reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona Naszych Wrześniowych Maluszków :)

To na pewno Wam nie grozi :)
Podoba mi się że to z bajki waszej córci bo na pewno będzie jej się dobrze kojarzyło, bo mi się skojarzyło z Pamiętnikami Wampirów bo tam występuję bohaterka o takim imieniu.

reklama
Ann Ty kolejna już piszesz o tym pamiętniku wampirów :-D

Wcześniej Joani "zarzuciła" mojemu mężulowi oglądanie tego serialu :-D ale nie my takich rzeczy nie oglądamy, a mój mąż to już wcale bo on czasu na Tv nie ma niestety ;-)

nie no, nie miałam najmniejszego zamiaru Was obrazić :-)
Ja w sumie też kojarzę bo moja przyjaciółka to ogląda, ja jakoś nie jednak skojarzenie zostaje chyba tak już jest :-) ale to nic złego bo imię jest ładne, a teraz znam dzięki Tobie inną bohaterkę o tym imieniu :-)

Ann ale ja nawet nie pomyślałam o obrażaniu :-D

Swoja drogą sagę Zmierzch przeczytałam więc może i te pamiętniki zacznę oglądać :tak::-p

Chciałabym dać drugie imię po mężu, ale nie wiem czy już za długo nie będzie, bo imię ma 10 liter, do tego drugie 6 i nazwisko 7... pomyślimy.
Mąż ma tylko jedno i mówi, że się zawsze wkurzał, że wszyscy mieli dwa a on jedno. Ja też mam drugie, jak wszyscy w mojej rodzinie.

Ja mam jednak wrażenie, że teraz jednak jest więcej tych co dają jedno imię niż tych co dają dwa imiona. Kiedyś było raczej odwrotnie.

a mój maż ma dwa imiona i zawsze się na to wkurzał, a już najbardziej jak trzeba było wypełniać jakieś urzędowe dokumenty, no i powiedział, że dzieci będa miały po jednym
ja też mam 2 imiona i nerwy mnie łapały jak musiałam coś wypełniać, nidgy nie wiedziałam czy podawać 1 czy 2 imiona i dlatego moje dzieci mają po jednym :-)

Ja mam jedno, mąż ma dwa, też czasem narzeka, że czasem trzeba pisać dwa, czasem jedno wystarczy. Antoś ma jedno, to i Franek też pewnie będzie miał jedno.

reklama
co do podwójnych imion to czasem się przydają, u mnie w pracy było 5 osób z tym samym imieniem i nazwiskiem i w mailach właśnie było zróżnicowanie drugim imieniem, a tak to chyba musieliby ponumerować...
Ja mam dwa i córka też, druga jak już jakieś wymyślimy pewnie też będzie miała dwa

Do góry