reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawka edukacyjna dziecko 14 m-cy i wyżej- polećcie

Ewwson

Fanka BB :)
Hej Dziewczyny,
Ostatnio bardzo dużo dostałam pomysłów od Was odnośnie zabawek dla roczniaka, córcia rośnie w siłę, już ma 14 m-cy i tym razem bardzo zależy mi na fajnej zabawce edukacyjnej, szukam czegoś na przyszłość, tak aby zajęła ją teraz, a mocniej zaangażowała też jak będzie starsza. Ma już tego mnóstwo i muszę zmienić myślenie o zabawkach, żeby były też na potem, bo inaczej to w tym dosłownie zatoniemy 🙈 Jakie macie propozycje takich zabawek? Liczę na Was, bo zawsze macie super propozycje, a mi już pomału kończą się pomysły😁

reklama
reklama
Polecam lisek z chicco. Mały go uwielbia, szczególnie guzik i zapinany bucik w nim. Mówi do niego jak słyszy go- śmiesznie wyglada jak próbuje prowadzić dialog :). Wydaje mi się, że tak go lubi bo ma duże oczy, często do niego podchodzi i zaczyna coś mówić (chyba myśli ze to żywa istota :)). No i jest kolorowy co tez ma wpływ na to ze tak chętnie go bierze do zabawy. Dostałam w prezencie i liska i szczeniaczka z fisher price. I lisek bardziej daje radę - dłużej go zajmuje.

A moja druga rekomendacja to tablica manipulacyjna. Tylko to już zdecydowanie większy wydatek. Ja swoją kupiłam na olx z woobiboo. Zabawka która fascynuje i niemowlę i 5 latka. Jedyny minus ze jak młody się przy niej bawi to trzeba go asekurować bo może się o coś uderzyć w opisie jest to dla nieco starszych dzieci. Ważne by miała światełka do włączania- to ulubiona rzecz na niej wszystkich dzieci jakie do nas przychodzą.

Sama się zastanawiam teraz nad klockami modu. Macie opinię?

Załączniki

• D1D0AF82-3B95-47E8-8D2E-D6CADBEAA70C.jpeg
    D1D0AF82-3B95-47E8-8D2E-D6CADBEAA70C.jpeg
    459,4 KB · Wyświetleń: 44
  • EFFD252F-34C7-4E64-93EB-1AFEB991F273.jpeg
    EFFD252F-34C7-4E64-93EB-1AFEB991F273.jpeg
    452,5 KB · Wyświetleń: 42
  • EBF8A4C3-5B09-4E2B-B36D-5FF8E24571E2.jpeg
    EBF8A4C3-5B09-4E2B-B36D-5FF8E24571E2.jpeg
    513,5 KB · Wyświetleń: 43
Polecam zdecydowanie książki - im szybciej dziecko sie nimi zainteresuje tym lepiej. U nas sprawdzają sie malowanki wodne, wycinanki, książki edukacyjne od Wydawnictwa MD Monika Duda. Kupuje na ich www lub przez profil na FB. Ostatnio na tapecie są kolorowanki notesowe W kuchni, Super dziewczyna czy Podróże po Polsce. Fajne do nauki i zabawy.

Załączniki

• podroze-po-polsce_1592_k.jpg
    podroze-po-polsce_1592_k.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 30
  • u-kuchni_1834_k.jpg
    u-kuchni_1834_k.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 28
  • przyjaciolka-pszczolka_1746_k.jpg
    przyjaciolka-pszczolka_1746_k.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 28
  • wodne-kolorowanki-elfy_1825_k.jpg
    wodne-kolorowanki-elfy_1825_k.jpg