reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

ja mam właśnie umowę przed sobą z przedszkolem to mogę wam napisać ile będę płacić:rofl2:
wrzesień (22dni) 208,56 + 6zł stawka żywieniowa razy 22 + komitet
za jeden dzień przedszkola płace 9,48 za 11 godzin od 6 do 17

karola tez bym nie zabierała z leżakowania

reklama
u nas oplaty sa takie:
stawka podstawowa za miesiąc 166zł + 5,50 stawka żywieniowa na dzien (razy ilośc dni w miesiącu)

do tego na poczatek: 60zł na rade rodziców (opłata na rok) + 33zł ubezpieczenie (tez na rok) + 70zł wyprawka (na cąły rok) - u nas panie same kupuja przybory plastyczne itp, nie przynosimy nic

czyli na poczatek troche tej kaski jest do wplacenia, no ale potem tylko opłaty miesięczne
my za wrzesień mamy juz 3 dni odpisu za jedznei, bo Hubka 3 dni nie będzie w przedszkolu, ale odpis jest dopiero z kasy za październik.

Hej
U nas opłaty wygladają tak: 127.60-opłata podstawowa
9zł za dzień-jedzenie, czyli 198
60 zł za miesiąc-obowiązkowa rada rodziców
35-angielski za miesiąc
34 rytmika
34 plastyka
35 tańce
34 gimnastyka korekcyjna
50 zł ubezpieczenie-ale to na szczescie na cały rok :-)

W tym miesiącu wyszło 608,60 za państwowe przedszkole, ale i tak sie ciesze bo za prywatne musiałabym zapłacic minimum 3 razy więcej.

Ostatnia edycja:
strasznie drogo jakoś.chyba ławiej mi pisać o opłatach niż o pożegnaniu w przedszkolu-zostawię to bez komentarza wycie nie płacz a wycie błaganie no zwyczajnie go zostawiłam i poszłam do domu wyłam tu godzinę i jak ktoś mnie pyta i jak Szymuś to ja płaczę. mąż przyszedł na śniadanie składa mi życzenia rocznicowe bo dziś 4 lata minęły a ja płaczę i mówię że nie dam rady.koszmar jakiś.

po co ja go tam posłałam takiego krasnoludka.

opłaty: 119zł co miesiąc
3zł - obiad codziennie jak dziecko je
40zł - przybory plastyczne i fartuszki do malowania na cały rok
55zł - dwie książeczki na cały rok
35zł - roczne ubezpieczenie
5zł - jedno zajęcie z rytmiki są na początku 1 w tyg. później w drugim półroczu 2
więc przy pomyślnych wiatrach: 329zł we wrześniu później już mniej.
nic o radzie rodzców nie wiem jeszcze ile składka.
no i 23.09 w przedszkolu będzie teatrzyk dla dzieci Jaś i Małgosia
28.09 zdjęcia 28zł komplet- pewnie nasz Szymcio nie da sobie zrobić.

KArola trzymaj sie dzielnie:tak: szczególnie przy Szymciu. Zobaczysz, że wkrótce sie zaaklimatyzuje w przedszkolu i bedzie chodził tam z ochotą:tak: a napewno bedzie mu potem łatwiej pójśc do szkoły

Madzix strasznie jakos drogo u was tam w tym przedszkolu. Ta rada rodziców to pewnie na rok cąły składka, dopytaj lepiej:tak:
a ty posyłasz mała na wszystkie te dodatkowe zajecia?? cz u was sa obowiązkowe??

u nas narazie tylko rytmika dwa razy w tygodniu - koszt 17zł za miesiąc

potem mozliwość angielskiego (28zl za miesiąc gdy zajęcia dwa razy w tyg, lub 14zł za m-c jesli raz w tyg.), tańce (22zł za m-c), gimnastyka korekcyjna (28zł za m-c), judo (35zł)

Rosmerta, rozmawiałam z kolezankami i we wszystkich okolicznych przedszkolach ceny praktycznie takie same. A rada rodziców jest za miesiąc, w zeszłym roku płaciłam 50. Na szczęście to z RR pokrywane sa koszty wycieczek, teatrzyków, festynów, nowych zabawek, prezentów mikołajkowych itd. takze juz nic nie musze dopłacać. A co do zajęć dodatkowych...niby wszystko jest nieobowiązkowe tyle ze wszystkie dzieci chodzą na wszystko.Nie chciałabym zeby Marta codziennie przez godzine lub dwie była podrzutkiem w innej grupie, dlatego ze nie ma opłaconych zajęć.:no:Niestety tak sie to u nas rozwiązuje:-(

madzix ale cena,szok.u nas te dodatkowe zajecia wcenie czesnego(a opłaty podobne jak u Agusi).Na razie wiem,że angielski 3 razy w tygodniu,tance i gimnastyka korekcyjna...

Karola nie poddawaj sie ,dasz rade,mówie Ci.Mi tez jest cięzko,więc ciesze sie,że mąz małego odwozi,nie widze tego płaczu i jakos mi łatwiej.

Dziś Kubulek został bardzo pochwalony,troszke popłakał jak wszedl do sali,pani przytuliła,a potem juz super cały dzien.tyle,że mało zjadł,ale to pikus,w domu nadrobi.Mały zapowiedział,że jutro tez idzie,tatus go odbierze.A jak mu kupie posciel z pociagiem(chyba widział u innych dzieci),to tez będzie lezakował.no jestem w szoku,że tak nam dobrze idzie...Pewnie kryzysy sie pojawią,ale teraz to już chyba z górki.

Dziewczyny współczuje Wam bardzo stresów....:-(
Karola ,na pewno wyła bym tak samo ... nie wiem czy dalabym rade Konrada zostawić ...:-( .
Na szczęście bedzie coraz lepiej ...:tak:

Karola, trzymaj sie dzielnie

Rozalko, super ze dzis Kubula zostal pochwalony. To na pewno tez dla niego wieksza motywacja do chodzenia do przedszkola.

A u nas oplaty wygladaja tak (przedszkole niepubliczne)-
190 zl- oplata stala
6zl - oplata za jedzenie za dzien
30 zl - roczne ubezpieczenie

i to wsio. W tym jest

• język angielski
  • zajęcia muzyczno-rytmiczne
  • zajecia plastyczne
  • terapia logopedyczna dla dzieci z wadami wymowy
  • konsultacje psychologiczne dla rodziców i dzieci
A dodatkowo, dla chetnych, angielski metoda H. Doron 40zl za m-c plus 120 zl materialy na caly rok.
Za rok dojdze basen dwa razy tyg., zajecia taneczno-korekcyjne i zajecia teatralne.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry