reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dopiero w styczniu pierwszy wolny termin.
A jakie mam szanse ?
Ten encorton to na co on?
Ja niestety nie wiem 🙈 też dopiero o tym czytam i staram się czegoś dowiedzieć, ale zastanawiam się nad tym badaniem.

Mój lekarz z kliniki mówił, że brakuje nam tego badania i z wynikiem wiedziałby czy dawać encorton. Pewnie zrobimy jeśli drugi transfer się nie uda. Mam wypisane: allo, cytokiny, immunofenotyp z NK I cross match. Ale zobaczymy.

Daj koniecznie znać co powie lekarz.

Mam takie nudności, że nawet te leki na receptę nie pomagają. W tamtym tygodniu się męczyłam na pracy zdalnej, ale powiedziałam już, że w tym tygodniu mnie nie ma, bo nie jestem w stanie nic zrobić. Już nie pamiętam kiedy byłam z psem na spacerze. Prawie wszystko mnie obrzydza, jestem w stanie zjeść jogurty owocowe, banana, borówki, paluszki i chrupki kukurydziane. Mam nadzieję, że to szybko minie, a tu dopiero 6+3, a do końca pierwszego trymestru daleko :(
Mnie wchodzą marakuje, ziemniaki i ogórki kiszone. A kończę 17 tydzień. Niech u Ciebie szybciej przejdzie!

Ja niestety nie wiem 🙈 też dopiero o tym czytam i staram się czegoś dowiedzieć, ale zastanawiam się nad tym badaniem.

Mój lekarz z kliniki mówił, że brakuje nam tego badania i z wynikiem wiedziałby czy dawać encorton. Pewnie zrobimy jeśli drugi transfer się nie uda. Mam wypisane: allo, cytokiny, immunofenotyp z NK I cross match. Ale zobaczymy.

Daj koniecznie znać co powie lekarz.
Jasne.😊
Jednak udało mi się przełożyć wizytę na za tydzień we środę 😉

dziewczyny, mam takie pytanie z czystej ciekawości :D
Gdybym teraz rozstała się z mężem, to możliwe by było zrobić transfer? Że sama bym pojechała do kliniki i w ogóle nie byłoby go ze mną?
Pytam czystko hipotetycznie 😂
U mnie u poprzedniej doktor mąż musiał być na wizycie gdzie lekarz podawał datę transferu i się podpisywało umowę. Mówiła że ona musi być przy podpisaniu przez nas dwójkę, transfer byl 6/7 dni później i mogłam jechać sama czyli jak byśmy się rozstali w ciągu tego tygodnia to transfer by mógł się odbyć😅
Teraz u innej doktor byłam na wizycie przed transferem ( weszłam sama mąż czekał na korytarzu) mówię zawołam cię do podpisu. A ona podpisała wszystkie zgody i mi dała „podpiszcie państwo w domu i dostarczcie na recepcję”😅 no ale wątpię że tak można (ta druga opcja)😅
I na ten transfer też pojechałam sama ☺️

reklama
Dziewczyny mam pytanie - czy wiecie może, czy wzrost estradiolu prawie 3-krotny pomiędzy 5 a 7 dniem stymulacji jest prawidłowy (z 445 na ponad 1300)? Stymulacja w II połowie cyklu. Jest to nasze drugie podejście, przy pierwszym (nieudanym) nie miałam aż takiego wzrostu. Czy myślicie, że jest ryzyko hiperstymulacji przy takim wzroście?

Do góry