reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona :)

reklama
A u nas chyba bedzie wlasnie Dominik bo we wszystkich 3 jezykach ktore uzywamy brzmi tak samo... Mojemu malo ktore imie sie podoba tak wiec ciezko dojsc do porozumienia

jakich jezykach? jesli mozna wiedviec :-)
my tez wlasnei wybierajac imie kierowalismy sie tym, zeby byo miedzynarodowe, jednoczesnie polskie i tak samo pisalo i wymawialo wszedzie, a dodatkowo biblijne ;)

jest odpowiednik imienia jagoda w ang?? Bo Ci debile będo wołać dżagoda :p no chyba że plany siżę powiodą i za niedługo pomachasz nam białą chustka :)

Ile a się tym głąbom na tłumacze, że joschka to joszka a nie dżoszka to normalnie szok!!

dokladnie hahahahahahah

u nas zostaje LEA na 99% ale kiedy szukalismy imienia tamte nam sie przewijaly.
zobacvymy jak mala sie urodzi i jak ja zobaczymy, czasami cos klika i jest inne imie... bo pasuje do malucha.

ale lea tez funkcjonuje w polsce.
to starohebrajskei imie.
jest w ba
zie imion polskich, nie jak jessica ;)

moi chlopcy na
zywaja sie jozef i luai, wiec nie chce zeby wyskocvyla nam katarzyna, tym bardziej,ze beda mialy mozliwosc studiowania zagranica, wiec po co im utrudniac zycie imieniem.

a
z polskich takich ogolnie znanych, malo co nam sie podoba.

reklama
Anney popieram w 1000% Lea bardzo ładne imie , Już ją widze w tych ubrankach.... oj nie da się opisać słowami.
Lea - Baby Girl Name Meaning and Origin | Oh Baby! Names

Imie małej musi się łączyć w całość z resztą rodzeństwa dlatego ja mam duży problem, musze wymyślić coś oryginalnego dla lokatora w brzuchu, żeby nie czuł się pokrzywdzony... oj pustka w głowie. Mały pomysł jest ale myśle caly czas... u mnie okaże sie 8 kwietnia.

Do góry