reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

nam lekarka mowila zeby wlasnie nie grzebac w uszku w sroku dla dziecka bo ta woskowina jest jakas ochronna czy co i ze mozna tylko przez takie dlubanie ja glebiej wepchnac,wiec tylko tu na zewnatrz przemywam zwilzonym patyczkiem albo wacikiem ale do srodka sie nie pcham z patyczkami

reklama
no ja głeboko też nie, tak naprawdę to ja jej bardziej osuszam po kąpieli to uszko niż "grzebię" żeby coś wyjąc. Ale ona i tak to uwielbia:-D

a teraz moje pytanie,
Julka od ok 3 tyg tak dziwnie się trzęsie, np na widok zabawki , taty, czegoś błyszczącego. To tak trochę dziwnie wygląda, jakby delirium miała, rączki i buźka cała się telepie. Nie wiem czy to coś neurologicznego? zaczynam się bać, a do tego teściowa się mnie dziś spytała czy czase mi Julka na podłogę nie spadła :wściekła/y: bo się tak dziwnie telepie. A mi się zdaje ze to z radości na coś, albo np jak guziki na bluzce zobaczyła to sie tak zaczeła trzaść. Byłam dzis u lekarza, ale powiedziała że nic niepokojącego nie widzi . Za tydzień mam kontrole z uszkami to pokaże jej filmik, bo nakrecilam jak Jula to robi.

Beata26 To z radosci, u nas jak maly sie cieszy albo chce cos dostac to tez tak robi :tak: I wiekszosc dzieci tak ma

My tez czyscimy uszka tylko z zewnatrz :tak:

Kacper tez sie trzesie jak coś widzi. A jak jest na rękach to nogami pędałuje jakby myslał że tym sposobem szybciej to danej rzeczy sie dostanie :-D I dziwnie posapuje :dry:

Oooo to u nas to samo :) jeszcze Jasiek jak siedzi na podłodze na kocyku to tak fajnie z radości buja się na tyłku ;D czasami nie utrzyma się i się przewróci ale zawsze się przy tym śmieje ;D nakręce go kiedyś to Wam pokaże :D

:-):-):-)
ha u nas tez jest taka radosć a szczegolnie jak widzi cos nowego albo daje mu do raczek jakas rzecz czy zabawke nowa to oczy otwiera szeroko,wyciaga raczki i sie trzesie he

kochane moje to mnie uspokoiłyście, bo ja już wpadałam powoli w panike:zawstydzona/y: ja też uważałam że to z radości, ale jak M sie zaniepokoił i teściówka też i pyta czy aby jej nie upuściłam to nie na żarty się przejełam. Ale skoro nie tylko Jula tak robi tzn że to norma. Aha mała też tak śmiesznie posapuje :-D

ja tez sie dolanczam do tych ktorych maluszek sie trzesie na widok czegos nowego lub jak bardzo chce cos dostac, jak ja trzymam na rekach to nogami tak w powietrzu przebiera i cala jak galaretka, buzka szeroko otwarta, oczy szeroko i sapie:-D

Mój Adamo też się trzesie... wierzga kończynami i sapie jak stary wentylator :-D a jak jest akurat po jedzeniu to charczy a JA staram się odchrząknąć :baffled: ale jemu to nei pomaga :-p

reklama
No to ja też dołączam się do tych co maja trzęsące się na widok czegoś ciekawego dzieci:-):-):-) a Tosia też często tak pedałuje nóżkami,
NAjśmieszniej jest jak w wanience zobaczy swoją ulubioną gumową żabę, wtedy całe ciałko aż jej podskakuje i wyciąga rączki żeby jej dać:-):-):-)

Do góry