reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

reklama
Pytam ,bo jak byłam na ostatnim szczepieniu to lekarz badał Małego, sprawdzał wielkość ciemiączka i mówił żeby do końca lutego na pewno dawać. Chyba będę musiała się do niego zgłosić tylko po to, żeby ustalić co dalej robić, bo kolejne szczepienie dopiero po 13 m-cu mamy.

My stosujemy witaminę w kapsułkach

Dziewczyny mam pytanko- czy Wasze maluchy miały ciemieniuche? Mojej Zosi dopiero teraz sie pojawiła. Smarowanie oliwka raczej pogarsza sprawe. Lekarka wypisała mi elocom krem, ale wyczytała, ze zawiera sterydy i wolałabym tego nie uzywać. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

Aniu,
my tez robilismy oliwką i było jeszcze gorzej, oliwa z oliwek tez nie pomogła, za to pomógł nam szampon taki specjalny z Oliatum , szampon do włosów, kilka kropel na główkę mokrą, wmasowac, potem spłukac i powtótrzyc, i zeszło po 3 dniach

Dmuchawiec może podejdź do apteki i poproś o próbki EMOLIUM (trójaktywna emulsja do kąpieli) i posmaruj to miejsce a potem umyj. U nas pomaga na zmiany na skórze.

Któraś pytała o wit,D podaje się ją przez pierwszy rok życia dziecka ale tylko dzieci na cycu. Bo te na prep. mlekozastępczych nie muszą bo piją w mleczku.

Dzieki, dziewczęta za rady:tak: Emolium próbki mam w domu:tak: Dzis wypróbujemy. Dziekuje za podpowiedź. Szamponik dla atopowców tez mam:tak: Buziak

moj miał straszna ciemieniuche-takie strupy grube to przepisala nam lekarka taka masc ze sterydami (kazala stosowac tylko 2 dni) musze powiedziec ze po tej masci jak reka odjął.
Teraz zauwazylam tez troszke sie zrobiła delikatnie w jedym miejscu to kupiłam OLEJUSZKE z firmy skarb matki i tez jest bardzo dobra polecam

hej dziewczyny jakie macie zdanie o obiadkach sloiczkowych z rossmana u nas otworzyli ten sklep i wlasnie sie zastanawiam czy przejsc z bobovity i gerbera na te rossmanowsie...moze ktoras z was uzywa???

hej dziewczyny jakie macie zdanie o obiadkach sloiczkowych z rossmana u nas otworzyli ten sklep i wlasnie sie zastanawiam czy przejsc z bobovity i gerbera na te rossmanowsie...moze ktoras z was uzywa???
ja ich jeszcze nie próbowałam, a tak w ogóle to my żywimy się tylko bobovitą bo gerber jakoś nam nie podszedł, może z tego względu, że tak w niektóych obiadkach dodawane jest mleko, i u nas Monia po nich ulewała, a po Bobovicie jest ok

Ja jeszcze nie testowalam ich.. ale stestuje, bo mysle sobie,ze moga okazac sie smaczniesze niz inne polskie sloiczki..

reklama
Ja próbowałam ale tylko jedna zupke z indykiem i jakas taka sucha strasznie była. Zreszta bobowity tez takie suche bywaja, dlatego wole gerbera. A owoce sa całkiem, całkiem- tzn marchew z jabłuszkiem bo tylko to miałam.

Do góry