reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych maluszków :)

Mi sie podoba równiez imie Lilianna ale mój mąż nie za bardzo podszedł pozytywnie do mojej propozycji.
Wczoraj padła też propozycja imienia Justynka. Teraz myslimy czy zostaje Ola czy jednak Justynka. Nie wiedziałam, ze wybówr imienia jest tak trudną decyzją.

reklama
No to i ja zajrzałam na ten wątek:)
Teraz noszę w brzuszku drugą córeczkę. Długo się zastanawialiśmy nad imieniem dla dziewuszki. Stanęło na imionach Magdalena, Weronika i Aleksandra. Raczej zdecydujemy się na tę Oleńkę.
Oczywiście mojej mamie to imię nie pasuje ale nie dlatego, że jej sie nie podoba tylko dlatego, że dużo tych Oleńek wokoło. U mnie w rodzinie tylko jedna i to jeszcze u dalekiego kuzynostwa ale na wsi u moich rodziców dużo:(
Argument żaden jak dla mnie.
Ponadto oglądałam tę listę najczęściej nadawanych imion i Ola jest na 4-miejscu ale tu na forum też nie widziałam jeszcze propozycji imienia Ola. Wiem, że jest popularne i kazdy pewnie zna jakąś Olę ale chyba to imie zostanie. Chyba, ze w szpitalu popatrzymy na małą i stwierdzimy, że to imię do niej nie pasuje:)

Ja odnośnie imienia Ola. Sama mam córkę o tym imieniu. Córka ma już 10 lat i mimo iż słyszy się że to imię jest bardzo popularne, wyobraźcie sobie, że w przedszkolu była jedyną Olą i teraz w szkole (na prawie 300 dzieci) jest jedyną Olą :).
Co prawda córka urodziła się w Szwajcarii i gdy wybieraliśmy dla niej imię w ogóle nie zastanawiałam się czy to imię jest popularne w Polsce.
Syn natomiast ma na imię Wiktor (ma 7 lat), też na razie jest jedynym Wiktorem w szkole.
Natomiast dla maleństwa wybraliśmy imiona jeszcze przed zajęciem w ciąże. Miała być albo Klara albo Juliusz. Wychodzi że jest chłopiec, więc będzie miał na imię Juliusz.
Mnie bardzo podoba się imię Klara, więc mam nadzieję że jeszcze kiedyś męża namówię na córeczkę;-), jak na razie nie chce o tym słyszeć:wściekła/y:.

witamy!!
u nas bedzie Córeczka ( na 90%) wiec będzie albo Marika albo Inga. nie moge sie zdecydowac, a ja jak jednak dziewczynce cosik urośnie to bede miała wielki problem :) ale chyba Nikodem.

Marika to strasznie ładne imię, mam koleżankę o tym imieniu, szalenie sympatyczną (urodziła maluszka miesiąc temu :-D). Bardzo mi się podoba Twoja opcja :)

dziekuje Ponko ja chociaż nie widzę aprobaty wśród Rodziny (poza mężem) to jednak obstane przy tej opcji, bo wszyscy sie upierają żeby córeczkę nazwać Ola, dlatego, że mamy synka Olafa ale dla mnie to glupie takie parowanie. chociaż imie Ola bardzo mi sie podoba, bo jest bardzo ładne zarowno dla malej Olusi jak i dla dużej dorosłej Aleksandry :)

U Nas według Pana doktora będzie dziewczynka, o której imieniu zadecydowal mój pierworodny. Bezdyskusyjnie ma być Jagódka - osobiście nie jestem zbytnio zachwycona, ponieważ Ja chciałam aby miała na imię Blanka, ale chyba niestety zostałam przegłosowana :-)

reklama
U mnie ma być druga dziewczynka, imię mamy dla niej już od dawna w sumie to jeszcze przed staraniami. Będzie mała Nadia. A jakby był chłopak to zastanawiamy się nad Tymonem właśnie tak jak AnnaJ007

Do góry