reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

Dziewczyny ratujcie, nie wiem czy mojemu szkrabowi, się ząbki wyżynają czy co, od wczoraj obie raczki pcha do buzi, ale tak głęboko, ze az sie krztusi ,albo ssie kciuka, wszystko ładuje do buźki , no i trochę marudzi, a ja nie wiem jak wyglądają dziąsełka, gdy maja wyjść zeby,jakie to są rozpulchnione dziasła???
Czy wasze dziaciaczki tez tak mają?

U nas to samo :tak: nawet smoczek już nie pomaga ... łapki do buzi i to najlepiej dwie na raz :-) ślinka toczy się jak u wściekłego psiaczka :-) ot uroki naszych kochanych słoneczek :-):-):-) a tak serio to od zaczyna się ząbkowanie :confused2:

reklama
Z tymi ząbkami bywa różnie .U jednych dzieciaczków juz 2-3 mies. u jeszcze innych w połowie roku,a jeszcze u innych jak zaczynaja chodzić.
Myśmy tak przy Karolku mieli,prawie zaczął stawiać pierwsze kroczki razem z pierwszym ząbkiem,miał skończone 9 mies..No i biedny sie na męczył,bo te ząbkowanie dało nam niezle w kość:-(.Teraz sie nie spodziewamy rónierz wcześniej,albowiem może być inaczej.

pomóżcie bo ja zwariuję chyba:crazy: moja mała od kilku dni ma takie GAZY ze niech to cholera weźmie ona się męczy i stęka całą już dobę nie tylko nocy, ja mam nieprzespane 5 nocy całe !!! padam na r.. za przeproszeniem i mam serdecznie dość. Nic na nią nie działa, ale wczoraj nam debridat przepisała i chcialam spytać, czy ktoreś z Waszych maluszkow miało i pomogło????

mój mały na gazy ma przepisane krople robione w aptece, więc na temat gotowych sie nie wypowiadam. Wcześniej bardzo dobrze działała na nigo herbatka Plantex w saszetkach do kupuienia w aptekach i to niektórych bo ponoć już ją wycofują ze sprzedaży. Jak dałam ja małemu to zaczynał bączyć.

no Julka plantexu nie toleruje, wody nie chce od jakiegoś czasu pić a przepajac na butli muszę . Jak piła to bąków było sporo ale spała w nocy spokojnie, a teraz nie dość ze je po 40-60ml co 2,5-3 h to jeszcze przepajana być nie chce:-( tesciowa mowi daj z glukozą ale ja sama po sobie wiem że cukier jeszcze bardziej wydyma i będą większe kłopoty więc nie daję. Mąż poleciał po ten debridat może to jej ulży

beata26 jak znajdziesz dobry sposob lub cos co pomoze twojej coreczce to ja chetnie sie dowiem bo u nas tez koszmar z baczkami, ah a do tego strasznie smierdza! nie spodziewalabym sie ze dziecko moze walic tak smierdzace baczki:-D:-D:-D

BETKO-niewiem,może sprubój wode koperkowa,Albo infacol.My mamy bobotic,ale zabardzo nie pomaga,przynajmniej u nas:no:chciałaby Ci pomóc ale zabarzo niewiem jak Kochana.A JESZCZE masuj brzuszek to tez pomaga.

Laski na wzdęcia u maluchów naprawdę super pomaga Sab Simplex. Sama stosowałam go u młodego i bardzo go polecam.
Mój też wali bąki ale bez zapachu. Może dlatego że jest wyłącznie na piersi?

reklama
u nas pomoglo niestety przejscie na melko z cycucia na sztuczne,teraz maly je,spi lepiej, debridat tez biore, i jest lepiej ale na efekt trzeba czekac z tydzien, dodatkowo na sluz w kupce bierzemy dicoflor30, aa i jak ma gazy to biore malego brzuszek na kolana i robie masaz pupci (raz w ddtvn bylo ze tak sie pomaga mluszkowi przy wzdeciach no i pomaga)

a tu przy okazji znalazalam cos takiego
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,...czace_dziecko,aktualnosci_detal.html#autoplay

Do góry