reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

Ja to właśnie o tym mleku nan myślę, ale nie widziałam nan activ, muszę popatrzeć. Jest dobry cenowo, bo chyba tańsze to jest tylko bebiko - ale o nim słyszałam coś o metalach ciężkich - nie wiem czy to prawda, ale wolę nie testować. A jak byś miała tego linka to byłabym wdzięczna

Tu masz stronkę do wszystkich rodzajów mleka firmy Nestle... piękna reklama hihihi:-D:-D:-D
Nestlé Polska SA - Dziecko - Najlepsza Ochrona

tej najważniejszej stronki o której myślałam nie mogę znaleźć:-:)zawstydzona/y:

ja kupiłam w aptece nan w słoiczku 90ml ale mojej nie podpasowało. .

Gabi tylko te małe buteleczki mleczne są zupełnie inne niż mleko w proszku.
Myśmy w szpitalu jak mały się urodził dokarmialiśmy go Nan w tych 90ml buteleczkach. Po przyjściu do domu podawaliśmy Nan ale już ten normalny i Dominik go niestety nie tolerował.
Tak więc nie sugeruj się tymi mini buteleczkami. :sorry:

reklama
kobitki ja przetestowałam już wszystkie sposoby, kropelki ? tego mam całą apteke w domu, masaże, kładzenie na brzusiu, okłady z ciepłej pieluszki, ciągle na zmiane , woda koperkowa, herbatka z koperku i nic. Do tego mała ulewa więc zaczęłam dawać nutriton, po tym już wogole tak zapchały jej się jelitka że przestała pić wodę a przepajać na butli dziecko trzeba. Więc nutriton odstawilam choć faktycznie bardzo dobrze działał. Dziś podam na noc pierwszy raz debridat i zobacze , ale jak ktoraś z Was napisała to efekt po ok 7 dniach. Ja nie wiem czy poprostu moja Julka ma taką urodze jelit czy może bebilon pepti jej nie słuzy, choć był czas ze przez prawie 2 tyg gazy owszem były ale nie takie ze stekanie i pojękiwanie przy nich było. Ładnie spała od 22-5 a teraz co 2h pobudka i od 3-8 masakra wierci się i steka. Wieczory też są cięzkie :-(

U nas nutrition na ulewanie & refluks pomagal, za to byl dramat z kupami. Tylko u nas w tym samym czasie lena brala jeszcze inne leki. Ale do poki byla na Nutritonie kupy nie mogla zrobic a jak jej czopek zapodalam to robila twarde kupy ak dorosla osoba. Potem brala Debridat , ktory niestety zamaist pomoc, to zwiekszyl jej refluks. Kupy byly ale tylko raz w tygodniu przez ponad miesiac!! W koncu wkurzylam sie odsatawilam wszystko i jakos i ulewanie i refluks sie skonczyl....
Beatko jesli twoja mala ulewa, ale ladnie przybiera na wadze, to widoczne ulewa bo zjada za duzo. A jak w brzuszku jedzonko sie nie miesci to jakos trzeba czesci pozbyc sie i zaczyna sie ulewanie. Zupelnie inaczej jest jak dziecko ulewa i przestaje prawidlowo przybierac na wadze. Wtedy te wspomagacze sa potrzebne. Powiem Ci,ze te pomagacze na ulewanie rozwiazuja problem ulewania, ale zaczynaja sie meki dla dziecka z brzuszkiem i z kupa.
Sprobuj ja jescze odbijac przed jedzeniem, moze to pomoze.....

Stopi- mnie się wydaje, e Lenke mogło zatwrdzać po żelazie. To cholerstwo jest okropne. Gdyby nie te robione w aptece krople to mój mały nie był w stanie zrobic kupkibez czopka i to po straszynch męczarniach. Ja też kiedyś brałam żelazo i jak szłam do wc to mi oczy z orbit wyłaziły:/

Stopi- mnie się wydaje, e Lenke mogło zatwrdzać po żelazie. To cholerstwo jest okropne. Gdyby nie te robione w aptece krople to mój mały nie był w stanie zrobic kupkibez czopka i to po straszynch męczarniach. Ja też kiedyś brałam żelazo i jak szłam do wc to mi oczy z orbit wyłaziły:/

Tak fela ma racje:tak::tak::tak:,te żelazo to cholerne cholerstwo.Ja też mam takie same wspomnienia co do brania żelaza.Oczy to tak wyłaziły:szok::szok::szok::szok::szok::szok:.

U nas nutrition na ulewanie & refluks pomagal, za to byl dramat z kupami. Tylko u nas w tym samym czasie lena brala jeszcze inne leki. Ale do poki byla na Nutritonie kupy nie mogla zrobic a jak jej czopek zapodalam to robila twarde kupy ak dorosla osoba. Potem brala Debridat , ktory niestety zamaist pomoc, to zwiekszyl jej refluks. Kupy byly ale tylko raz w tygodniu przez ponad miesiac!! W koncu wkurzylam sie odsatawilam wszystko i jakos i ulewanie i refluks sie skonczyl....
Beatko jesli twoja mala ulewa, ale ladnie przybiera na wadze, to widoczne ulewa bo zjada za duzo. A jak w brzuszku jedzonko sie nie miesci to jakos trzeba czesci pozbyc sie i zaczyna sie ulewanie. Zupelnie inaczej jest jak dziecko ulewa i przestaje prawidlowo przybierac na wadze. Wtedy te wspomagacze sa potrzebne. Powiem Ci,ze te pomagacze na ulewanie rozwiazuja problem ulewania, ale zaczynaja sie meki dla dziecka z brzuszkiem i z kupa.
Sprobuj ja jescze odbijac przed jedzeniem, moze to pomoze.....
dzięki stopi, a jak Lenka? Julka dziś ładnie spala od 23-6:30 :-) ale z mamą i tatą w łóżku bo inaczej by spała krócej:-( kupka po debridacie zielonkawa:baffled: czasem mam ochotę wszystko jej odstawić i sprawdzić jak będzie reagować

Czesc! :-)

Bylismy w czwartek na szczepieniu i pani doktor powiedziala, ze pomalutku malemu mozna juz cos podawac. Oczywiscie niewielkie ilosci. Zaczac od pol lyzeczki dziennie. Podowac mozna np. gerberki 'po 4 miesiacu' albo gotowane jablko, jakis soczek.
Co jeszcze? Moze macie jakies pomysly co malemu mozna byloby przygotowac w domu?

no i d... :wściekła/y: muszę odstawić Julci debridat :crazy: dostała wysypki, a tak jej fajnie pomogł, wczoraj spała od 23-6:30. Ja nie wiem już chyba odstawie wszystko i dam małej odrobinke jabłuszka moze po tym będzie jej lżej się wyproźnic i gazy moze będą lepiej odchodzic tzn bez problemow w nocy. Wogole mam w domu całą aptekę masa lekow na kolki i ulewanie dla małej i wszystko na nic. A do tego od kilku dni Julia je co 3 nawet 4 h bo nie jest głodna i zjada "az" 40-80ml. Niby na wadze ok przybiera ale ja i tak się martwię :-(

reklama
A do tego od kilku dni Julia je co 3 nawet 4 h bo nie jest głodna i zjada "az" 40-80ml. Niby na wadze ok przybiera ale ja i tak się martwię :-(

Beata moja tak samo je co 3-4h i to ja musze ja przystawiac do cycka bo sama nawet nie placze ze chce,nie wiem ile zjada ale z 5 min.pociagnie i tyle,ale najwidoczniej jej to wystarcza bo nie płacze z tego lub innego powodu.A kupy jak nie było od soboty 10.10.09 tak nadal nie widac to juz tydzien i 2 dni,ale wstrzymuje sie z czopkiem poczekam moze wreszcie bedzie ta upragniona kupa:-):-):-)

Do góry