reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

u nas w przedszkolu świetnie sprawdzają się medale. Każdego dnia jakieś dziecko/dzieci zostają wyróżnione medalem, który zabierają do domu, tam rodzice chwalą, a następnego dnia trzeba medal zwrócić. Za natomiast różne małe rzeczy w których dziecko ładnie się zachowało, dostaje stempelek na rączkę. Dzieci prześcigają się, żeby mieć stempelek... Wtedy też czują, że są zauważone.

reklama
no i okazało się że i u Szymcia będzie pasowanie na przedszkolaka 5 listopada oby tylko był zdrowy- bo to u dzieci z godziny na godzinę może być zmiana. zabrałam karteczkę z ciastem więc muszę coś upiec.rodzice zostali zaproszeni na godzinę 11 już mężowi zapowiedziałam że piątek ma wolne choćby sie waliło.

Zaczyna się teraz życie z przedszkolakami, uczniami... teraz to już nie będzie powrotu do beztroskiego czasu spędzanego tylko w domu:sorry2: Ja sama się zastanawiam jak ten mój Victor się w tym wszystkim odnajduje, jak sobie radzi, bo dla mnie to też nowości w jego życiu:tak: Grunt to rozmawiać i wspierać te nasze Maluchy:happy2:

moge nareszcie stwierdzić, Że Hubek sie zaaklimatyzwował w przedszkolu:-):rofl2::-) juz drugi tydzień chodzi ładnie bez grymasów i buntu:tak:oby juz mu sie nie odmieniło:sorry:
ma juz swojego ulubionego kolegę Maksia i w szoku byłam, ze zna imiona juz wszystkich dzieci w grupie. I nie wiedziałam, ze moje dziecko ma taka pamięc do piosenek i wierszyków, codziennie niemal coś nowego przynosi z przedszkola i nas uczy:-D

Rosmerta u nas bardzo podobnie.Codziennie przynosi jakies nowe piosenki,jakies rysunki,wycinanki,malowanki....Zna większosć dzieci i codziennie zdaje relacje,kogo nie było,kto stałw kacie i ...wiele innych.
Można powiedziec,że na dobre sie zaklimatyzował,juz tak nie broi w przedszkolu,pani zadowolona.:-)

u nas jak narazie to pół na poł bylismy w przedszkolu...wiem, zę dzieci sie duzó wierszyków i piosenek uczą, młody jest juz sporo w tyle, co martwi mnie, ze może mu zacząć przeszkadzać ze nie umie czegoś a on wtedy sie strasznie złości...no ale moze jakoś bedzie

w naszym przedszkolu nie ma żadnego pasowania na przedszkolaka, nawet u koleżanki w 4 latkach tez nie było...nie wiem czemu...

ROZALKA; ROSMERTA SUPER!!!!!!!!!!!!

MYSIA nie masz sie czym mrtwic, Filipek na pewno bedzie sie uczyl piosenek, nie ma obawy o to!

chyba pisalam ze mialam ostatnio rozmowe o Lusi, no i okazalo sie ze z mojej niesmialej dziewczynki zrobila sie pewna siebie "szefowa" grupy he he, co mnie cieszy, decyzja o zmianie przedszkola byla bardzo sluszna, dobrze jej w nim

reklama
Super, że Hubcio i Kubuś się już zadomowili w przedszkolu na całego:tak: Teraz to już tylko wiedza, przygoda i nowe znajomości na nich czekają;-)

Mysiu ja myślę, że nie masz się co martwić, bo Filipek szybko nadrobi zaległości;-)

Susu
świetnie, że Lusia się tak otowrzyła i stała się tak pewna siebie, napewno jej to w życiu pomoże:tak: Oby jak najwięcej, tak pozytywnych zmian:-)

Do góry