reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

Iwon , ulżyło mi że Twoje dzieciątko też śpi na brzuszku, już myślałam że z moim Filipkiem cos nie tak, on jest naprawdę silny, mocno trzyma gł,ówkę i bez problemu przewraca z boku na bok. Na początku też się bałam i co chwilę biegałam do łóżeczka sprawdzać czy wszystko ok

reklama
Dziewczyny moja Karolka też lubi spać na brzuszku. Potrafi przespac tak pół dnia:-) Na noc się odważyłam tylko raz ją tak położyć jak mieliśmy grilla do póxna w nocy (a może raczej do bladego świtu:confused:;-)).

maylah u nas tez silny chłopak jest. Potrafi z plecków na brzuszek się odwrócić....:-)

Dziś byliśmy na szczepieniu, Mały hihi nie mały.... waga 6500g. 63 cm, 41 obw. główki.:-):-):-) Pediatra określiła że Dominik rozwojowo jest już w 3 miesiącu.:szok::-D:-D A tu dopiero 8 tydzień skończył...:cool:

Iwon, widzę że Twój synek o dwa dni starszy jest od mojego :) Jeszcze mój nie potrafi się plecków na brzuszek przewrócić , ale się za to bierze:-) No a Twój, to duży chłopak, 6500 kg, ho, ho,:-D masz co dźwigać , my dwa tyg temu mieliśmy 4770 i 60 cm

dziewczyny wasze chłopaki ro naprawdę duze dzieciaki, a moze to domena chłopaków, że tak szybko na wadze przybierają bo 6,5 kg to naprawdę dużo jak na 2m-czne dziecko :szok::szok:
Moja mała dziś była mierzona i ważona i wyszło odpowiednio: 64cm (urosła 6cm) i 4800 g (przybrała 1200) a jesteśmy w połowie 7 tygodnia, a moze tylko moja tak powoli nabiera masy??
ale chyba wszystko jest ok, bo gdyby było inaczej to pewnie nie pozwolili by się nam zaszczepić.

U nas średnio wychodzi jakieś 270g. tygodniowo. Czyli wcale nie tak wiele jakby się można było spodziewać.
A dziewczynki zawsze mniej przybierają na wadze.

Iwon , mój miał podobnie 3950, tylko ja przez 6 tyg byłam na piersi i miałam mało pokarmu, i przez te 6 tyg przytył tylko 1kg, no ale teraz jesteśmy na butli, na nutramigenie, bo mamy silna alergie na białko krowie :-( i już czuję, że waży coraz więcej, nawet dwie bródki mu się robią, taka mała kluseczka, hihi

U nas za tydzień mija trzeci miesiąc, Maksiu waży troszkę ponad 7kg i ma 66 cm, (Dane z 11 tygodnia)Przy wadze urodzeniowej 3600 i wzroście 56cm, Tygodniowo wychodzi ok 290 gr. Urósł 10 cm , z tym ,że z tą miarą to może być nie dokładnie bo sama mierzyłam , w każdym razie ciuszki ubieramy 68 i 74
Jest tylko na piersi! Gaworzy, przewraca się z brzuszka na plecy, ale z plecków jeszcze na brzuszek nie potrafi, dopiero teraz więcej się usmiecha , bo przedtem to był bardzo poważny człowiek! głowke trzyma wysoko na wyprostowanych ramionach a nawet i z ramionami z tyłu (jakby był bujakiem)Nie chce zsypać sam w łóżeczku, najlepiej mu na rękach i dziennie urządza nam arie operowe między 17 a 20 ! Oto krótka charakterystyka Maksymiliana, zapomniałam tylko dodać ,że najlepiej mu u mamy i tylko u niej nie płacze! Można powiedzieć ,że tatusia tylko toleruje , pod warunkiem ,że z nim chodzi a właściwie tańczy! Jak ma dobry humor to leży i przez godzine na macie albo w łóżeczku ! Niestety to chyba efekt kolek , bo jak tu nie nosić bobasa jak tak płacze!

reklama
według moich obliczeń nasz "mały" misiek :-) przybiera 400 gram na tydzień. w ciągu 5 tygodni ma 2 kilo więcej, urodził się 4150, a teraz ma 6150. no i jest dłuuugi. nie wiem, ile mierzy, ale ubieram go już w ciuszki rozm. 68. nieźle, co? nie wiem, czy tu się cieszyć, czy martwić, bo "mały" znalazł się poza normą... normalnie wielkoludek! :szok:

Do góry