reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Kasiad pamiętałąm,że złobek,ale myslałam,że tez jest przedszkole.U nas żłobek razem z przedszkolem jest i wtedy nie ma problemu z kontynuacją.
madzix super Wam sie udało,u nas na takie szczęście nie ma szans i tak grupy sa za duże i tylko panie sie cieszą jak jakies dziecko zwalnia miejsce.

U nas "przedszkolny szał" sie zacznie,tez trzeba mieć ęścia by sie dostac.Mam nadzieje,że nam sie uda.A jak nie to mam blisko super prywatne przedszkole,ostatecznie tam zajrzymy choć na pare godzin tygodniowo.:tak:

reklama
Super ze Oli tak chetnie chodzi do zlobka tez bym tak chciala ,mam nadzieje ze Jenni od sierpnia zalapie sie do przedszkola ale musze poczekac na list ktory ma przyjsc do lutego.

Swietnie ze Oli tak chetnie chodzi do zlobka. Moze jednak uda Wam sie dostac do jakiegos wygodnego dla Was przedszkola.
Martusia juz przedszkolak, fiu fiu.:happy2:
Ja tez musze sie zorientowac w przedszkolach - moze uda sie Milke wyslac od wrzesnia do przedszkola.

Nie ma szans na dostanie się do żadnego przedszkola blisko mnie przed wrześniem niestety, tak jak to udało się Madzix :no: Reszta na :ninja2:

no właśnie te przedszkola w moim mieście też na maxa przepełnienia po 35 dzieciaków w grupie :szok:ale pod koniec stycznia trzeba składać podania.muszę się przejść do jednego które mam na oku a jak tam nie wyjdzie to najwyżej do prywatnego.

choć już sama nie wiem
w prywatnym jest extea program: angielski,karate,logopeda,rytmika,basen-w starszej grupie.tylko brak opinii o wychowawczyniach bo przedszkole nowe i jakoś nic pozytywnego o tych paniach do mnie nie doleciało.

a w państwowym: owszem angielski dodatkowo po zajęciach przedszkolnych, ale wychowawczynie o dobrej opinii.

choć już sama nie wiem
w prywatnym jest extea program: angielski,karate,logopeda,rytmika,basen-w starszej grupie.tylko brak opinii o wychowawczyniach bo przedszkole nowe i jakoś nic pozytywnego o tych paniach do mnie nie doleciało.

No u nas podobny program w tym państwowym ,co wybrałam.
Możesz Karola sama sie przejśc do takiego przedszkola,zazwyczaj są jakieś zajęcia adaptacyjne i sama sie przekonasz,jakie panie maja podejście do dzieci.,albo podpytac którąś z mam.
Ja sie kierowałam tez tym,czy przedszkole ma swoja kuchnię,a nie catering(wole,żeby Kuba dostał na deser kisielek ,czy swojskie ciasto,niz batona:confused:,co przy cateringach sie zdarza,czy też zimny obiad:no:)placem zabaw,czy maja swój(niektóre pobliskie przedszkola przychodzą na osiedlowy plac zabaw),no i opinią innych mam:tak:
Ale ,czy sie dostaniemy,tego nikt nie wie....

brawo dla MARTUSI,przedszkolaczka!

super ze OLi taka zadowolona z przedszkola!
u nas placz pod tytulem "jestem zmeczona" czyt: niechce pozegnania z mama,mam nadzieje ze za pare dni minie...

No u nas podobny program w tym państwowym ,co wybrałam.
Możesz Karola sama sie przejśc do takiego przedszkola,zazwyczaj są jakieś zajęcia adaptacyjne i sama sie przekonasz,jakie panie maja podejście do dzieci.,albo podpytac którąś z mam.
Ja sie kierowałam tez tym,czy przedszkole ma swoja kuchnię,a nie catering(wole,żeby Kuba dostał na deser kisielek ,czy swojskie ciasto,niz batona:confused:,co przy cateringach sie zdarza,czy też zimny obiad:no:)placem zabaw,czy maja swój(niektóre pobliskie przedszkola przychodzą na osiedlowy plac zabaw),no i opinią innych mam:tak:
Ale ,czy sie dostaniemy,tego nikt nie wie....

oni mają catering z pobliskiej restauracji.to przedszkole prowadzą nasi znajomi jedno jest właścicielem przedszkola a drugie restauracji.plac zabaw hmmm mają własny ale jeszcze nie jest do końca zrobiony. kiedyś dawno temu jakieć 15 była w tym budynku szkołą podstawowa.

a przedszkole państwowe które mi się podoba wizualnie jest w starym dworku i na środku parku.pozostałe przedszkola w Bytowie są usytuowane między blokami, budynkami fakt mją swoje place zabaw ale jekiegoś klimatu brak.choć powiem nigdy w żadnym w środku nie byłam.

Nowy Rok i jak się przedszkolnie zrobiło;-) W końcu już prawie 3latki mamy w domu:shocked2: Ja też myślę o przedszkolu od września, tak na 3-4h dziennie, tylko ja to się jeszcze obawiam jak Victor się zaaklimatyzuje w środowisku typowo anglojęzycznym:sorry2: Mam nadzieję, że sobie poradzi... dobrze że jeszcze zostało do tego trochę czasu;-)

W PL problem z miejscami, a tu problem z opłatami za przedszkola, bo są wysokie (z mojego punktu widzenia):sorry2:

reklama
ach nie masz co sie martwic za wczasu WOLFIA, Victorek na pewno sie zaaklimatyzuje i super bedzie mowil po angielsku, dla dzieci to nie problem...:tak::-D

Do góry