reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

Hehe, Kochana - moja wizja wybiegania w przyszłość ogranicza się póki co na jakieś 2 dni do przodu ;-)
Wierzę ale to tak zleci ze się nie obejrzysz a będziesz trzymać w ramionach i się dziwić ze to już :) masz już umówioną wizytę u ginekologa żeby zobaczyć pęcherzyk czy chcesz dopiero jak będzie ❤️?

reklama
Wierzę ale to tak zleci ze się nie obejrzysz a będziesz trzymać w ramionach i się dziwić ze to już :) masz już umówioną wizytę u ginekologa żeby zobaczyć pęcherzyk czy chcesz dopiero jak będzie ❤️?

Na razie wizyty nie umawiam, zresztą mój lekarz prowadzący przyjmuje mnie z dnia na dzień. Za dwa tygodnie powinnam przyjąć drugą dawkę immunoglobulin, także do tego czasu chciałabym zrobić USG, żeby wiedzieć czy jest sens wlewać kolejne 7500zł w żylę. Podchodzę do tej całej sytuacji bardzo ostrożnie póki co i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

Cześć dziewczyny😍

Przeczytałam cały wątek i mnie zachęciło żeby sie odezwać 😊 dziewczyny gratuluje sukcesów urodzenia małej Ani i zajścia w ciąże 😍

Mam 41 lat, partner 43. Nigdy nie byłam w ciąży . Gdy zaczęliśmy temat ewentualnych starań i zaczęłam robić badania to sie okazało że mam bardzo kiepskie wyniki. Fsh koło 30, lh 20 , a amh tragiczne 0,04😱

Dopiero raczkuje w tych tematach nawiazalismy kontakt z klinika w Czechach bo znajoma mojego partnera poleciła, jej sie przed transferem udało zajść naturalnie coprawda😍
No a ja wczoraj odczytałam maila z Czech ze przy moich wynikach to jedyna opcja to in vitro z adopcja komórki.
Trochę szok ale brałam to pod uwagę jak zobaczyłam tennwynik amh🥺

No i teraz mam pytanie, czy przy takich wynikach fsh i lh to musimy robić to in vitro na gwałt żeby za chwile menopauzy nie było , czy mogę kilka miesięcy poczekać i przygotować organizm.
Nadmienie ze 2 lata temu podczas laparoskopii miałam zdiagnozowana endometrioze 2 stopnia, usunięte ogniska, a że ówczesny partner który był 9 lat młodszy ode mnie stwierdził że mu dziecka nie dam to poszedł sobie🤯
I ja zostawiłam te całe diagnozy dalsze bo rozwód wtedy i zapomniałam o temacie dziecka.
Teraz jestem z „normalnym” partnerem i instynkt macierzyński powrócił.

Z tego co wyczytałam to ważne żeby zrobić to badanie endometrium, skoro zagnieżdżenie jest po mojej stronie ( komórki jajowe już po stronie dawczyni).
Sorki ze może takie podstawowe pytania zadaje, ale wszystko dla mnie nowe.
Gdzie mogę zrobić takie badania rzetelne żeby miarodajne wyniki i ewentualne leczenie było.

I tak ogólnie dziewczyny chodzi mi o to, żeby jak najwiecej posprawdzać przed podejściem do in vitro żeby się udało. Żeby były większe szanse a nie że wydamy tyle kasy a tu taki eksperyment na nas, koszty za jajeczko dochodzą 2 dodatkowe tys euro. Jak żyć ? 🤯

Co radzicie za badania porobić dodatkowo ?
Dodam ze z Wrocławia jestem.
Pizdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki❤️
Witaj kochana, mam48 lat, 6 wrzesnia miałam pierwszy w życiu transfer, teraz jestem w 8 tygodnie ciąży, życzę powodzenia.

Na razie wizyty nie umawiam, zresztą mój lekarz prowadzący przyjmuje mnie z dnia na dzień. Za dwa tygodnie powinnam przyjąć drugą dawkę immunoglobulin, także do tego czasu chciałabym zrobić USG, żeby wiedzieć czy jest sens wlewać kolejne 7500zł w żylę. Podchodzę do tej całej sytuacji bardzo ostrożnie póki co i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Sprawdzasz jeszcze podwajanie? Który to już dzień jest?

Dziewczyny, ja się dawno nie odzywałam, ale streszczę Wam króciutko. Tak jak planowałam przyjechałam na in vitro do Polski. Mieszkam w Australii. Mam 45 lat. Za mną jedna stymulacja i jeden zarodek. Beta nie drgnęła. Potem dwa transfery z adopcją komórki - świeży i mrożony. Dwie ciąże biochemiczne. Został mi jeden zarodek. Lekarz chce próbować z Accofilem, ale ja mam obawy. Macie jakieś doświadczenia z tym lekiem?

Sprawdzam. Póki co wygląda to tak:
8dpt - 110;
10dpt - 254 (przyrost 139%);
12dpt - 468 (przyrost 84%).

Ten ostatni niby w normie, ale wiem że dobry prognostyk jest wówczas jak to 1000 wartości się podwajają. No i zaczęłam się martwić :(
Na pozniejszym etapie juz sie nie podwaja. Takze super jest.

reklama
Do góry