reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Sandra no jest nieco lepiej, odpukac, ale Patryk narazie albo budzi sie tylko raz albo wcale. Mam nadzieje ze tak juz zostanie. Ja omalo tez sie kilka razy nie zlamalam i nie wzielam Pata do nas do lozka, ale potem wiem jak ciezko jest go od tego odzwyczaic. Raz juz ten blad popelnilam, a po Nowym roku chce go przeniesc do jego pokoju wiec to by mi jeszcze sprawe utrudnilo. A to ze Sarcia z Toba spi to w sumie dobrze, bo przynajmniej wiecej czasu jest blisko Ciebie. A dla niej napewno jest to bardzo wazne.:tak::-)

reklama
Wama, no to juz teraz zycze powodzenia w przenoszeniu Pata do osobnego pokoju! :tak: A noz widelec mu to spasuje :-)
Ja Sarze osobny pokoj zrobie jak bedzie miec ok. 3 latek, narazie jakos sie wysypiamy razem na jednym lozku, a lozeczku sluzy do przechowywania ciuszkow, kocykow i zabawek :-p

Ostatnia noc dolsownie koszmar, chyba z 10 razy wstawalam, bo Pat sie zrywal z placzem. I wydaje mi sie ze to przez zabek. Dzis dalam mu do przed spaniem virbucol i zobaczymy czy bedzie jakas poprawa.

U nas dziś własnie była fatalna nocka... nie udało nam się jednak dowiedzieć czemu... może coś złego się małemu przyśniło? :confused: W każdym razie do samego świtu budził się co chwilę i płakał, a o 6 już nie chciał więcej spać i trzeba było go przebrać i wstać z nim...

Leika, moja tez spi fatalnie, a wlasnie mialam ja przenosic do jej lozeczka, nie wiem teraz co z tego wyjdzie, zwlaszcza, ze generalnie u nas w sypialni jest chlodno (max 18 stopni) a ona sie cholernie odkrywa spiac z nami, a co dopiero jak bedzie spac sama... Teraz mamy spiace kongo - budzi sie dziecie co chwila z placzem i nie wiem czemu.

jesuuu współczucia dziewczyny, ja nie wiem co to płaczące dziecko w nocy, jak się nam jakiś płacz zaczyna to zazwyczaj przez chróbsko, czopek wtedy i do pół godziny Alka śpi :tak:
karoo moja Alka do tej pory śpi w śpiworku, ona ma jakieś radary w nogach, bo jak tylko zbliżam się z kołderką to już ma nogi w górze, a tak w śpiworku to jeszcze nie zmarzła, no i kładę ją w pajacyku albo śpiochach i kaftaniku, bo u mnie też w sypialni raczej chłodno:tak:

no wlasnie dziewczyny, a w czym spia wasze maluchy? Bo ja sie zastanawiam, czy aby nie przeginam i nie ubieram malca za lekko. Niby nie ma zadnych objawow zmarzniecia, bo nie choruje, nie placze, odkrywa sie, ale jest cieplutki. W sypialni tez u mnie chlodno. W ogole w calym mieszkaniu, to ja mam pozakrecane kaloryfery, a jak wychodzimy to otwieram okno zeby sie przewietrzylo, wiec jest tak, do 20 stopni max.

A ubieram go do spania jedynie w body z dlugim rekawkiem i spodenki . Stopy gole. Ale zawsze cieple.

Myslalam o spiworku, ale on po calym lozku sie turla i chyba by sie wkurzyl, jakbym go w cos takiego wsadzila.

No i wspolczucia dla niewyspanych mama i trzymam kciuki za przespanie kolejnej nocy w blogiej ciszy ;-)

reklama
Do góry