reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

:-D Chyba musi jej się tam bardzo podobać;-):tak:

No podoba się jej strasznie :tak: W sobotę też chciała iść do żłobka. A jutro mogłaby siedzieć w domu, bo ja mam urlop (idę na badania z psem), ale ona chce iść do żłobka. Dziś wieczorem przed spaniem się zamyśliła, więc ją zapytałam:
- O czym myślisz?
A Oli na to:
- O żłobku. Jutro znów się spotkamy!
:eek: Normalnie będę chyba zazdrosna o ten żłobek ;-)
I pomyśleć, że jeszcze niedawno tak płakała przy porannym rozstawaniu.

reklama
Super Kasiad,że Oli tak sie podoba.
normalnie zazdroszczę i sama juz myslę o przedszkolu dla Kuby:happy2:

Oli dziś do żłobka leciała po 2 tygodniowej przerwie jak na skrzydłach. Nawet poranne wstawanie nie było takie ciężkie jak zwykle. Cieszę się, że tak się młodej podoba i tak chętnie chodzi. W dodatku panie mówią, że jest bardzo grzeczna w żłobku, to dobrze, bo w domu różnie bywa, ale już wolę, żeby w obcych miejscach była grzeczna, a domu broiła (ja podobno robiłam akurat zupełnie odwrotnie :zawstydzona/y::sorry2:)
Do sierpnia mam zapewnione miejsce, ale od września kicha :-( Właśnie się dziś dowiedziałam, że nie dostałyśmy się do tego przedszkola, co chciałam :-( To przedszkole niepubliczne, ale najbliżej mojej pracy i miałam wielką nadzieję, że się uda. Niestety :-(
Teraz czekają mnie pewnie zapisy przez Internet - bo w ten sposób właśnie przebiega rekrutacja do przedszkoli państwowych, wybiera się trzy, podaje wg priorytetu i system przydziela do jakiegoś (lub do żadnego!)
Jest jedno przedszkole na drodze między moją pracą a domem, ale czy się do niego dostaniemy :confused::cool: Szkoda by było gdzieś daleko wozić Oliwkę, jeśli mam do pracy 15 minut drogi na piechotę, a tak będę musiała ją gdzieś wozić, a potem wracać spowrotem na Bartodzieje (moje osiedle).

Kasiad trzymam kciuki,żeby Wam sie udało.A tam gdzie Oliwka teraz chodzi nie ma starszej grupy?
My od września do przedszkola,w marcu zapisy.:tak:

Kasiad trzymam kciuki,żeby Wam sie udało.A tam gdzie Oliwka teraz chodzi nie ma starszej grupy?
My od września do przedszkola,w marcu zapisy.:tak:
Oliwka chodzi do żłobka i nie ma tam starszej grupy, bo ona jest w najstarszej.
I tak do żłobka będzie chodzić do 3,5 roku, to długo.
Dzięki za kciuki.

Kasia a moze spróbuj juz teraz pochodzic po przedszkolach i popytac o wolne miejsca? Ja tak zrobiłam w grudniu i znalazłam miejsce w poblizu domu. Zrezygnowałam ze złobka i od wczoraj Marta jest juz pełnoprawnym przedszkolakiem. Dzieki temu ominie nas marcowa rekrutacja;-)

Kasiad wczesnie u was ta rekrutacja:confused:, u nas szał zacznie sie w marcu:dry: dobrze, że nasze przedszkole sucholeskie nie nalezy do rejestru poznańskiego, bo przynajmije moge do dwoch złozyc przedszkoli obok siebie - jednego w Suchym Lesie i przez neta do Poznania. Mam nadzieje, ze jednak do tego u nas sie dostanie, bo przynajmniej bliziutko:tak: licze, że skoro nasze dzieciaki z poczatku roku są, to im łatwiej bedzie sie dostać, bo oni to juz ponad 3,5 roku beda mieli we wrzesniu:tak: no ale zobaczymy

Madzix super sie wam udało:tak::-) ale i tak papiery składac musisz tylko wiadomo, ze jak kontynuacja to zawsze przyjmuja:tak:

reklama
Kasia, Rosmerta trzymam kciuki za przedszkole:tak: Oby się udało:tak:

Madzix - fajnie, że zwolniło się miejsce:-) Z kontynuacją nie będzie problemu:tak:

Do góry