reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

U Małgiorzatki troszke się poprawiło. Bynajmniej całą noc i dzieć ssała cyca nie przerywając, ale jeszcze cos tam słychać:) I muszę fridą odciagać:)

Ale najważniejsze że sobie poje i to bez przerwy.

reklama
Ach te brzydkie katarki............ :no::no::no::no: U nas też coś tam w nosku ciągle przeszkadza, no ale to taki czas jesienno, przedzimowy....... Byle do wiosny :tak::tak:

justysia85 Fajnie wyszły życzonka, 100 lat na setnej stronie.....
To my też się dołączamy

dziękujemy cioteczki za życzenia!!!!!!:-):-):-)

pozdrawiamy

Załączniki

• nn.jpg
    nn.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 38
dobry wieczór!
a jak Wasze dzieciaczki reagują na zmianę czasu? Mój synek od niedzieli śpi jak suseł od 19 :-)
do tego za radą znajomej mojej Mamy zaczęłam go na śpiocha podkarmiać ok 23 czyli jak się kładę spać, dzięki temu śpi od 19 do 3 (karmienie ok 23) i kolejne około 5,30-6 rano, wnuczka tej znajomej po około tygodniu takiego podkarmiania na śpiocha zaczęła spać do 5 rano, może nam się też uda taki myk :)
ruszam do prasowania i życzę zdrowia zakatarzonym :tak:
ps. i muszę się pochwalić, że w sobotę synek został pierwszy raz z moją Mamą od 17 do 13 w niedzielę i był modelowym dzieckiem, kąpiel o 19 (jeszcze starego czasu) butla z moim mlekiem spał do 2,28 zmiana pieluchy znowu butla i spał do 7,30 :szok: mi się nigdy nie udało, żeby tak pospał!! i potem na spacerze spał Mamie od 10 do13! nic tylko zostawiać dziecko z jego kochaną Babcią :-D

U nas też katarzysko z kaszlem.
W ruch poszedł nawilżacz powietrza a kaloryfery mamy pozakręcane.
Młody dostawał Bactrim kilka dni ale miał biegunkę i od dziś przeszliśmy na Eurespal.
Do tego pediatra zalecił inhalacje z Atroventu, krople Nasivin Soft na zmianę z Euphorbium Compositum, Cebion, Bio Gaię, i Fenistil. Nie wspomnę o Vitaminie D3, którą podaję codziennie. Mam wrażenie że od ubiegłego piątku nie robię nic innego tylko czymś faszeruję malutkiego cały dzień:eek:
A poprawy nima:crazy:
Modlę się, żeby teraz ten Eurespal pomógł...
To są uroki posiadania w domu starszaka - przedszkolaka:nerd::nerd::nerd::nerd:

Małyl raczej nie odczuł zmiany czasu.Ale za to jaz mezem ,jakos nie mozemy sie wyspac.Niby godz. dłuzej,a nie idzie sie wyspac:eek:.Maly cos w nocy znowu kwika.
deisy nie ma za co ;-)!!!

maja-to tylko babci zostawiać:-D:-D:-D

I ŻYCZYMY ZDRÓWKA DLA MAŁYCH NOSKÓW !!!:-)

A ja wczoraj na 3miesiaczki uraczylam swoja niunie płaczem a dokladnie podalam 1 dawke debridatu i plakala mi przez 15 min. niemilosiernie zastanawiam sie teraz czy podac nastepna:szok::szok::szok:(po dwoch godz. od podania)

reklama
My dziś po szczepienu. Agatka dzielna jak zwykle nawet prawie nie płakała po zastrzyku, tylko wcześniej się zestresowała na przewijaku - obce miejsce, obcy ludzie się kręcą i coś z nią robią, nawet moje trzymanie za rączkę średnio pomagało...:sorry: Wg miarki ma 63cm i waży 6200g - sprawdzałam na siatce i jest nadal idealnie na środku, więc nie jest ani duża ani mała tylko taka w sam raz :-)
Mamy pozwolenie na wprowadzanie nowości do jadłospisu jak skończy 4 miesiące i co dla mnie najważniejsze na podkarmianie NANem jak gdzieś pójdę na dłużej bo jak ma dzień głdomorka to mnie wypompowuje do końca i nawet nie miałabym co odciągnąć żeby jej zostawić...
No i oczywiście p doktor przyczepiła się do przewracania się z brzuszka na plecki że jeszcze tego nie robi ale ja jakoś się nie przejuję bo wiem że ma na to jeszcze 3 tygodnie a to jednak bardzo dużo czasu i że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie ma co wariować. Oczywiście będę z nią ćwiczyć ale bez popadania w paranoję :tak:

Do góry