reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych Wrześniowych Maluszków :)

To na pewno Wam nie grozi :)
Podoba mi się że to z bajki waszej córci bo na pewno będzie jej się dobrze kojarzyło, bo mi się skojarzyło z Pamiętnikami Wampirów bo tam występuję bohaterka o takim imieniu.

reklama
Ann Ty kolejna już piszesz o tym pamiętniku wampirów :-D

Wcześniej Joani "zarzuciła" mojemu mężulowi oglądanie tego serialu :-D ale nie my takich rzeczy nie oglądamy, a mój mąż to już wcale bo on czasu na Tv nie ma niestety ;-)

nie no, nie miałam najmniejszego zamiaru Was obrazić :-)
Ja w sumie też kojarzę bo moja przyjaciółka to ogląda, ja jakoś nie jednak skojarzenie zostaje chyba tak już jest :-) ale to nic złego bo imię jest ładne, a teraz znam dzięki Tobie inną bohaterkę o tym imieniu :-)

Ann ale ja nawet nie pomyślałam o obrażaniu :-D

Swoja drogą sagę Zmierzch przeczytałam więc może i te pamiętniki zacznę oglądać :tak::-p

Chciałabym dać drugie imię po mężu, ale nie wiem czy już za długo nie będzie, bo imię ma 10 liter, do tego drugie 6 i nazwisko 7... pomyślimy.
Mąż ma tylko jedno i mówi, że się zawsze wkurzał, że wszyscy mieli dwa a on jedno. Ja też mam drugie, jak wszyscy w mojej rodzinie.

Ja mam jednak wrażenie, że teraz jednak jest więcej tych co dają jedno imię niż tych co dają dwa imiona. Kiedyś było raczej odwrotnie.

a mój maż ma dwa imiona i zawsze się na to wkurzał, a już najbardziej jak trzeba było wypełniać jakieś urzędowe dokumenty, no i powiedział, że dzieci będa miały po jednym
ja też mam 2 imiona i nerwy mnie łapały jak musiałam coś wypełniać, nidgy nie wiedziałam czy podawać 1 czy 2 imiona i dlatego moje dzieci mają po jednym :-)

Ja mam jedno, mąż ma dwa, też czasem narzeka, że czasem trzeba pisać dwa, czasem jedno wystarczy. Antoś ma jedno, to i Franek też pewnie będzie miał jedno.

reklama
co do podwójnych imion to czasem się przydają, u mnie w pracy było 5 osób z tym samym imieniem i nazwiskiem i w mailach właśnie było zróżnicowanie drugim imieniem, a tak to chyba musieliby ponumerować...
Ja mam dwa i córka też, druga jak już jakieś wymyślimy pewnie też będzie miała dwa

Do góry