reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Trzymamy kciuki :)

dieta, zero cukru i alkoholu, sport, duże ilości ubichinolu. @wrobelmm dorzucisz coś jeszcze?
Oczywiście ;)

U mnie zalecenia na poprawę jakości komórek są takie:
- koenzym (ubichinol) 3x200mg,
- wit. D 4000 j.,
- wit. C min. 1000j.,
- resweratrol 1x 400mg (biorę 390 mg z yango),
- lactoferyna 2x 100mg,
- berberyna 2x 500mg,
- inozytol ok. 1300mg
- b-complex x 1
- magnez - to już w zależności od zapotrzebowania - biorę albo megnefar forte albo 3 formy z yango,
- omega 3 3x 1000mg (epa 180mg + dha 120mg).

I jeszcze można wdrożyć dhea (np. Biosteron 25) w dawce 3x 25mg, ale tutaj warto najpierw sprawdzić poziom hormonów przed wdrożeniem, żeby sobie nic nie spieprzyć ;)

Edit. I jeszcze zapomniałam o akupunkturze, którą rownież warto się zainteresować.

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tą poprawą jakości komórek jajowych? Bo jak byłam na pierwszej konsultacji w Invimedzie, to mi lekarka powiedziała, że nie da się poprawić ich jakości i z jakimi się rodzimy, takie już mamy i nie da się ich w żaden sposób „poprawić”. I jak to usłyszałam to już zwątpiłam 😓
Na amh wpływ mają dwie rzeczy - jakość i ilość komórek jajowych. Możesz poprawić jakość komórek jajowych, ale nie zwiększysz ich ilości, bo ta jest najwyższa jeszcze w łonie matki, a później już tylko spada.

reklama
Na amh wpływ mają dwie rzeczy - jakość i ilość komórek jajowych. Możesz poprawić jakość komórek jajowych, ale nie zwiększysz ich ilości, bo ta jest najwyższa jeszcze w łonie matki, a później już tylko spada.
To że nie zwiększę ich ilości, to wiem, ale ona wyraźnie mówiła o jakości. Stąd moje zmieszanie. Dziękuję za odpowiedź ☺️

Do góry