reklama
ja polecam program komputerowy yourself fitness, jest rewelacyjny, ma sie osobistego trenera, na poczatku sie podaje wzrost, wage, mierza wydolnosc serca itd. i do tego ukladaja program cwiczen, dopasowany do mozliwosci, trudnosc cwiczen stopniowo sie zwieksza. mozna sobie ustalic co jest priorytetem np, elastycznosc, podniesienie wydolnosci serca, albo wlasnie utrate wagi, decyduje sie w ktore dni tygodnia i ile czasu ma trwac trening. program jest rewelka, ja przed zajsciem w ciaze ciagle cwiczylam bo jest na prawde przyjemny, i zawsze zlana potem bylam chyba ruch jest najlepszy i najzdrowszy jednak do tego zdrowe ale normalne odzywianie i chwilka i kg nie ma :-) pozdrawiam
Czytam o Meridii z dużym niepokojem, pomimo iż przytyłam 28 kg w ciąży, minął miesiąc stracilam zaledwie 10 kg, w nic się nie mieszczę:-(, nie polecam jednak meridii. Jak każda piguła na odchudzanie czyni dużo szkód - uszkadzaa wątrobę, podnosi cholesterol, dwie znajome trafiły przez to do szpitala. Myślę, że ruch to jednak podstawa. Szkoda pieniędzy. A efekt jojo jest:-(. Ciekawe filmiki polecaja w wątku diety diety.:-).
Szybkim ale i drastycznym sposobem jest nie jesc albo jesc minimalnie i cwiczenia oczywiscie.Ja w ciazy przytylam 26 kg a po 3 miesiacach miescilam sie w rozmair 34.
aga_wozniak
happy mommy... :o)
Szybkim ale i drastycznym sposobem jest nie jesc albo jesc minimalnie i cwiczenia oczywiscie.Ja w ciazy przytylam 26 kg a po 3 miesiacach miescilam sie w rozmair 34.
Efekt jo-jo murowany... Moim zdaniem jest to najgorszy sposób z możliwych...
Jeżeli chce sie schudnąć i utrzymać uzyskane efekty należy zdrowo się odżywiać i ćwiczyć.
Ja w ciągu 4 m-cy schudłam 12 kg. Jadłam wszystko, tylko mniej niż czasami miałam ochote... Ćwiczyłam 6 razy w tygodniu... 4 razy w tygodniu bardziej intensywny trening, a 2 razy mniej męczący... Nadal stosuję ten sposób żeby utrzymać efekty...
Wiesz, ja jestem juz prawie 2 lata po porodzie i jakos nosze rozmiar 34 nadal i raczej sie nie zanosi na to zeby mialo byc inaczej, ale to oczywiscie zalezy od organizmu.Jedni moga stosowac rygorystyczne diety a inni nie.Za to nie musialam robic intensywnych treningow, wystarczjacym treningiem jest zajmowanie sie dzieckiem:-)Pozdrawiam.
aga_wozniak
happy mommy... :o)
Wiesz, ja jestem juz prawie 2 lata po porodzie i jakos nosze rozmiar 34 nadal i raczej sie nie zanosi na to zeby mialo byc inaczej, ale to oczywiscie zalezy od organizmu.Jedni moga stosowac rygorystyczne diety a inni nie.Za to nie musialam robic intensywnych treningow, wystarczjacym treningiem jest zajmowanie sie dzieckiem:-)Pozdrawiam.
W takim razie gratuluje!! Myslę jednak, że u większości kobiet po tak rygorystycznej diecie i szybkiej utracie wagi wystąpiłby efekt jo-jo... Jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę... ;-):-)
Ja nie polecam meridy. Moja koleżanka schudła po niej 20 kg w dość kródkim czasie ale w ciągu roku nadrobiła 25 nie zmieniając diety. Ja jestem 4 miesiące po ciąży. Zgubiłam tylko 7 kg. 3 tygodnie temu mój synuś powiedział bleeee na cycusia mamusi i przez ten czas chyba sporo schudłam bo spodnie , które ledwo dopinałam zdejmuję z siebie nie rozpinając ich wcale. Nie ważę się zbyt często , bo powiedziałam sobie że raz na 2 miesiące , żeby nie popaść w kompleksy. ale widzę dużą różnicę. Nie polecam przerwania karmienia, ale nie trzeba tracić nadziei. Nie zawsze gubi się kilogramy podczas karmienia, czasem chormony działają odwrotnie. Ja dużo ćwiczę , ale sama w domu,bez żadnego trenera, nie mam już napadów głodu, podczas których potrafiłam jeść bez przerwy, a poza tym wiosna sprzyja odchudzaniu i dobre nastawienie. Dodam że w ciągu 3 lat urodziłam 2 dzieci i tak naprawdę nie schudłam po pierwszej a już byłam w drugiej i przytyłam jeszcze 16 kg. Trzymajcie się dziewczyny będzie dobrze.
reklama
I
iiwka
Gość
5 kg??? To chcesz wyglądać jak upiór??