reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

u nas w przedszkolu świetnie sprawdzają się medale. Każdego dnia jakieś dziecko/dzieci zostają wyróżnione medalem, który zabierają do domu, tam rodzice chwalą, a następnego dnia trzeba medal zwrócić. Za natomiast różne małe rzeczy w których dziecko ładnie się zachowało, dostaje stempelek na rączkę. Dzieci prześcigają się, żeby mieć stempelek... Wtedy też czują, że są zauważone.

reklama
no i okazało się że i u Szymcia będzie pasowanie na przedszkolaka 5 listopada oby tylko był zdrowy- bo to u dzieci z godziny na godzinę może być zmiana. zabrałam karteczkę z ciastem więc muszę coś upiec.rodzice zostali zaproszeni na godzinę 11 już mężowi zapowiedziałam że piątek ma wolne choćby sie waliło.

Zaczyna się teraz życie z przedszkolakami, uczniami... teraz to już nie będzie powrotu do beztroskiego czasu spędzanego tylko w domu:sorry2: Ja sama się zastanawiam jak ten mój Victor się w tym wszystkim odnajduje, jak sobie radzi, bo dla mnie to też nowości w jego życiu:tak: Grunt to rozmawiać i wspierać te nasze Maluchy:happy2:

moge nareszcie stwierdzić, Że Hubek sie zaaklimatyzwował w przedszkolu:-):rofl2::-) juz drugi tydzień chodzi ładnie bez grymasów i buntu:tak:oby juz mu sie nie odmieniło:sorry:
ma juz swojego ulubionego kolegę Maksia i w szoku byłam, ze zna imiona juz wszystkich dzieci w grupie. I nie wiedziałam, ze moje dziecko ma taka pamięc do piosenek i wierszyków, codziennie niemal coś nowego przynosi z przedszkola i nas uczy:-D

Rosmerta u nas bardzo podobnie.Codziennie przynosi jakies nowe piosenki,jakies rysunki,wycinanki,malowanki....Zna większosć dzieci i codziennie zdaje relacje,kogo nie było,kto stałw kacie i ...wiele innych.
Można powiedziec,że na dobre sie zaklimatyzował,juz tak nie broi w przedszkolu,pani zadowolona.:-)

u nas jak narazie to pół na poł bylismy w przedszkolu...wiem, zę dzieci sie duzó wierszyków i piosenek uczą, młody jest juz sporo w tyle, co martwi mnie, ze może mu zacząć przeszkadzać ze nie umie czegoś a on wtedy sie strasznie złości...no ale moze jakoś bedzie

w naszym przedszkolu nie ma żadnego pasowania na przedszkolaka, nawet u koleżanki w 4 latkach tez nie było...nie wiem czemu...

ROZALKA; ROSMERTA SUPER!!!!!!!!!!!!

MYSIA nie masz sie czym mrtwic, Filipek na pewno bedzie sie uczyl piosenek, nie ma obawy o to!

chyba pisalam ze mialam ostatnio rozmowe o Lusi, no i okazalo sie ze z mojej niesmialej dziewczynki zrobila sie pewna siebie "szefowa" grupy he he, co mnie cieszy, decyzja o zmianie przedszkola byla bardzo sluszna, dobrze jej w nim

reklama
Super, że Hubcio i Kubuś się już zadomowili w przedszkolu na całego:tak: Teraz to już tylko wiedza, przygoda i nowe znajomości na nich czekają;-)

Mysiu ja myślę, że nie masz się co martwić, bo Filipek szybko nadrobi zaległości;-)

Susu
świetnie, że Lusia się tak otowrzyła i stała się tak pewna siebie, napewno jej to w życiu pomoże:tak: Oby jak najwięcej, tak pozytywnych zmian:-)

Do góry