reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona październikowych maluszków

reklama
Szukam inspiracji pośród was, bo muszę znaleźć jakies podwójne imiona, chociaż po jednym na płeć już mam, gorzej z drugim. Od dawna podoba mi się Feliks / Felicja i czy będzie dwóch chłopaków, czy dwie dziewczynki, jedno imię już mam wybrane. "Felek", "Feluś" mnie rozczulają a Feliks brzmi dumnie. Z pierworodnym nie było takiego problemu. Antoni i kropka. Dla drugiej dziewczynki coś bym znalazła, bo jest kilka które mi się podobają (mężowi raczej nie, ale coś wybierzemy) Hania, Nina, Pola, Ada...
Dla chłopca wszystkie mi się nie podobają. Jedynie Wiktor do mnie przemawia, ale mąż się krzywi. Tak to jest... gdzieś kiedyś przeczytałam, że nigdy nie wiesz jak wielu ludzi nielubisz, dopuki nie przychodzi dzień kiedy trzeba wybrac imię dla dziecka. Coś w tym jest ;)

My mamy typ dla dziewczynki Zuzia,a dla chłopca trochę było ciężko ale mąż wymyślił Bartosz nie wiem zupełnie skąd mu się wzięło...no i jest jeszcze Filip:)

Aria aż przypomniała mi się znajoma która miała na imię Marita - rzadko spotykane imię nię:)

a ja nie wiem co zrobie jak się okaze ze chłopak... bop ostatnio już sobie dopasowałam ... jakos tak przyszlo koniec i kropka... nmie wiem co Tż na to powie :D no i musi być dziewczyna...

ze wszystkich moich propozycji padlo na Liliana Hanna (drugie imie zaczyna się na ta sama literke co imie teścia bo synus ma po moim tacie drugie;) )

chyba już mi się nie odmieni.... chyba :)

reklama
Aria fajne zestawienie :)

Betka witaj :) tez mi sie Bartosz podoba.
Persea Szymon tez mi sie podoba, ale jakos to zestawiam z odpowiednikiem niemieckiego i angielskiego i nie podoba mi sie czytane Simon (Simon/Sajmon). Każdy ma jakies schizy z imionami ;)

Jak na razie to u mnie na 1 miejscu Aleksander i do nazwiska też chyba najbardziej pasuje. Ja to w ogóle lubie dluzsze imiona.
Dla dziewczynki za bardzo nie wiem, muszę przejrzeć jakiś spis.

Do góry