reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

I nie zgodziłabym się z tym co pisze Patra żeby próbować podawać tańsze mleko - dla mnie najważniejsze by było żeby mleko było najlepsze a nie najtańsze szczególnie jeśli to tylko dokarmianie...

Jestem zdania że tańsze to nie znaczy że gorsze :tak: Wiadomo, że każdy maluszek jest inny. Jednemu spasuje mleko z tych tańszych, innemu z droższych. My od poczatku dajemy NAN, nigdy nie zmienialiśmy na inne mleko i jestem z niego zadowolona. Aktualnie zero problemów z kolkami, kupkami i bólami brzuszka.

reklama
Wiecie co , mnie się wydaje że cena w pewnych sytuacjach w ogóle nie jest istotna. :tak::tak: Przynajmniej u mnie tak było... Dla mnie zdrowie dziecka jest najcenniejsze i choćbym miała zrezygnować z własnego jedzenia to Dominik dostanie to co powinien. Bez względu czy to jest mleko za 15 zł czy za 30zł. :-)

no ale jesli dziecku od razu przypasowalo mleczko tansze wszystko jest super to po co zmieniac na drozsze, na pewno Patra gdyby dziecku nie pasowalo mleczko tto pewnie by zmienila jak kazda z nas probojac i te tanie i te drozsze.
Wkoncu n.p takie bebiko jest tej samej firmy co bebilon (nutricia) to sklad jest nie mal indentyczny a placimy za nieco lepsze opakowanie

Dziewczyny zapomnialam Wam podziekowac za info i wskazowki jesli chodzi o a glowke... :-)

VALIJA - moze chodzi o to, zeby chirurg ortopeda sprawdzil czy nie ma jakiegos skretu miesni w szyi (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). Nam wlasnie srawdzal chirurg -ortopeda ze wzgledu na to przekrecanie glowi przez Lene na prawo.

adudz82 - zycze Wam ,zeby szpital Was ominal... niestety wiem jakie to jest ciezkie przezcie dla dziecka i mamy!!! I tfu tfu jakby jednak byl szpital konieczy to pewnie tam zrobia Wam kontrole wagi - przechlapane przed i po kazdym cycu dzecko jest wazone... Po 3 dniach ma sie dosc... Ja teraz tez mam znacznie mieksze cycki tak jakby bylo w nich mniej mleka i Lena ciagni z dwoch .. kurcze a taki fajny duzy buist miaalm jak bylo w nim tyle mleka :-) :-) :-) U nas waga wyjsciowa 3200 a rowno 3msc pozniej 4740 (na jednej wadze) 4840 (na drugiej).... ale u nas bylo duzo przejsc... Teraz ma ja zobaczyc gatrolog. No, ale mam nadzieje,ze u Was bedzie dobrze... I powodzenia z wprowadzaniem sztucznego mleka. A Lena raz w szpitalu dostala sztuczne jak lezala sama, bo piguly niezauwazyly, ze w lodowce jest 400ml mojego sciagnietego mleka... Dostala Bebilon (czy jakos tak) i po jednej dawce tego mleka bylo ok.. Ale naprawde nie znam sie na mleku czy to jest dobre czy nie...

Iwon - ja NAN Active tez kupuje w Tesco albo nawet w Selgrosie i najtaniej jak udaje mi sie zdobyc to kolo 30 zl. Tez tyle placicie za NAN Active? Bo zwatpilam :eek:

A ja dziś specjalnie spojrzałam na cenę Nan Active 1
u siebie w carrefour i jego koszt to 22zł więc róznica w cenie jest całkiem spora.

no ale jesli dziecku od razu przypasowalo mleczko tansze wszystko jest super to po co zmieniac na drozsze, na pewno Patra gdyby dziecku nie pasowalo mleczko tto pewnie by zmienila jak kazda z nas probojac i te tanie i te drozsze.
Wkoncu n.p takie bebiko jest tej samej firmy co bebilon (nutricia) to sklad jest nie mal indentyczny a placimy za nieco lepsze opakowanie

to podobnie jak chociażby z chusteczkami dla niemowląt i bebiko i nivea to ten sam producent s różnica w cenie też jest całkiem duża.

adudz82 - zycze Wam ,zeby szpital Was ominal... niestety wiem jakie to jest ciezkie przezcie dla dziecka i mamy!!! I tfu tfu jakby jednak byl szpital konieczy to pewnie tam zrobia Wam kontrole wagi - przechlapane przed i po kazdym cycu dzecko jest wazone... Po 3 dniach ma sie dosc... Ja teraz tez mam znacznie mieksze cycki tak jakby bylo w nich mniej mleka i Lena ciagni z dwoch .. kurcze a taki fajny duzy buist miaalm jak bylo w nim tyle mleka :-) :-) :-) U nas waga wyjsciowa 3200 a rowno 3msc pozniej 4740 (na jednej wadze) 4840 (na drugiej).... ale u nas bylo duzo przejsc... Teraz ma ja zobaczyc gatrolog. No, ale mam nadzieje,ze u Was bedzie dobrze... I powodzenia z wprowadzaniem sztucznego mleka. A Lena raz w szpitalu dostala sztuczne jak lezala sama, bo piguly niezauwazyly, ze w lodowce jest 400ml mojego sciagnietego mleka... Dostala Bebilon (czy jakos tak) i po jednej dawce tego mleka bylo ok.. Ale naprawde nie znam sie na mleku czy to jest dobre czy nie...

stopi mam nadzieję, że ten szpital nas jednak ominie, z jednej strony chce tego stresu zaoszczędzić córeczce, a z drugiej strony u nas przy oddziale niemowlęcym dostawiają jeszcze jeden budynek i jest tam taki hałaś i taki kurz, że :szok: no wiadomo jak to na budowie, my tam ostatnio w piątek byliśmy na usg bioderek i ledwo tam pół godziny wytrzymałam, bo jak nie betoniarka to wiertarka albo jakieś młoty, no hałas taki, że tragedia.

Dobry wieczór Mamusie!
chciałąbym zabrać głos odnośnie basenu dla maluchów. Moja Mama szefuje na basenie i uważam go za jeden z najczystszych basenów na jakich byłam, ale jak jej powiedziałam, że chciałabym naszego Marcina zapisać na basen powiedziała, że powinnam wybić to sobie z głowy przynajmniej aż skończy rok.

Prawda jest taka, że w basenie woda jest cały czas filtrowana, ale to ta sama woda, wymienia się ją raz w roku i to też tylko w basenach szkolnych, baseny w hotelach i różnego rodzaju spa etc to jest masakra bo tam wolą dać więcej środków lub solidną łapówkę niż wymienić kilka ton wody i nie zarbiać przez 2-3 tygodnie. Moja Mama rozmawiała z zaprzyjaźnioną babką inspektorką z Sanepidu i ona kategorycznie stwierdziła, że dla takich maluchów nie jest to najlepszy pomysł i że swojego wnuka by nie puściła. Więc może faktycznie lepiej trochę poczekać??
Tak mi się wydaje, że najpierw stajemy na głowie kąpiąc w oilatum stratum itd oliwkujemy żeby potem kąpać maluchy w wodzie w której parę godzin temu ktoś mógł przepraszam za obrazowość ale się wysrać, zwymiotować lub posikać :crazy:

a tak z innej beczki to nasz syn zostaje w sobotę pierwszy raz z moją Mamą na prawie 24 godziny. Mleko pomrożone, próba z butelką w końcu zakońćzona pomyślnie tylko nie wiem jak ja wytrwam :zawstydzona/y: chyba będę zamęczać Mamę telefonami :sorry:

ale się rozpisałam :sorry: idę poprasować i życzę udanego wieczoru!!

Maja nie wiem z jakiego miasta piszesz i o jakim basenie myślisz ale w tej kwestii niestety będę polemizować.
Ty piszesz o dużych basenach i o kilku tonach wody... a bierz pod uwagę to że są specjalne malutkie baseniki przygotowane tylko pod niemowlaki i małe dzieci. Przynajmniej ja się z tym spotkałam.
I wierz mi że 25-30 zł za jedno wejście do basenu to dużo.... ale mam gwarancje wody dostosowanej do kilkumiesięcznego maluszka.

Iwon, ok piszę z 3-miasta i tutaj nie ma małych basenów, jeśli są tylko takie dla dzieci to chyba ok, ale też nie wie się czy rodzice się myją przed wejściem do wody :confused2:
ale może przesadzam :zawstydzona/y:
mam już dość prasowania :sorry: wiecznie sterty :crazy:
dobranoc!

reklama
Do góry