reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jaki poród??

reklama
u mnie w szpitalu zalezy od kliniki (sa 3) i zalezy do ktorej sie trafi. jedynka jest najbardziej nowoczesna i pozwala na aktywny porod (chodzenie, siedzenie w wannie, worki sako, pilki itp, na dwojce mozna tez chodzic i podpierac sie przy drabinkach, ale nie ma tam wszystkich potrzebnych gadzetow do superaktywnego porodu naturalnego (pilek, workow sako itp.) a trojka jest na patologii ciazy wiec tam to raczej mowy nie ma o aktywnosci.
a na sam final to chyba we wszystkich trzech trzeba lezec ze wzgledu na (niestety!) wygode poloznej i lekarza:-(

Witam:)Ja słyszałam ze podczas porodu typu (tradycyjne lezenie) jest o wiele ciezej bo maluch ma pod gorke,lepiej kucać lub siedziec na specjalnym krzesle wtedy ma sie te grawitacje i te sprawy.Dzidzi ma lzejsze zadanie bo przepycha sie w dól.:)

U mnie w szpitalu jest 6 porodowek ,jedynka jest najlepsza z wanna , lozkiem oraz z roznymi akcesorjami a reszta to tylko lozka takze jak jedynka bedzie zajeta to bedzie lipa.:tak:
Ale co do rodzenia na kleczaco albo na krzeselku to ja wymiekam (przy tym popekalam) wole na lozku lub we wannie , jakos mi tak lepiej.

W mojej klinice to wygląda tak:
2 sale pojedyncze, worek sako, piłki, wanna, prysznic, sprzęt audio.
Sale pojedyncze dostępne dla wszystkich rodzących, bez opłat.
W trakcie porodu można pić, chodzić, brać prysznic lub kąpiel.
Niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu: masaż, prysznic lub kąpiel w wannie, muzykoterapia.
Na II okres porodu (parcie) kobieta musi przejść na specjalna salę porodową.
II okres porodu – pozycja półsiedząca na fotelu porodowym.
więc jestem pełna optymizmu :happy:

Ja porodu zabardzo sie nieboje (no moze gdzies tam w glebi troszeczke) tylko chcialabym zeby poszedl troszke szybciej niz te 2 poprzednie chociaz ten drugi porod niebyl az tak dlugi bo tylko 10 godzin.

reklama
a ja mam stresa co raz wiekszego bo czeka mnie perspektywa 4500 kg córki wczoraj miała 33 tydzien i 4 dni i wazyła 3105 g
na maje pytanie w szpitalnej izbie przyjec czy w takim przypadku robia cc gin odpowiedział ze zalezy od postepu i akcji porodowej (zajebiscie)
ja sobie nie wyobrazam nawet zczynac rodzic tak duzej kobiety ja przy synku ktory miał 3350 g byłam dosc mocno cieta i popekała mi szyjka a teraz wogole sobie tego nie wyobrazam
nie wiem na co oni licza ze przez dziurke od klucza arbuza przepuszcza?

Do góry