reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dopiero w styczniu pierwszy wolny termin.
A jakie mam szanse ?
Ten encorton to na co on?
Ja niestety nie wiem 🙈 też dopiero o tym czytam i staram się czegoś dowiedzieć, ale zastanawiam się nad tym badaniem.

Mój lekarz z kliniki mówił, że brakuje nam tego badania i z wynikiem wiedziałby czy dawać encorton. Pewnie zrobimy jeśli drugi transfer się nie uda. Mam wypisane: allo, cytokiny, immunofenotyp z NK I cross match. Ale zobaczymy.

Daj koniecznie znać co powie lekarz.

Mam takie nudności, że nawet te leki na receptę nie pomagają. W tamtym tygodniu się męczyłam na pracy zdalnej, ale powiedziałam już, że w tym tygodniu mnie nie ma, bo nie jestem w stanie nic zrobić. Już nie pamiętam kiedy byłam z psem na spacerze. Prawie wszystko mnie obrzydza, jestem w stanie zjeść jogurty owocowe, banana, borówki, paluszki i chrupki kukurydziane. Mam nadzieję, że to szybko minie, a tu dopiero 6+3, a do końca pierwszego trymestru daleko :(
Mnie wchodzą marakuje, ziemniaki i ogórki kiszone. A kończę 17 tydzień. Niech u Ciebie szybciej przejdzie!

Ja niestety nie wiem 🙈 też dopiero o tym czytam i staram się czegoś dowiedzieć, ale zastanawiam się nad tym badaniem.

Mój lekarz z kliniki mówił, że brakuje nam tego badania i z wynikiem wiedziałby czy dawać encorton. Pewnie zrobimy jeśli drugi transfer się nie uda. Mam wypisane: allo, cytokiny, immunofenotyp z NK I cross match. Ale zobaczymy.

Daj koniecznie znać co powie lekarz.
Jasne.😊
Jednak udało mi się przełożyć wizytę na za tydzień we środę 😉

dziewczyny, mam takie pytanie z czystej ciekawości :D
Gdybym teraz rozstała się z mężem, to możliwe by było zrobić transfer? Że sama bym pojechała do kliniki i w ogóle nie byłoby go ze mną?
Pytam czystko hipotetycznie 😂
U mnie u poprzedniej doktor mąż musiał być na wizycie gdzie lekarz podawał datę transferu i się podpisywało umowę. Mówiła że ona musi być przy podpisaniu przez nas dwójkę, transfer byl 6/7 dni później i mogłam jechać sama czyli jak byśmy się rozstali w ciągu tego tygodnia to transfer by mógł się odbyć😅
Teraz u innej doktor byłam na wizycie przed transferem ( weszłam sama mąż czekał na korytarzu) mówię zawołam cię do podpisu. A ona podpisała wszystkie zgody i mi dała „podpiszcie państwo w domu i dostarczcie na recepcję”😅 no ale wątpię że tak można (ta druga opcja)😅
I na ten transfer też pojechałam sama ☺️

reklama
Dziewczyny mam pytanie - czy wiecie może, czy wzrost estradiolu prawie 3-krotny pomiędzy 5 a 7 dniem stymulacji jest prawidłowy (z 445 na ponad 1300)? Stymulacja w II połowie cyklu. Jest to nasze drugie podejście, przy pierwszym (nieudanym) nie miałam aż takiego wzrostu. Czy myślicie, że jest ryzyko hiperstymulacji przy takim wzroście?

Do góry