reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Dziewczyny ja też nie miałam jeszcze @. A jestem ponad 8 mcy po porodzie. No ale u mnie nigdy nie było regularnie. Z tym, że to mnie powoli zaczyna doprowadzać do szału. Przed ciążą miałam co 1,5 mca i w sumie nie przeszkadzały mi długie cykle, z tym, że wolałabym żeby w ogóle jakieś były. A karmię już tylko 3-4 razy na dobę w tym w nocy głównie.

reklama
martttika ja przed ciąża miewałam @ raz na 60 dni. mało kiedy występowala samoistnie- często tzreba było wywoływac luteiną. czasme i dłużje nie było. Miałam rozwalone hormony. Żeby zajśc w ciążę musiałam je unormować. Mam więc nadzieję że teraz już będe normalnie funkcjonować:-D
Ponko kochana na bank niedługo @ Cię nawiedzi. Takie długie cykle są ok, byleby @ wogóle była a nie tak jak u mnie. Nigdy nie wiedziałam kiedy się spodziewać..

Onanana ja w ogóle tylko 4 lata miesiączkuję. Mam 22 lata, pierwsze miesiączki miałam co pół roku. Teraz się boję, że znowu będę miała zastój. Brałam luteinę (nie pomagała), zastrzyki i badałam hormony co miesiąc. Oby było dobrze. Niby ta @ jest zła i każda jej nie znosi ale przecież jak jej nie ma to jest objaw czegoś i raczej nie powinno się tego bagatelizować.

Ponko to widzę że podobnie u nas w tych sprawach. ja bym mogła na placach policzyć ile razy miałam @ w życiu. Dośc długo brałam tabletki więc nie mówię tu o @ z odstawienia bo to nie am nic wspólnego z miesiączkowaniem...

Laski ja miałam odwrotnie z @, jak byłam nastolatką to miałam mega obfite @, w łóżku leżałam 3 dni i myślałam, ze umieram bo tak bolało. Jak zaczęłam seksić się ze swoim mężem to @ były mniej bolesne ale nieregularne no i skąpe. Teraz po porodzie miałam pierwszą @ 29 kwietnia i teraz 10 czerwca (w nocy po chrzcinach Wiki) więc znów są nie regularne. Z tego co wiem to po porodzie można nie mieć rok @ więc jeszcze możecie być spokojne ale po roku jeśli nadal brak to koniecznie do lekarza,
Ponko i Onanana dziewczyny mam nadzieję, że się u Was będzie lepiej z tymi hormonami i @ po porodzie;*

Dzięki Niuniunia ja tez bym chciała żeby już było normalnie. Trochę śmieszne że kobieta 27 lat nie wie jak wygląda ból @-owy..
Teraz 3 dzień mam @ czyli prawidłowo ale nie pamiętam kiedy się tak ze mnie lało... na szczęście bezboleśnie

a u mnie nadal nic choć brzuszek boli... :-(
ja chyba nigdy tez nie będę miała normalnych okresów:-( U mnie cykle dochodziły nawet do 50 dni:szok: 3 dni skąpego krwawienia, tyle że bolesne...

dziewczyny to tak dobrze że przy takich nie regularnych cyklach udało Wam się w ciąże zajść bo czasem jest ciężko z ciążo jak gospodarka hormonalna rozchwiana :tak:;-)

ja na szczęście miałam i mam @ bardzo regularny jak w zegarku:tak:

Dziewczyny wspołczuje Wam takich nierególarnych cykli. Ja to zawsze miałam bardzo regularne przed tabletkami (kiedy to było;-)), za to okropnie bolesne, nie dawałam juz rady. Na tabletkach było juz duzo lepiej. Po odstawieniu jak chciałam zajsć w ciażę też od razu wskoczyły na swój rytm. Na pradwe super, ze Wam sie te ciąże udały:-)

reklama
Laski, mnie już od kilku m-cy (może 3-4 ) czasem boli brzuch jakbym miała @ dostać, ale nadal nic i też nie miałąm jeszcze @. Przed ciążą , cykle nieregularne co 28, 40, 35 dni różnie i przeważnie zajebiście bolesne, do tego stopnia, że na pogotowiu lądowałam

Do góry