzis bedzie cyrk po takiej pauzie ale Jenni byla w niebowzieta wpadla do grupy i zaczela tanczyc i spiewac ze jest dziewczynka malinka no i panie mialy dobry ubaw

Jenni :-D:-D Irtasia a Jenni chodzi do polskiego czy niemiekciego przedszkola??

HUbek juz z pełnym usmiechem chodzi do przedszkola, jupi!!:-):-D ma swojego najlepszego kolegę Maksia, któy rano juz czeka na niego w sali więc Hubek biegnie aż miło patrzeć:tak::-) a już miałam obawy że ten moment nigdy nie nastapi, bo dosyc długo u nas to trwało,a tu proszę jaka niespodzianka miła:-)

ja już się boją poniedziałku bo myślę że w piątek pójdzie gładko bo Szymek pójdzie na 9 a o 11 my już będziemy na pasowaniu bo rodzice zaproszeni no i o 12 po obiedzie jedziemy do Gdańska więc masa atrakcji się szykuje byle by nic po dordze nie wyskoczyło.

piątkowe pasowanie było super.K. wszystko nagrywał te piosenki wierszyki tańce miałam jak wariatka łzy w oczach z radości nie nie mogłam uwierzyć że on już tyle potrafi.był zachwycony -oczywiście najbardziej tym że my tam byliśmy razem ale tym występem też.
poniedziałek już nie był radosny.kurcze ciągle tragedia z tym przedszkolem.

Wiki dziś poszła po ponad tygodniowej przerwie na chorowanie i nie chciała wracać do domu, bo rysunek nie skończony:-)
Karola dosc długo Szymek nie moze się przekonać do przedszkola, nawet Michas mojej kolezanki już nie robi problemu, a było strasznie, nawet wymioty na sam dźwięk "Przedszkole"

no ma charakter nasz uparciuch i tyle.dziś nie płakał ale i tak chodził i dopytywał się czy mama będzie o drugiej.ja myślę, że to wina tego że jak jest weekend to wiadomo ma masę atrakcji i każdy zabiega by z nim spędzać czas a przedszkole niestety panie mają całą grupę a nie tylko Szymcia.

Karola, panie w przedszkolu mają nie tylko Szymka, ale przecież w tym wieku dziecko nie powinno już wymagać nieustannej uwagi, umie się zająć przez jakiś czas sobą. Gdzie się nauczy życia społecznego jeśli nie w grupie. Może trochę poluzuj pępowinę w domu, to myślę, że Szymkowi łatwiej będzie się znaleźć również w grupie, gdzie nie jest w centrum uwagi.

A u Oliwki w przedszkolu za 2 tygodnie organizowane są zajęcia pokazowe dla rodziców, także 24 w środę na 16tą idę do przedszkola.

reklama
no pewnie tak ale u nas każdy chętnie spędza z nim czas to co na to poradzić no i zwłaszcza weekendy bo każdy ma czas.

Do góry