reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki prezent dla 10 latka?

Ja stawiam na książki ;) W tym roku będzie grana między innymi Wojna cukierkowa B, Mulla (autor Baśnioboru) dla 10-latka idealna :)
Większe problemy mam 15 latkiem :(

reklama
A jaką bajkę najbardziej lubi Twój syn? Bo może właśnie ubranka z ulubionym bohaterem kreskówek,co o tym sądzisz? U nas znajdziesz kilka ciekawych propozycji.

ja stawiam na gry rozwijające, więc może jakaś gra planszowa lub klocki? Ostatnio chrześniakowi kupowałam klocki sluban na sharg.pl był zachwycony;) a może coś co rozwinie w nim pasję? mikroskop albo teleskop? teraz takie rzeczy wcale nie są drogie;)

I jak sprawa prezentu,zdecydowaliście się już na coś? Jeżeli tak to daj znać tak nawet z czystej ciekawości. Ja w dalszym ciągu proponuję zwrócić uwagę na ubranka z bajkowymi motywami lub ewentualnie gry planszowe wspomniane powyżej.

Najlepsze są zwykłe gry planszowe. Dziecko trzeba jak najdłużej trzymać z dala od wszelkiego rodzaju smartfonów, laptopów, konsol itd.

Co do tej elektroniki to nie byłabym aż tak pozytywnie nastawiona,przecież właśnie chodzi o to aby w jakiś sposób odciągnąć dziecko od komputera,więc gry planszowe jak najbardziej mają tutaj rację bytu. W dalszym ciągu nie wiemy jednak na co padł ostateczny wybór.

Ciężko pisać o zaufaniu do kilkuletniego dziecka,moim zdaniem to rodzic powinien kontrolować i wyznaczać czas w którym dziecko może korzystać z komputera,grać czy oglądać tv,tak aby od początku ustalić jasne zasady i konsekwentnie się ich trzymać.

Ja jestem raczej zwolennikiem tego, by dziecku zapewnić trochę ruchu i świeżego powietrza. Można kupić voucher na rodzinny spływ pontonowy czy przygodę na linach. Na tych serwisach typu wyjątkowy prezent itp. jest sporo takich ofert. Dzieciak będzie miał frajdę nieziemską, a przy okazji nie zniszczy sobie wzroku i kręgosłupa przy kolejnej grze.

reklama
Przyjęcie jako pomysł na prezent dla 10 latka? Moim zdaniem to go nie ucieszy. Jeżeli interesuje sie klockami lego,lubi je-to może figurki z ich udziałem będą dobrym pomysłem,co sądzisz?

Do góry