raisonnablement
Fanka BB :)
Trochę się martwiłam, bo dawno cię tutaj nie widziałam! Wracaj do zdrowia!Wszystko git, trochę podchorowana jestem, a poza tym w porządku wszystko. przykro mi, ze źle się czujesz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trochę się martwiłam, bo dawno cię tutaj nie widziałam! Wracaj do zdrowia!Wszystko git, trochę podchorowana jestem, a poza tym w porządku wszystko. przykro mi, ze źle się czujesz
Hmm a ile dni ma trwać stymulacja? Możliwe, że jest takie ryzyko, ja taki wynik miałam chyba ostatniego dnia stymulacji, albo ciut wyższy. I tak będą ci badać progesteron na koniec stymulacji, ale bardzo możliwe, że transfer będzie odroczony. Raz miałam transfer świeży po pierwszej punkcji, ale po drugiej na moją prośbę miałam odroczony i uważam, że była to świetna decyzja, trzeba dać sobie odpocząć po tym wszystkim.Dziewczyny mam pytanie - czy wiecie może, czy wzrost estradiolu prawie 3-krotny pomiędzy 5 a 7 dniem stymulacji jest prawidłowy (z 445 na ponad 1300)? Stymulacja w II połowie cyklu. Jest to nasze drugie podejście, przy pierwszym (nieudanym) nie miałam aż takiego wzrostu. Czy myślicie, że jest ryzyko hiperstymulacji przy takim wzroście?
To też pewnie zależy od tego ile tych pęcherzyków rośnie. Ja. A przykład w 7dniu stymulacji miałam 600, a dwa dni później 1500. Lekarz mówił, że super i na tym etapie raczej nie można powiedzieć o hiperstymulacji. Chyba, że tych pęcherzyków rośnie bardzo dużo, to oczywiście ryzyko będzie większe.Dziewczyny mam pytanie - czy wiecie może, czy wzrost estradiolu prawie 3-krotny pomiędzy 5 a 7 dniem stymulacji jest prawidłowy (z 445 na ponad 1300)? Stymulacja w II połowie cyklu. Jest to nasze drugie podejście, przy pierwszym (nieudanym) nie miałam aż takiego wzrostu. Czy myślicie, że jest ryzyko hiperstymulacji przy takim wzroście?
Jak piszą dziewczyny : zależy ile pęcherzyków i ich wielkość oraz jak daleko do punkcji. Ciężko powiedzieć . Ja miałam lekka hiperke, skończyłam chyba chwile przed punkcja na poziomie przeszło 3 tysDziewczyny mam pytanie - czy wiecie może, czy wzrost estradiolu prawie 3-krotny pomiędzy 5 a 7 dniem stymulacji jest prawidłowy (z 445 na ponad 1300)? Stymulacja w II połowie cyklu. Jest to nasze drugie podejście, przy pierwszym (nieudanym) nie miałam aż takiego wzrostu. Czy myślicie, że jest ryzyko hiperstymulacji przy takim wzroście?
Na pewno nie będę mieć świeżego transferu, bo robimy stymulację w II połowie cyklu. Jutro mam kontrolne usg, więc pewnie się dowiem ile jeszcze będę stymulowana, wstępnie punkcja ma być sobote. Trochę się obawiam tej hiperstymulacji, bo wczoraj lekarz kazał mi zwiększyć dawkę menopuru.Hmm a ile dni ma trwać stymulacja? Możliwe, że jest takie ryzyko, ja taki wynik miałam chyba ostatniego dnia stymulacji, albo ciut wyższy. I tak będą ci badać progesteron na koniec stymulacji, ale bardzo możliwe, że transfer będzie odroczony. Raz miałam transfer świeży po pierwszej punkcji, ale po drugiej na moją prośbę miałam odroczony i uważam, że była to świetna decyzja, trzeba dać sobie odpocząć po tym wszystkim.
Łącznie 15 w obu jajnikach. Ostatnio było podobnie, a poziom estradiolu niższy. No ale się nie udało, więc może powinnam to brać za dobrą monetę.To też pewnie zależy od tego ile tych pęcherzyków rośnie. Ja. A przykład w 7dniu stymulacji miałam 600, a dwa dni później 1500. Lekarz mówił, że super i na tym etapie raczej nie można powiedzieć o hiperstymulacji. Chyba, że tych pęcherzyków rośnie bardzo dużo, to oczywiście ryzyko będzie większe.
W takiej sytuacji pozostaje jedynie zaufać lekarzowi jedz dużo białka i pij elektrolity. Trzymam kciuki, żeby tym razem stymulacja się powiodłaŁącznie 15 w obu jajnikach. Ostatnio było podobnie, a poziom estradiolu niższy. No ale się nie udało, więc może powinnam to brać za dobrą monetę.
Ja tym razem 6dpt miałam betę 9 więc 5dpt na pewno na teście bym miała biało także nic straconegoU mnie 5dpt i niestety biel na obu testach