reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Mam takie nudności, że nawet te leki na receptę nie pomagają. W tamtym tygodniu się męczyłam na pracy zdalnej, ale powiedziałam już, że w tym tygodniu mnie nie ma, bo nie jestem w stanie nic zrobić. Już nie pamiętam kiedy byłam z psem na spacerze. Prawie wszystko mnie obrzydza, jestem w stanie zjeść jogurty owocowe, banana, borówki, paluszki i chrupki kukurydziane. Mam nadzieję, że to szybko minie, a tu dopiero 6+3, a do końca pierwszego trymestru daleko :(

Nie chciałam wam tam spamić na lipcowych - ale wiesz, że te leki (o ile mówimy o xonvea) nie działają na zasadzie: biorę, działa. Jak nie wiem przeciwbólowe? Te leki działają długofalowo. Przepraszam za porównanie, ale nie mam lepszego trochę jak leki od psychiatry czyli potrzeba czasu, żeby to miało sens. Dlatego też nie dostawia ich się na raz i wcześnie tylko najlepiej po 20tc. Ja je brałam w max. dawce i mi pomagały - nie do zera, bo ja bez nich musiałam mieć kroplówki, ale zdecydowanie było lepiej. Tylko że to nie pomogło od pierwszej tabletki tylko gdzieś po 2-3 tygodniach. A odstawiałam w okolic 30tc, nie na długo bo po miesiącu wymioty wróciły, ale nie aż takie jak na początku. Niestety, ale i tak bywa w ciąży (u mnie tak wyglądała 3 ciąża, 2 pierwsze bez objawów, uprzedzam płcie są różne i nie miały związku najlepiej jak i najgorzej czułam się z chłopcami)

🥺 idę jeszcze w środę a w piątek zrobię w klinice (raz się w końcu wykosztuja na betę 🤣)
IMG_9431.jpeg

reklama
Do góry