reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

witam w klubie placzacych w nocy co chwila dzieci:baffled: u nas od tygodnia, w nocy przez sen "mama mama" i placz, szukanie matki i zasypianie jej na glowie:baffled:

Maja spi w bodziaku na dl. rekaw i spodenkach, stopy gole

reklama
Moja po kilku dniach spania bez lub z 1 pobudka na sok znowu daje niezle popalic w nocy :baffled: Dzisiaj budzila sie chyba z 10 razy, wypila 2 butelki soku, ale spala do 10:00 :-) (moglam sie wyspac, bo mialam dzisiaj na 12 do pracy)
Mam nadzieje, ze znowu uda sie jej ladnie przesypiac noce, bo wykonczyc sie mozna :baffled:

A co do ciuszkow do spania to w sypialni mam dosyc chlodno, a Sara spi w pizamie: dlugie spodenki+bluzka z dlugim rekawem albo w spodenkach+t-shirt, ewentualnie w pajacu, ale nie lubi, woli miec gole stopy.

No wlasnie, gole stopy najlepsze. Mateusz w ciagu dnia tez kilka razy zdejmuje sobie skarpety i lata na bosaka.

My spimy ladnie. Od 20.30 do 7.00 z dwoma pobodkami na picie. Potem d 11 do 13, a potem od 16 do 17.

Czyli tak +/- 13 godzin na dobe.
To chyba ok?
Bo ile taki maluch powinien przesypiac?

Ipanema- 13 godzin:szok: też tak chce... nasza śpi 8 godzin w nocy a w dzien jedna godzinna drzemka:baffled: i nie wiem skąd tyle energi i siły bieze na szaleństwo:confused:

Ipanema, Jagoda spi od 12 do 14 godzin na dobe. 12 to minimum, ale czternascie, a nawet 14 i pol sie zdarza dosc czesto :-)
Redaktorka, chyba bym kota dostala, jakby Jagoda tak spala...

Redaktorka, chyba bym kota dostala, jakby Jagoda tak spala...

idzie sie przyzwyczaic:-)

a co do spania, dzis wyladowalismy u moich rodzicow i malej zamiast kojca poscielilam lozko, zachwycona jak nigdy, spala ladnie....zwlaszcza,ze lubi spac "na calym" lozku, czyt. w poprzek;-) zastanawiamy sie wlasnie nad kupnem doroslego lozka dla Majki , moze wtedy polubi spanie sama.....

redaktorka - to moze zadzialac. Przeciez nasze dzieci to juz dorodne okazy i potrzebuja troche prezstrzeni ;-)
Mateusz uwielbia spac rozwalony na calym lozku. Jak byl malutki to walil nogami w scianki lozeczka i sie wkurzal. A jak spal w duzym, to jak aniolek.
Ma to po mnie, bo ja tez lubie wielkie wyrka i spanie na samym srodku.;-))

Moje dziecie tez juz spi samo od miesiąca na doroslej kanapie moze robic figury jakie jej sie tylko podoba bo spi sama:tak:

reklama
Gratulacje dla Hani z takiego wielkiego postepu. U nas spanie na duzym lozku samemu nie zdaloby egzaminu, bo Pat sie tak wierci ze pewnie by zlecial z lozka nie raz. A po za tym w lozeczku moge go dluzej rano przytrzymac, a z lozka by sobie pewnie zszedl i tyle bylo by mojego dosypiania.

Do góry