reklama
Ag.ta
Fanka BB :)
Ja jestem zakochana w imieniu Tymon. Ale mąż się nie zgadza.. a na początku ciąży ustaliliśmy ze jak będzie dziewczynka wybieram ja, jak chłopak to on.. i co gorsza to był mój pomysł. ;-( najbardziej kompromisowe imię u nas to Jan.Zakochałam sie w tych zdrobnieniach Tymka [emoji173]
Mój tyle ze prawie 6 letni Oskar pytał juz pare razy czemu nie ma Maksymilian na pierwsze
A ma tak na drugie. A teraz wymyślił ze on bedzie Oskar a maluch Oski
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom
anntryb
Ja jestem zakochana w imieniu Tymon. Ale mąż się nie zgadza.. a na początku ciąży ustaliliśmy ze jak będzie dziewczynka wybieram ja, jak chłopak to on.. i co gorsza to był mój pomysł. ;-( najbardziej kompromisowe imię u nas to Jan.
Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom
hehe pocieszę Cię, u nas ten sam podział, mąż już dawno imię dla chłopca wybrał nawet nie miałam czasu zastanowić się nad tym jakie ja bym wybrała, ale na jego szczęście pasuje mi, a po drugie niech ma frajdę Choć wybór imienia to taka gra w ciemno, bo każde dziecko i tak ma swój charakterek
25_pixels
U nas wybór padl dla chlopca : Mikołaj a na drugie Antos
A dla dziewczynki : Hanna a na drugie tu brak bo nic nam nie wpadło
Cos chyba czujemy ze to będzie facio dlatego dla córki nie szykujemy się tak bardzl z imieniem
U mnie juz jest właśnie dokładnie Mikołaj Antoś. Tylko angielska wersja Mikołaja. Nicholas.
Ag.ta
No my z mężem mamy caaaaaaalkowicie różne gusta co do imion. Także to co podoba się mnie on jest na nie i odwrotnie ;-) chociaż jakoś raz moja mama przysluchiwala się naszej dyskusji o imionach i stwierdziła, że jeśli będzie chłopak to przynajmniej będzie miał normalne imię, bo ona wierzy dużo bardziej w gust zięcia nic mój..
kotomiś
Mój M narzeka, ze dla chłopca ciezej wybrać imię i zadneqmu się nie podoba i jakoś tak nic ładnie nie pasuje i nie brzmi... Zrezygnował za to teraz z Natana na rzecz Garbysia. A wczoraj burknal cos o Adrianie. Że może tak, a ja sie nie zgadzam. Bo to jego drugie imię i dostał je, bo teściowa tak chciała nazwać mojego M ale jej mąż wtedy się na to imie nie godził. Czulabym się jakby to ona nazwała moje dziecko a nie my... Ehhh dlaczego to musi być takie trudne?
safiya
Będzie w końcu u nas Szymon Kacper
25_pixels
Mój M narzeka, ze dla chłopca ciezej wybrać imię i zadneqmu się nie podoba i jakoś tak nic ładnie nie pasuje i nie brzmi... Zrezygnował za to teraz z Natana na rzecz Garbysia. A wczoraj burknal cos o Adrianie. Że może tak, a ja sie nie zgadzam. Bo to jego drugie imię i dostał je, bo teściowa tak chciała nazwać mojego M ale jej mąż wtedy się na to imie nie godził. Czulabym się jakby to ona nazwała moje dziecko a nie my... Ehhh dlaczego to musi być takie trudne?
Przynajmniej twoja nie wysłała ci listy imion jakie ONA bierze pod uwagę przy waszym dziecku. Moja tak zrobiła [emoji23][emoji23][emoji23]
Mi się podobają zagraniczne imiona. Ale uniwersalne biorę pod uwagę. W Polsce nie mieszkamy, wiec trzeba kombinować. Wszystkie imiona jakie mi się podobały są juz w rodzinie. Mężowi podoba się Dominic Benjamin. Ale ja nie jestem przekonana. Wolałabym odwrotnie. Bo Ben tak ładnie brzmi w skrócie. A Dominik?
reklama