reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych przyszłych bobasków :)

U nas wybór padl dla chlopca : Mikołaj a na drugie Antos
A dla dziewczynki : Hanna a na drugie tu brak bo nic nam nie wpadło

Cos chyba czujemy ze to będzie facio dlatego dla córki nie szykujemy się tak bardzl z imieniem

reklama
Zakochałam sie w tych zdrobnieniach Tymka :):)[emoji173]
Mój tyle ze prawie 6 letni Oskar pytał juz pare razy czemu nie ma Maksymilian na pierwsze :)
A ma tak na drugie. A teraz wymyślił ze on bedzie Oskar a maluch Oski :):)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem zakochana w imieniu Tymon. Ale mąż się nie zgadza.. a na początku ciąży ustaliliśmy ze jak będzie dziewczynka wybieram ja, jak chłopak to on.. i co gorsza to był mój pomysł. ;-( najbardziej kompromisowe imię u nas to Jan.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem zakochana w imieniu Tymon. Ale mąż się nie zgadza.. a na początku ciąży ustaliliśmy ze jak będzie dziewczynka wybieram ja, jak chłopak to on.. i co gorsza to był mój pomysł. ;-( najbardziej kompromisowe imię u nas to Jan.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

hehe pocieszę Cię, u nas ten sam podział, mąż już dawno imię dla chłopca wybrał :D nawet nie miałam czasu zastanowić się nad tym jakie ja bym wybrała, ale na jego szczęście pasuje mi, a po drugie niech ma frajdę :p Choć wybór imienia to taka gra w ciemno, bo każde dziecko i tak ma swój charakterek :D

U nas wybór padl dla chlopca : Mikołaj a na drugie Antos
A dla dziewczynki : Hanna a na drugie tu brak bo nic nam nie wpadło

Cos chyba czujemy ze to będzie facio dlatego dla córki nie szykujemy się tak bardzl z imieniem

U mnie juz jest właśnie dokładnie Mikołaj Antoś. Tylko angielska wersja Mikołaja. Nicholas.

No my z mężem mamy caaaaaaalkowicie różne gusta co do imion. Także to co podoba się mnie on jest na nie i odwrotnie ;-) chociaż jakoś raz moja mama przysluchiwala się naszej dyskusji o imionach i stwierdziła, że jeśli będzie chłopak to przynajmniej będzie miał normalne imię, bo ona wierzy dużo bardziej w gust zięcia nic mój.. ;)

p19udqk3ohjsffpu.png

Mój M narzeka, ze dla chłopca ciezej wybrać imię i zadneqmu się nie podoba i jakoś tak nic ładnie nie pasuje i nie brzmi... Zrezygnował za to teraz z Natana na rzecz Garbysia. A wczoraj burknal cos o Adrianie. Że może tak, a ja sie nie zgadzam. Bo to jego drugie imię i dostał je, bo teściowa tak chciała nazwać mojego M ale jej mąż wtedy się na to imie nie godził. Czulabym się jakby to ona nazwała moje dziecko a nie my... Ehhh dlaczego to musi być takie trudne?

Mój M narzeka, ze dla chłopca ciezej wybrać imię i zadneqmu się nie podoba i jakoś tak nic ładnie nie pasuje i nie brzmi... Zrezygnował za to teraz z Natana na rzecz Garbysia. A wczoraj burknal cos o Adrianie. Że może tak, a ja sie nie zgadzam. Bo to jego drugie imię i dostał je, bo teściowa tak chciała nazwać mojego M ale jej mąż wtedy się na to imie nie godził. Czulabym się jakby to ona nazwała moje dziecko a nie my... Ehhh dlaczego to musi być takie trudne?

Przynajmniej twoja nie wysłała ci listy imion jakie ONA bierze pod uwagę przy waszym dziecku. Moja tak zrobiła [emoji23][emoji23][emoji23]
Mi się podobają zagraniczne imiona. Ale uniwersalne biorę pod uwagę. W Polsce nie mieszkamy, wiec trzeba kombinować. Wszystkie imiona jakie mi się podobały są juz w rodzinie. Mężowi podoba się Dominic Benjamin. Ale ja nie jestem przekonana. Wolałabym odwrotnie. Bo Ben tak ładnie brzmi w skrócie. A Dominik?

reklama
Do góry