reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Trzymamy kciuki :)

dieta, zero cukru i alkoholu, sport, duże ilości ubichinolu. @wrobelmm dorzucisz coś jeszcze?
Oczywiście ;)

U mnie zalecenia na poprawę jakości komórek są takie:
- koenzym (ubichinol) 3x200mg,
- wit. D 4000 j.,
- wit. C min. 1000j.,
- resweratrol 1x 400mg (biorę 390 mg z yango),
- lactoferyna 2x 100mg,
- berberyna 2x 500mg,
- inozytol ok. 1300mg
- b-complex x 1
- magnez - to już w zależności od zapotrzebowania - biorę albo megnefar forte albo 3 formy z yango,
- omega 3 3x 1000mg (epa 180mg + dha 120mg).

I jeszcze można wdrożyć dhea (np. Biosteron 25) w dawce 3x 25mg, ale tutaj warto najpierw sprawdzić poziom hormonów przed wdrożeniem, żeby sobie nic nie spieprzyć ;)

Edit. I jeszcze zapomniałam o akupunkturze, którą rownież warto się zainteresować.

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tą poprawą jakości komórek jajowych? Bo jak byłam na pierwszej konsultacji w Invimedzie, to mi lekarka powiedziała, że nie da się poprawić ich jakości i z jakimi się rodzimy, takie już mamy i nie da się ich w żaden sposób „poprawić”. I jak to usłyszałam to już zwątpiłam 😓
Na amh wpływ mają dwie rzeczy - jakość i ilość komórek jajowych. Możesz poprawić jakość komórek jajowych, ale nie zwiększysz ich ilości, bo ta jest najwyższa jeszcze w łonie matki, a później już tylko spada.

reklama
Na amh wpływ mają dwie rzeczy - jakość i ilość komórek jajowych. Możesz poprawić jakość komórek jajowych, ale nie zwiększysz ich ilości, bo ta jest najwyższa jeszcze w łonie matki, a później już tylko spada.
To że nie zwiększę ich ilości, to wiem, ale ona wyraźnie mówiła o jakości. Stąd moje zmieszanie. Dziękuję za odpowiedź ☺️

Do góry