reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

witam w klubie placzacych w nocy co chwila dzieci:baffled: u nas od tygodnia, w nocy przez sen "mama mama" i placz, szukanie matki i zasypianie jej na glowie:baffled:

Maja spi w bodziaku na dl. rekaw i spodenkach, stopy gole

reklama
Moja po kilku dniach spania bez lub z 1 pobudka na sok znowu daje niezle popalic w nocy :baffled: Dzisiaj budzila sie chyba z 10 razy, wypila 2 butelki soku, ale spala do 10:00 :-) (moglam sie wyspac, bo mialam dzisiaj na 12 do pracy)
Mam nadzieje, ze znowu uda sie jej ladnie przesypiac noce, bo wykonczyc sie mozna :baffled:

A co do ciuszkow do spania to w sypialni mam dosyc chlodno, a Sara spi w pizamie: dlugie spodenki+bluzka z dlugim rekawem albo w spodenkach+t-shirt, ewentualnie w pajacu, ale nie lubi, woli miec gole stopy.

No wlasnie, gole stopy najlepsze. Mateusz w ciagu dnia tez kilka razy zdejmuje sobie skarpety i lata na bosaka.

My spimy ladnie. Od 20.30 do 7.00 z dwoma pobodkami na picie. Potem d 11 do 13, a potem od 16 do 17.

Czyli tak +/- 13 godzin na dobe.
To chyba ok?
Bo ile taki maluch powinien przesypiac?

Ipanema- 13 godzin:szok: też tak chce... nasza śpi 8 godzin w nocy a w dzien jedna godzinna drzemka:baffled: i nie wiem skąd tyle energi i siły bieze na szaleństwo:confused:

Ipanema, Jagoda spi od 12 do 14 godzin na dobe. 12 to minimum, ale czternascie, a nawet 14 i pol sie zdarza dosc czesto :-)
Redaktorka, chyba bym kota dostala, jakby Jagoda tak spala...

Redaktorka, chyba bym kota dostala, jakby Jagoda tak spala...

idzie sie przyzwyczaic:-)

a co do spania, dzis wyladowalismy u moich rodzicow i malej zamiast kojca poscielilam lozko, zachwycona jak nigdy, spala ladnie....zwlaszcza,ze lubi spac "na calym" lozku, czyt. w poprzek;-) zastanawiamy sie wlasnie nad kupnem doroslego lozka dla Majki , moze wtedy polubi spanie sama.....

redaktorka - to moze zadzialac. Przeciez nasze dzieci to juz dorodne okazy i potrzebuja troche prezstrzeni ;-)
Mateusz uwielbia spac rozwalony na calym lozku. Jak byl malutki to walil nogami w scianki lozeczka i sie wkurzal. A jak spal w duzym, to jak aniolek.
Ma to po mnie, bo ja tez lubie wielkie wyrka i spanie na samym srodku.;-))

Moje dziecie tez juz spi samo od miesiąca na doroslej kanapie moze robic figury jakie jej sie tylko podoba bo spi sama:tak:

reklama
Gratulacje dla Hani z takiego wielkiego postepu. U nas spanie na duzym lozku samemu nie zdaloby egzaminu, bo Pat sie tak wierci ze pewnie by zlecial z lozka nie raz. A po za tym w lozeczku moge go dluzej rano przytrzymac, a z lozka by sobie pewnie zszedl i tyle bylo by mojego dosypiania.

Do góry