reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

ja już opadam z sił:-(Mojej córci chyba ząbki idą:eek: od kilku dni płacze wieczorem przed uspieniem, nie ma brzuszka twardego, gorączki itp. Jedyne co robi to wypluwa smoka i pcha łapki i trze tak dziwnie dziąsełka na dole. Ale sprawdzałam to nie są rozpulchnione. Więc już nie wiem. A do tego ma pretensje ze ją kładę z powrotem do łóżeczka. Nauczyłam ją spać ze mną jak miała kolki, teraz to nawet w dzien w łóżeczku nie polezy dłuzej jak 5 min bo od razu beczy. Sama na siebie bat kręciłam:wściekła/y: Teraz postanowiłam że koniec i będę twarda i naucze ją znow spac u siebie w nie ze mną. Niestety trwa to już połtorej h i nadal nie spi tylko sie wierci i marudzi. Ale to nic kilka takich wieczorow i znow moze będe wstawać bez bólu kręgosłupa i karku:tak:
No a wczoraj Julka skończyła 3 m-ce więc liczę że jej problemy z brzusiem się niebawem skończą:tak::-):tak:
Aaaa jeszcze prośba, wiecie może co jest dobre na dziąsełka w razie jak już faktycznie zaczną jej puchnąc i ząbki będą szły? zamowiłam kilka gryzaczkow, te do chłodzenia i zwykłe, ale chodzi mi o jakąś maść itp.

reklama
Ja co raz bardziej myślę o mleku zamiast piersi i zastanawiam się które wybrać. Oglądałam kartoniki w sklepie i nie mam zielonego pojęcia co lepsze. Poleciłybyście jakieś mleko na początek?

Czytałam na necie dość dobre art ukuły na temat doboru mleka. Jak znajdę to tu wkleję.

Makro przepraszam, że z taki opóźnieniem....:zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y: Ale tak czy inaczej lektura godna przeczytania. :-)

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79402,5180100.html

W proszku

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79402,2213253.html

ja już opadam z sił:-(Mojej córci chyba ząbki idą:eek: od kilku dni płacze wieczorem przed uspieniem, nie ma brzuszka twardego, gorączki itp. Jedyne co robi to wypluwa smoka i pcha łapki i trze tak dziwnie dziąsełka na dole. Ale sprawdzałam to nie są rozpulchnione. Więc już nie wiem. A do tego ma pretensje ze ją kładę z powrotem do łóżeczka. Nauczyłam ją spać ze mną jak miała kolki, teraz to nawet w dzien w łóżeczku nie polezy dłuzej jak 5 min bo od razu beczy. Sama na siebie bat kręciłam:wściekła/y: Teraz postanowiłam że koniec i będę twarda i naucze ją znow spac u siebie w nie ze mną. Niestety trwa to już połtorej h i nadal nie spi tylko sie wierci i marudzi. Ale to nic kilka takich wieczorow i znow moze będe wstawać bez bólu kręgosłupa i karku:tak:
No a wczoraj Julka skończyła 3 m-ce więc liczę że jej problemy z brzusiem się niebawem skończą:tak::-):tak:
Aaaa jeszcze prośba, wiecie może co jest dobre na dziąsełka w razie jak już faktycznie zaczną jej puchnąc i ząbki będą szły? zamowiłam kilka gryzaczkow, te do chłodzenia i zwykłe, ale chodzi mi o jakąś maść itp.

U nas to samo, płacz, pisk, wkładanie wszystkiego do buźki, ślinienie sie, w nocy wczoraj się budził, że dałam go w końcu do naszego łóżka, bo nie miałam siły wstawać, Bosheeee, jak wszytskie ząbki tak będą wychodzić, to ja całkiem osiwieje, dodam ze mam 26 lat, i kilka już siwków, :-( też nie widzę, zeby dziąsełka były spuchnięte, ale ja tam doświadczenia za bardzo w tym nie mam, my mamy jakis BOBODENT posmarowałam wieczorem i narazie mały śpi, ale jak długo?

U nas juz od miesiąca mlody pakuje rączki do buzi i ślini sie okropnie. Dziąsła jeszcze nie sa jakos specjalnie rozpulchnione, ale widac że go swędzą bo tak mocno zaciska gryzaki że az sztywny sie robi czasami.Póki co nocki mamy spokojne a zdarzają mu sie wyjące momenty w dzień. Myśle że i tak czas rozejrzec sie za jakimś żelem do dziąsełek.

U nas juz od miesiąca mlody pakuje rączki do buzi i ślini sie okropnie. Dziąsła jeszcze nie sa jakos specjalnie rozpulchnione, ale widac że go swędzą bo tak mocno zaciska gryzaki że az sztywny sie robi czasami.Póki co nocki mamy spokojne a zdarzają mu sie wyjące momenty w dzień. Myśle że i tak czas rozejrzec sie za jakimś żelem do dziąsełek.
http://www.suwaczki.com/
u mnie jest dokładnie to samo, dziąsełka niby normalne, ale chyba też skorzystam z twojej porady i zawczasu zakupię jakiś żel do dziąsełek.

reklama
To u nas to samo, kciuk, palce, cała rączka, a nawet dwie:-) i ślinienie, ale mi się wdaje, że akurat u nas to jeszcze nie ząbki bo z kolei smoczka to już rzadko ciągnie.

Do góry