reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

A jaki rozmiar nosi? Ania zaczynala od 50 i byly za wielkie wiec doskonale Cie rozumiem. Co do mleczka to u nas klopot bo nadal alergia na krowie i chociaż udalo sie przejsc z Neocate na Nutramigen ale zwyklych np Bebilonow nie daje rady. Od razu gorsza skóra i zaparcie. Sprobuje z kozim, są w Rossmanie…

Strasznie się cieszę Twoim szczęściem, dlugo czekalas i teraz już mozesz być najlepszą Mamą dla Emilki!
Dokupujemy rozmiar 50, bo w szafie ma 56
Ale to też z tą rozmiarówką różnie bywa bo teściowa kupiła 50 i za duże.
My jesteśmy na benilon pro futura duo biotik.

reklama
Hej dziewczyny. Jestem z Wami od kilku lat, ale rzadko pisze, ostatnio dwa lata temu kiedy byliśmy po nieudanym in vitro az w Czechach. Teraz wracamy do gry z KD, dziś okazało się, że z 4 zaplodnionych komorek do blastki rozwinął się tylko jeden zarodek i nasza Pani dr nalega aby go zbadać, a ja nie wiem czy chce to robić. Gdyby było więcej zarodkow to na pewno byśmy badali, a w tej sytuacji boję się że stracę nadzieję już na starcie. Piszę, bo chyba oczekuje jakiej rady od Was. Pozdrawiam

Hej dziewczyny. Jestem z Wami od kilku lat, ale rzadko pisze, ostatnio dwa lata temu kiedy byliśmy po nieudanym in vitro az w Czechach. Teraz wracamy do gry z KD, dziś okazało się, że z 4 zaplodnionych komorek do blastki rozwinął się tylko jeden zarodek i nasza Pani dr nalega aby go zbadać, a ja nie wiem czy chce to robić. Gdyby było więcej zarodkow to na pewno byśmy badali, a w tej sytuacji boję się że stracę nadzieję już na starcie. Piszę, bo chyba oczekuje jakiej rady od Was. Pozdrawiam
Mi lekarz powiedział że nie bada zarodków z kd, bo to młode zdrowe dziewczyny i nie ma wtedy wskazan do badań. Ja przy 1 bym nie badała. Miałam taka sytuacje na swoich komórkach w wieku 39l. Ale tu nie ma dobrej odpowiedzi. Rób jak czujesz 😀 zebys nie miała pretensji do kogoś.

To może dla przykładu napiszę jak to było u mnie i ze warto badać zarodki z KD
Ja mialam dwie Młode dawczynie
Dwie … bo z pierwszej z 11 pieknych komórek uzyskaliśmy jeden zarodek bardzo słabej klasy …. I embriolog w Czechach sama mówiła że ona by go nie transdwrowala
Bo szkoda kasy i emocji ..
Uzyskalismy zwrot 50% kasy i zdecydowalismy się na druga dawczynie
Od ktorej mieliśmy 6 zarodków - gdzie 2 były z trisomia ..

Ja mialam 7 transferow niebadanych. Zero efektu. Choć dawcy młodzi i zdrowi. Trzy transfery badanych. W tym dwa skuteczne (jedna ciaza utracona ale nie z winy wady zarodka). Ja zdecydowanie bym badała. Ale to oczywiście dodatkowe koszty.

A znacie jakiś sposób na rozkręcenie laktacji? Oprócz częstego przystawiania dziecka.
W szpitalu w w czwartej dobie zrobił mi się zastój w cyckach, bolało jak cholera. Jak wyszłyśmy w piątek to domowymi sposobami ogarnęłam to.
A teraz jak ściągam to z dwóch cycków ledwo jest 40 ml. Staram się pić 2 litry dziennie a wiem że powinnam co najmniej 3.

A znacie jakiś sposób na rozkręcenie laktacji? Oprócz częstego przystawiania dziecka.
W szpitalu w w czwartej dobie zrobił mi się zastój w cyckach, bolało jak cholera. Jak wyszłyśmy w piątek to domowymi sposobami ogarnęłam to.
A teraz jak ściągam to z dwóch cycków ledwo jest 40 ml. Staram się pić 2 litry dziennie a wiem że powinnam co najmniej 3.

Ja ścigam max 10ml
Karmie 3 dziecko łącznie 7 rok

Laktator nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka. Chyba że jesteś KPI to pytanie ile masz sesji, po ile, jakim systemem ściągasz?

Doczytałam już w innym wątku.
Też pytanie czy chcesz być KPI bo nie oszukujmy się to orka na ugorze. Czy nie wolisz się spotkać z CDL i przejść na KP.

Do tego jaki masz laktator? Bo przy KPI to też ma duże znaczenie.

reklama
Dziękuję Wam za wszelkie sugestie, zdecydowaliśmy, że będziemy badać. Zarodek klasy 5.2.2, tak naprawdę nie wiem czy to dobra klasa
Tak bardzo nawet. Ale niestety to się ma nijak do opcji wad genetycznych. I w zasadzie teraz się juz nawet klas nie okresla bo to się niespecjalnie przeklada na szanse implantacji

Do góry