reklama
G
Georgina
Gość
No tego nie wiem, mi też Nadja się podoba.
U nas w przedszkolu jest Kevin, a moja koleżanka ma Victorie i Veronice, ale one mają podwójne obywatelstwo może wtedy inaczej na to patrzą w urzędzie, nie wiem muszę jej spytać.
Z tego co wiem można dać jak się chce tylko żeńskie na "a" maja się kończyć (ustawa o języku polskim)
Z anegdotek to jak mój mąż poszedł zgłosić syna to pani w urzędzie poszła sprawdzić, czy jest takie imię bo nie słyszała
On ma Jonasz poprostu
Mi się podoba Nadia, ale przez ''i'':-)
grudnióweczka
Fanka BB :)
No u mnie jest ta kwestia, że mieszkać będziemy za granicą więc nie widzę problemu mieszania imienia brzmiącego obco (chociaż ja tego tak nie odbieram) z polskim nazwiskiem. No cóż - imię dla dziecka jest kwestią gustu, a żadną tajemnicą nie jest, że każdy ma inny.
dagmar
a wiadomo na temat gustów się nie dyskutuje. Ja mimo wszytsko wole polsko brzmiące imiona
Marta ja też jakoś wolę Polskie imiona.
Tylko chodziło mi o stawianie imienia np Ismena obok Donaty. Przecież to całkiem inna Bajka.
Dziewczynki zauważyłyście ile się Krystynek i Dorotek zrobiło?
dagmar
Mój mąż twierdzi, że będzie Zdzicho albo Zdzisława
Ha ha, nie martw się mojej koleżanki narzeczony właśnie jej uświadomił, że będzie Tadzik a ona mi mówi, że się będzie czuła jak w miodowych latach "Tadzik do domu!!!"
G
Georgina
Gość
Ha ha, nie martw się mojej koleżanki narzeczony właśnie jej uświadomił, że będzie Tadzik a ona mi mówi, że się będzie czuła jak w miodowych latach "Tadzik do domu!!!"
Hehehe, ale się uśmiałam
reklama
G
Georgina
Gość
Ja dla chłopca chciałabym Paweł, Emil albo Dorian, a dla dziewczynki Amelka nio i Nadia mi sie spodobało, a mój pan upiera się przy Kacperku i Roksance
To widzę ktoś będzie musiał pójść na kompromis:-) Albo wymyślicie imiona, które się Wam obojgu spodobają:-)