reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak długo się staramy?

babs1975 - moja szwagierka miała wywoływane poronienie ze względu na to, że jej fasolce w pierwszych tyg. też przestało bić serduszko. Na dodatek do tej pory jest osobą, która nie miesiączkuje regularnie (tzn. brak @ nawet do 3-4 miesięcy). Po roku od poronienia zaszła w ciąże i teraz jest mamą ślicznej 2 letniej dziewczynki. Czasami tak jest, że ciąża się po prostu (jak to lekarzę mówią) nie zawiąże co nie znaczy, że nie można zajść w ciąże kolejny raz. Głowa do góry!!!
Jeśli zaś chodzi o sam zabieg to niestety nie mam o nim zielonego pojęcia.

reklama
A w drugim artykule napisane jest, ze taki test robi sie od 9-24 h po wpsółżyciu (???) z kanału szyjki macicy pobiera się sluz i sprawdza czy są żywe plemniki. Jeśli sie nie ruszają może to świadczyć właśnie o wrogości śluzu. Na to mogą pomóc leki odczulajace.

Szukając informacji na ten temat przeczytałam, że regularne starania się o dziecko oznaczają współżycie średnio 3 razy w tygodniu.Nie częściej, bo wtedy obniża się jakość nasienia.. Ale i nie rzadziej, bo może się okazać, że się nie trafi w dni płodne Hymmm ....może się to przyda parom starającym

babs1975 wszystko bedzie dobrze , ja rowniez mialam wywolywane poronienie , pol roku temu ... w 11 tyg. plod obumarl :( ... bardzo to przezylam , teraz staramy sie na nowo ... a jak bedzie czas pokaze , ale napewno sie nie poddam :)

Pozdrawiam

LILITH ja bede testowac za jakies 10 dni :) ... nie trzymaj kciukow bo podobno sa zdradliwe ;) ... przeslij nam ponownie fluidki :-*

Moniqa oki!!!!sle caluski:)

Przesylam cala mase fluidkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od mojej coreczki mase kopniaczkow!!!!!:):):):)

A reszta kiedy testuje? piszcie dziewczyny!!

reklama
A ja testuję w piątek (robię betaHCG bo "siusianym" nie ufam!)... chyba że dzisiejsze krwawienie, które notabene na chwile obecną ustało ::) nie rozkręci się w @...

Do góry